Najdi forum

Spoštovani,

pred 1 letom in pol sem padla na trtico, padec z Rolerji. Takojšnja posledica le-tega padca je bila manjša bolečina v trtici in glavobol. Čez čas, približno po 1 mesecu, pa so se mi začeli grozni glavoboli – sluh je bil približno za 100 % boljši (skratka, slišala in registrirala sem vse dogodke, pa čeprav niso bili v moji bližini kot npr. petje čričkov, hrup), vrtenje v glavi, nezmožnost sedenja, mravljinčaste noge, roke – skratka bolečine povsod.

Opravila sem kar nekaj pregledov; slikanje hrbtenice – ugotovitev premaknjena težiščnica navspred, CT glave – vse b. p. , obisk pri nevrologu – ugotovil je, da je vse posledica padca.

Na koncu vseh preiskav pa sem se zatekla v Diagnostični center, kjer ti s posebnimi aparaturami ugotovijo, kaj dejansko se dogaja v tvojem telesu in tam mi je bilo ugotovljeno, da je kar nekaj vretenc v hrbtenici, ki niso v normalnem stanju, kot npr. 3. in 4. vratni vretenc, 2. prsni vretenc, in praktično cela križnica, trtica in ledveni predel hrbtenice, predvsem pa 1. ledveni predel hrbtenice.

Zdaj je preteklo kar nekja časa, glavoboli, mravljinci in pdb. je izgino, vendar pa nimam tako okretne hrbtenice kot prej, še zmeraj je boleča ter sem in tja se mi pojavljajo bolečine v glavi, podobne kot takrat po padcu.

Naj omenim, da me je pred približno 5 meseci zagrabil krč – ali drugače rečeno vnetje živca v hrbtenici (v prsnem delu), tako da sem bila upognjena čez cel dan, proti večeru pa se je umirilo.

P.S. Rada bi še to omenila, glede na to, da sem prebrala kar precej literature na temo hrbtenice in njene strukture, pa me zanima ali je možno, da spodnji del hrbtenice dejansko vpliva na spolne organe in kaj to pomeni? Ali je možna tudi nezmožnost zanositve zaradi te poškodbe, ki jo imam? Trudim se približno 1 leto, da bi zanosila, z menoj je drugače vse b. p., s partnerjem pa tudi, kaj menite?

Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem in

vas lepo pozdravljam!

Spoštovani,

Težko verjamem, da so težave v zgornjem delu hrbtenice posledice padca z rolerji, morda je padec te težave le pospešil.
Diagnoza, da z vretenci nekaj ni v redu je seveda pomanjkljiva, težko verjamem, da z vsemi temi vretenci nekaj ni v redu, potem bi bile posledice težje. Kaj se dogaja z vretenci in v kakšnem stanju so, je možno videti z Rtg. Te slike vratnega in prsnega dela bi bilo treba videti, na osnovi tega bi Vam lahko priporočil vrsto in način zdravljenja.
Težave v križnem delu in z nogami so bolj verjetno posledica padca, ni pa nujno. Ocenjujem, da je vse vaše težave (tako glavobole, kot tudi težave v spodnjem delu) možno zdraviti z manualno medicino.
Težave z nosečnostjo so možne vendar malo verjetne. Vse je odvisno od stopnje Vaše poškodbe.

Lep pozdrav,

Spoštovani gospod Evdakov!

Operacijo sam imela lani 24. 05. 2007 in so ugotovili ropturo vpredelu narastišča zgornje tretjine subskapularisa ter tative dolge glave bicepsa. Rekonstruiruma subskapularis, naredimo tenodezo dolge glave bicepsa.Po operaciji je slapše omejeno gibljivostroke ostalih smeri omejena. Imam hude bolečine v rami,roki in lopatici.znotraj rame me vse zelo peče, rama je postala zelo težka.Na operacijo sm šla da bo mo roko poravnali in odstranili bolečine in da bi lahko z roko delala ampak po operaciji mi je ševedno vse isto zdej se mi selijo bolečine še v noge,roke,prste,z roko nemorem nič naredit.V službi delam v kuhinji od hudih bolečin nemorem nič dvigniti.Doma imam 3 otroke en otrok ima epileptične napade z njemu treba na preglede hodit ker je majhen ga morem skos držat v naročju a nemorem zaradi groznih bolečin.Mi lahko kako pomagate??Kai nai naredim???

po operaciji imam diagnoze:
M751 Laesio part.tendinis subscapularis dex.
M752 Tendinitis tendinis dicipitis brachii dex.
M755 Bursitis subakromialis lat. dex.
Tendinopathia RM dex.

Dvakrat sem naredima preiskavo magnetna izonanca:
MRI preiskava ramena:(Desno)
In na preiskavi za hrbtenico

Lep pozdrav,prosim če mi odgovorite in svetujete. Hvala že za v naprej!

Zelo dobro razumem vaše težave, in na žalost se to lahko pogost pojav po operativnem posegu v tem predelu gibalnega sistema. Če vam drugo zdravljenje sploh ni bilo predlagano, vam svetujem da pridete na pregled v našo ordinacijo z vso dokumentacijo za operacijo.

Lep pozdrav,

New Report

Close