Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Boleča menstruacija

Boleča menstruacija

Primer je moja prijateljica, ki ima težave z zelo bolečimi menstruacijami. Krči se pojavijo par ur pred začetkom krvavitve, nato so prisotni približno 24h kot akutna bolečina, ki je približno ves čas enake intenzitete, nato pada. Pri tem jo najbolj boli trebuh, hrbet, kolena – čuti bolečino v vseh delih telesa, kjer je bila v preteklosti poškodovana. Zaspi oz. spi lahko samo v 1 položaju, ko ima hrbet rahlo dvignjen, ne sme biti vzravnana. Vedno mora vzeti protibolečinske tablete (ketoprofen), da lahko spi naprej oz. se osredotoči na opravila. Če se ukvarja s športom, to zelo poslabša situacijo, saj ojača bolečine. Prvi dan tudi ne pije črne kave, ker ji ne paše, sicer jo pije. Počutje: ni nič bolj razdražljiva oz vznemirjeno kot ponavadi, je pa tudi sicer karakterno človek, ki ni nagnjena k koleričnim izpadom, vse poskuša obrniti na smeh in pozitivnost.

Sama študiram farmacijo in se zanimam za homeopatijo, tako da sem poskušala sama poiskat rešitev, samo ker sem precej na začetku, raje vprašam. Pogledala v knjigi od Svena Sommer, vendar se ne morem odločiti, katero zdravilo bi ji priporočala, nobeno ne ustreza opisu, niham pa nekje med Chamomillo, Coffeo, Cimicifugo…lahko pa da sem popolnoma zgrešila. Vprašala sem tudi kolegico, ki dela v lekarni in ima izpit za izdajo homeopatskih zdravil, pa mi je predlagala Arniko. Kaj pa pravite vi? Hvala vnaprej za odgovor!

Pozdravljeni,
problem je kronične narave in zadeva cel organizem, čeprav izgleda, da je lociran samo v področju rodil. Hormonalne motnje, ki so vzrok težav, v homeopatiji spadajo med t.i. “splošne simptome”. Zato popolni lokalni simptom daje samo del informacije in se moramo osredotočiti tudi na druge lokacije, predvsem pa na splošno, mentalno in psihično sfero, če hočemo dobiti pravo zdravilo. Skratka, narediti moramo popolno anamnezo za kronične bolezni. Potem se tudi zdravilo lepo pokaže.
Po mojih izkušnjah je izredno veliko zdravil, ki lahko pomagajo pri menstrualnih težavah in lokalni simptomi so relativno malo vredni pri predpisu.
Najbrž lahko razumete, da vam ne morem konkretneje pomagati. Če bi se z vašo prijateljico eno uro pogovarjal, pa bi vam lahko zelo konkretno povedal. Naj poišče zdravnika homeopata, pa bo težava bistveno bolj verjetno odpravljena za vedno.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close