Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Boleča 7ica spodaj levo

Boleča 7ica spodaj levo

Pozdravljeni,

Imam problem in sicer v 7ici spodaj sem imel karies (zelo globok), v ta zob so mi vstavili zdravilo, po pol leta pa so mi lepo očistili ter naredil zalivko…. Vse lepo in prav po 3mesecih pa me je čez noč začel zelo zelo (nevzdržno nisem mogel ugrizniti v nič) boleti zob vendar samo ob ugrizu ali udarcu v sam zob…. Ker me je bolelo samo ob ugrizu nisem šel takoj nazaj k zobozdravniku in me je po 3 dneh začel boleti malo manj… Ker pa potem tudi še čez vikend ni bilo nič bolje sem šel v ponedeljek na pregled… Zob so mi preizkusili na odzivanje (na mrzlo ter se mi zdi neka elektrika), ker se je zob normalno odzival so me poslali slikati. Slika ni pokazala nič vse v redu, zato so mi vseeno novo zalivko odstranili in vse je bilo tako kot mora biti (sicer blizu živca vendar nič takega). Nato so mi ponovno naredili zalivko…. A mene zob še vedno boli, ko ugriznem skupaj ali ko ga udarim s čim, boli me tudi če malo bolj s prstom pritisnem nanj. Boli cel zob, ni razlike ali je udarec v zalivko ali v sam zob….
Zjutraj me ne boli skoraj nič, tekom dneva pa zmeraj bolj…. Zelo zelo blaga bolečina je pa prisotna vedno… skoraj nič je ne čutim….
Pravijo da če ne bo nič bolje naj pridem nazaj in mi bodo uničili živec, tega pa nebi rad zato bom raje počakal še par dni? Zraven imam 6ico mrtvo (uničeni živci) in pravijo, da mogoče tudi ta kaj zafrkava? To bi se vidilo na sliki?
Naj omenim še to, da me pa tudi enako dolgo kot zob boli spodaj ob čeljusti (nekje na sredini, na isti strani kot zob). Vendar ne čeljust ampak zraven, otipam tudi neko bulico majhno kot grah ter na otip zelo bolečo…… Ta me zaboli tudi ko pogoltnem slino … Ali je to vse povezano, moram tudi k osebnemu zdravniku?
Hvala za odgovor
Lep pozdrav

,

Pozdravljeni,

prisotnost bulice, kot jo opisujete nakazuje na neko dogajanje. Ker si ob vašem pisanju ne znam čisto predstavljati stanja, vam tudi ne morem pravilno odgovoriti. Bilo bi prav, da greste nazaj k zobozdravniku, pa da oceni kaj in kako. Zobje so po izdelavi plomb občutljivi, vendar pa raznih bulic na kosti ne sme biti; to nakazuje na neko patološko dogajanje.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close