Boleča kolena
Spoštovani!
Že več kot leto dni jemljem glukozamin,ki ga kupujem v trgovinah za športnike. Kolena me kljub temu zelo bolijo, izboljšanje je malenkostno. Ne morem poklekniti, počepniti, težko hodim po stopnicah, nisem še stara 50 let, sem pa kakih 10 kg pretežka. Kaj mi priporočate? Kaj lahko anredim, da stanej vsaj ne bo slabše kot je?
Za vaš odgovor se vam iskreno zahvaljujem.
Škoda, ker niste napisali, ali ste že bili pri zdravniku. Ker tega niste omenili, predvidevam, da niste bili na preiskavah, ali pa niso ničesar pokazale.
Zelo verjetno imate artrozo. Ne sprijaznite se z razlago, da je to pri vaši starosti normalno, da imate obrabljen hrustanec. V Nemčiji že več kot 10 let deluje skupina za samopomoč pri artrozi. Svetujejo:
– razkisanje telesa
– vegansko prehrano
– neoluščeno proso
– bazične kopeli
Zbranih imajo ogromno poročil svojih članov o uspešni ozdravitvi – ja, celo hrustanec je ponovno zrasel.
Pri takšnem načinu prehranjevanja se avtomatično zmanjša teža. Prav njihova priporočila so me že na začetku moje zdravilske kariere usmerila v razkisanje telesa in kako pomembno je to za zdravje.
Priporočajo dolge bazične kopeli, tudi po nekaj ur – moja priporočila so dosti krajša, samo 90 minut …
LP