Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Boleča dojka

Boleča dojka

Pozdravljeni.
Že dobro leto nazaj sem opazila, da je moja leva dojka nenadoma postala večja od desne. Šla sem k svojemu G. Ni bilo tipnih sprememb. Dojka je že takrat občasno bolela. Pol leta nazaj, me je začela srbeti bradavica leve dojke, zato sem jo iz radovednosti stisnila in pokazal se je mlečni izcedek- samo iz enega voda dojke, srbečica je potem ponehala. 3 mesece nazaj sem menjala G in znova šla na pregled. Pretipali so mi dojke in nič našli. Poslana sem bila v center bolezni dojk v UKC Mb, kjer so tudi tipali in nič našli. Vzeli so 2 vzorca izcedka in v izcedku ni bilo prisotnih kancerogenih celic. Kontrolo so svetovali v primeru krvavega izcedka. Ker me to božanje po dojki, ki so ga vsi zdravniki izvajali ni pomirilo, sem par dni nazaj šla še na samoplačniški UZ. Dojka bi naj bila ‘čista’, tkivo je videt lepo, žleze so tudi ok, brez vidnih tumorjev ali kakšnih sprememb. V levi pazduhi je bila vidna ena bezgavka, dolga 8mm, ki je tudi bila videt ok, z lepim jedrom in lepe oblike, brez čudne vsebine.
Za izcedek mi je gospod doktor rekel, da je lahko prisoten zaradi nenehnega preverjanja dojke. Zakaj je potem prisoten samo v eni? Preverjam vedno obe.
Dojka me pa sedaj po pregledu boli še bolj.
Govorila sva, da  morda bolečina izvira iz poškodovane mišice, da bo zaradi tega bolečina ostala prisotna in ne bo boljše. Je to možno?
Meni se na dotik ne zdi, da boli mišica ampak notranjost dojke.
Bi lahko bil kriv vkleščen živec v hrbtenici? Ampak ne bi potem boleli obe dojki?
Bolečino čutim ob dotiku in ko se premikam.
Boli me od notranjosti dojke (takoj pod bradavico) proti zunanjem robu in v pazduho.
Bi bilo smiselno it še k osebnemu zdravniku?

Stara sem 29 let, visoka 166cm in težka 50kg. V družini nimamo nobenega raka.
Ne jemljem nobene kontracepcije, ob spolnem odnosu uporabljam kondom. Menstruacije so redne in točne. Imela sem 2 inducirana poroda, prvi otrok je dojen 1 mesec, drugi otrok se ni dojil. Od zadnjega poroda je 8 let. Imela sem 2 inducirana splava, zadnji je bil 2 leti nazaj.
Imam ukrivljeno hrbtenico. Slikali so mi samo križni del, kjer je ugotovljena protruzija in nakazana stenoza recesusov. Mogoče se višje v hrbtenici dogaja podobno in mi res hrbtenica povzroča težave v dojki?
Katere preiskave bi bilo smiselno še opraviti pri osebnem zdravniku glede na to, da bi dojka naj bila zdrava?
Prosim za odgovor, sicer se mi bo zmešalo. Dovolj imam teh bolečin.
Hvala že vnaprej.

 

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Pozdravljeni,

res je iz napisanega težko soditi odkod izvirajo vaše težave. Lahko bi izvirale tudi iz hrbtenice. Po mojih izkušnjah sodeč, se v tem primeru ta bolečina kaže bolj kot pekočina (če gre za močno zategnjene mišice v predelu lopatic ali ramen, prisiljeno držo ali stanje po poškodbah), včasih tudi kot zbadanje na točno določenem mestu. V tem primeru bi se bilo smiselno posvetovati s specialistom ortopedom, mogoče fizioterapevtom, tudi manualna medicina je tukaj lahko dobra izbira. Pomembna je tudi pravilna drža ter redna fizična vadba (vaje za hrbtenico).
V vsakem primeru se mi zdi smiselno, da občasno opravite občasni kontrolni UZ dojke, če se bolečine ne bodo polegle. Samopregled dojke ne opravljajte prepogosto, ampak samo enkrat mesečno, 7-10 dan od prvega dne menstruacije.
Kot dodatni diagnostiko bi vam priporočala, da opravite še metodo BreastScan, saj s pomočjo izmerjene temperature lahko ocenjujemo delovanje tkiva dojke in v 100 % lahko merjenje temperature izključi vnetne procese v tkivu dojke, v 90 % pa druge nevarne procese.

New Report

Close