Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk boleča in vroča dojka

boleča in vroča dojka

Pozdravljeni,

danes zjutraj sem se prebudila zaradi močne in nenadne bolečine v desni dojki, ko sem se ulegla na trebuh.

Boli me malo nad bradavico. Ne zatipam nobene bule ali kaj podobnega. Naj povem, da imam v obeh dojkah kar pogoste ciste in fibroadenome, ki jih natipam in zdaj že prepoznam.

Tukaj pa ne natipam nič. Le pekočo bolečino, ki se stopnjuje ob pritisku. Mesto bolečine je tudi toplejše od drugih predelov dojke in leve dojke. Naslednjo menstruacijo bi morala dobiti 16. 10., ciklus pa imam dolg 29 dni.

Poleti sem dva meseca jemala KT zaradi cist na jajčnikih, a sem jih prenehala jemati, ker sem imela dojke zelo povečane, trde in boleče. Pred 10 dnevi me je zelo bolela žleza pod pazduho, a sem takrat tipala cisto. Ko je bolečina popustila, tudi ciste ni bilo več.

Predvsem me je zelo strah možnosti vnetnega raka dojke. Ali je v tem primeru nujna sprememba barve kože takoj ob pojavu bolečine?

Najlepša hvala za odgovor,
prestrašena

Težko bi rekla, vsak primer je seveda nekoliko drugačen.
Vnetje dojke ali vnetni rak se da ločiti po laboratoriskih izvidih. Pri vnetnem raku ni laboratorijskih znakov vnetja, čeprav je koža največkrat pordela, pomarančasta in dojka otekla. Znakov slabega počutja, zvišane temperature, levkocitoze in podobno največkrat tudi ni. Tudi zatrdlina v dojki največkrat ni tipna.
Najbolje bo, da se čimprej posvetujete z zdravnikom ali ginekologom ter opravite laboratorij in ponovni pregled pri specialistu. Tudi metodo BreastScan vam priporočam.

Upam, da sem vam z odgovorom vsaj malo pomagala. V upanju na najboljše vas pozdravljam,

New Report

Close