Najdi forum

boleč zob

Lep pozdrav

Boli me zgornja enica. Ta zob sem si zlomil pred štirimi leti, tako da se je videl živec. Zobozdravnica mi je zaplombirala zob, tako da je zgledal kot prej. Pred par dnevi, se mi je ta zob malo odkrušil. Zobozdravnica mi ga je spet zaplombirala. Težava se je pojavila naslednji dan, ko me je ta zob začel boleti. Mislil sem da bo bolečina izginila, vendar ni. Kaj naj naredim?

lp jure

Pozdravljeni,

prek neta, brez kliničnega pregled in diagnostike težko odgovarjam. Sicer pa; ali je bil zob endodontsko oskrbljen? Kakšna je vitaliteta zoba? Priporočam vam obisk pri svojemu zobozdravniku.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Hvala za odgovor. Vem da je preko neta težko odgovoriti. Zoba mi ni endodontsko oskrbela, le podaljšala mi ga je, počil mi je vodoravno. Čudno mi je, da me je zob začel boleti po kar nekaj letih, na njem pa nimam kariesa (vsaj zdi se mi da ga nimam), ker mi ga je zobozdravnica pred kratkim zopet popravila, in bi to vrjetno opazila. Zanima me če je možno da živec začne odmirati zaradi zloma zoba? Malo sem pobrskal po forumu ter videl, da se za estetski izgled tudi če bo morala živec odstraniti ne rabim sekirati, saj se da pobeliti. Zanima še me kakšen je postopek zdravljenja enice, je enako kot pri drugih zobeh, da ti ga zapolnijo z neko zelo belo snovjo, ali kako drugače? Seveda bom čimprej obiskal zobozdravnika.

lp

Pozdravljeni,

Priporocam, da cimprej ugotovijo ali je zob se vitalen. Zobna pulpa zelo velikokrat odmre po poskodbi. Od vitalitete zoba zavisi vsa terapija in tudi estetika. Zob se endodontsko zdravi po obicajnih postopkih.

Srecno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close