pozdravljeni, en teden opažam bolečino pod levim rebrnim lokom, ki ni stalna in se “premika”, enkrat je tam, otem jo čutim niže bolj proti popku, ali celo la skrajni levi strani trebuha nad kostjo ki jo otipamo v medenici. občutek imam da mi prebava malo nahaja, imam nekaj več vetrov. bojim se da ni kaj narobe pri trebušni slinavki. ponoči je kar umirjeno, nisem čutila bolečine. 2 dni ni bilo nobene bolečine, sadej pa spet. danes me pa bolijo tudi mišice po levi strani- če otipam predel pri levem rebrnem loku- kjer sem imela bolečino, me boli, nad levo dojko tudi samo taknem in me boli. bolečine so tudi v lopatici..res ne vem kaj bi to bilo. pred 3 leti sem imela tudi podobno bolečino vendar se mi je še spahovalo, uz je bil bp. ,umes sem bila tudi noseča in sem imela velike bolečine v lopaticah.
hvala
Spoštovani,
če po koži nimate nobenih izpuščajev, potem je najbolj verjetno, da bolečina in vetrovi izvirajo iz črevesja. Skrbite za redno prebavo, pijte Donat, jejte lahko prebavljivo hrano, pijte čaj proti napenjanju. Če ne mine, se stanje stopnjuje, obiščite svojega zdravnika.
LP, Marija Š. Gašperšič
Pozdravljeni,
stara sem 25 let. Že nekaj časa imam rahle težave s prebavo. Pojavljajo se neredne bolečine v levem delu trebušne votline, včasih so nekje bolj v sredini, nad popkom ali pa levo nad popkom. Blato je včasih čisto ok, včasih je malo trše, včasih pa malo mehkejše, vendar nikoli tekoče, sem tudi napihnjena. Tudi želodec me včasih boli. Vse te bolečine so neredne, pojavijo se in nehajo. Te okoli popka so kot, da bi me nekdo urezal z nožem.nisem opazila posebnih reakcij na hrano. Pri osebnem zdravniku sem bila zaradi želodca, pretipal me je, vendar me na pritisk ne boli. Bila sem v obdobju izpitov, tako da je zdravnik predlagal, da umirim stres. Tudi zdaj imam takšno obdobje, ko imam na faksu izpite. vročine nimam, ne kadim. zanima me, če bi lahko bilo kaj resnega, ali jemorda res kriv le stres.
Hvala za odgovor.
Spoštovani,
malo je verjetno, da bi šlo za katero od organskih bolezni. Pogostejše so funkcionalne motnje. Poskrbite, da se boste redno gibali, pa redno prehranjevali, uživali dovolj vode, proti vetrovom in napenjanju pili Bebe čaj.
LP, Marija Š. Gašperšič
pozdravljeni. danes sem bila pri zdravniku. dal me je na uz in na pregled krvi. vse je ok v krvi., le železo imam povišano (32,9 in bilirubin ce.- 41 in bilirubin dir. 11. čakam še na uz. Kaj bi lahko to pomenilo? da je bilirubin v krvi povišan? bilirubin v urinu je ok. Ostali jetrni testi so v redu. Kj če bi bilo kaj več narobe, .. bi bili tudi ostalio jetrni testi nenormalni? Prosila sem če lahko pogledajo še za amilazo, da ni kaj s treb. slinavko? Če bi billo kaj s treb. slinavko, ne bi bili tudi drugi jetrni testi v redu? ali kako? Zdravnik me tolaži da je lahkko idiopatsko povečan bilirubin in da če bi bilo kaj vel z jetri in slinavko da bi se že videlo po drugih rezultatih.ne vem ali naj mu verjem:::::
Prosim čim prej za odgovor
hvala
Pozdravljeni
Imam bolečine pod levim rebrnim lokom včasih so močnejše so pa vedno prisotne. Vse skupaj se je začelo pred štirimi meseci ko sem imel drisko 14 dni nato mi je zdravnica dala še antibiotik za vnetje epedidimisa kasneje pa še tablete za zaprtje seltiar. Prebava se je nato uredila vendar sem imel po teh tabletih zelo hude krče pojedel samo štiri. Od takrat imam bolečine bil sem tudi na uz trebuha ki je bil bp dal sem tudi vzorec blata ki ni pokazal sledi krvi. imam tudi nekaj več vetrov. Pod zadnjim rebrom imam občutek da se mi nekaj pretaka bolečina pa se občasno prestavlja na desno stran. Zanima me kje bi lahko bil vzrok za te bolečine, blato odvajam redno jem lahko breavljivo hrano.
Ali je mogoče da imam kakšno vnetje trebušne prepone ali tam poteka tudi kakšna druga mišica?
Hvala za odgovor
Pozdravljeni “Lipiki”!
V opisu ni podatka, zakaj Vas je zdravnik napotil na preiskave. Bolezni pankreasa kot je vnetje se klinično kažejo z bolečinami pod obema RL in povišano amilazo in lipazo. Za trebušno slinavko je specifična le lipaza, amilazo najdemo v vseh žlezah slinavkah v telesu. Ob boleznih trebušne slinavke so jetrni testi povišani le, če pride do zapore žolčevoda. Tedaj bolnik postane tudi rumen. Kadar imamo samo povišan bilirubin brez patološkega hepatograma, gre najverjetneje za Gilbertov sindrom, ki je nenevarna motnja. Potrebno je počakati tudi na izvid Uz trebuha.
Lp,Nataša Smrekar