Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Endodontija Boleča dlesen ob zdravljenem zobu

Boleča dlesen ob zdravljenem zobu

Spoštovani,

prosim vas za nasvet in mnenje glede občutljive in boleče dlesni ob zdravljenem zobu.

V sredini avgusta sem bila pri endodontu na polnjenju kanalov petice zgoraj. Od takrat naprej pa imam ves čas težave z dlesnijo okoli tega zoba – čutim toploto/bolečino/draženje. Zob ne boli. Zobozdravnica na RTG sliki ne vidi vnetja ob vrhu korenine, tudi na pogled dlesen ni spremenjena, le nekoliko pordela ob zobu. Od takrat naprej sem uporabljala gel proti vnetju dlesni, ki ni pomagal, zobozdravnica mi je predpisala antibiotike Amoksiklav in mi sščistila medzobna prostora okoli petice, vendar se tudi po tem ni spremenilo nič. Za kratek čas delno pomaga, če vzamem Nalgesin forte.

Glede na to, da nikoli prej nisem imela težav z vnetjem dlesni in se težava locira le okoli zdravljenega zoba ter, da se je vse skupaj začelo dogajati takoj po polnitvi (še pred dokončno plombo), me zanima, ali je možno, da je vseeno prisotno kakšno vnetje, ki ni vidno na RTG sliki. Bi mogoče CBCT slika pokazala bolj natančno dogajanje? Prosim za vaše mnenje.

[attachment=0]polnjenje kanalov.jpg[/attachment]
[attachment=1]plomba.JPG[/attachment]

Hvala za vaš čas in odgovor.

Spoštovana,

glede na opisano menim, da je možno, da gre za navpično poko korenine. Druga možnost je, da gre za neodkrit koreninski kanal, kar se zdi malo verjetno. Navpičnih pok na lokalni RTG sliki največkrat ne vidimo. Predlagam, da opravite CB CT sliko, ki bo razjasnila obe možnosti.

LP, dr. Igor Potočnik

New Report

Close