Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk boleča dojka

boleča dojka

Pozdravljeni!

Tudi mene zanima bolečina, ki se stalno pojavlja v desni dojki, občutek imam, kot da bi imela vnetje, sploh pred perilom, bolečina pa se seli v roko, včasih je karmravljinčasta, bulice nisem zaznala, v družini tudi ni bilo raka dojke.Morda je res izvor v hrbtenici, saj se sedenju v službi žal ni moč ogniti. Na dotik me dojka zelo boli, pred perilom me pa bolita obe. Med gibanjem bolečina sicer izgine ampak vseeno bi bila hvaležna za vaš nasvet.Stara sem 50let. Želim vam lep dan!

Lahko, da gre za mastopatijo, stanje tkiva, ko je določen predel dojke bolj gost in lahko tudi izredno boleč, še posebej v obdobju pred menstruacijo.
Nič niste napisala, če ste bila na kakšnem od pregledov dojk in kakšni so bili izvidi? Če še niste bila, vam priporočam pregled pri specialistu in tudi dopolnitev z metodo BreastScan, ki spremlja delovanje celic v tkivu dojke. Če bosta obe diagnozi negativni, je potemtakem najverjetneje vzrok res treba iskati v hrbtenici. V tem obdobju poskusite res redno telovaditi, delati raztezne vaje za hrbtenico in boste videla, kakšen bo efekt pred naslednjo menstruacijo. Priporočam pitje svetlinovega olja (lahko tudi v kapsuli), ki lajša občutljivost dojk ter vpliva na hormonska neravnovesja. Toliko zaenkrat.

Upam, da sem vam z odgovorom vsak malo pomagala in vas v tem duhu tudi pozdravljam,

New Report

Close