Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem ARTHRON – fizioterapija boleč vrat in glavoboli

boleč vrat in glavoboli

Spoštovani!

Od maja letos (2021) me boli vrat.  Najhujša je bolečina tik pod lasiščem na levi strani, širi se navzdol proti levi rami. Imam tudi glavobole, sklepam, da so povezani z vratom, čeprav sem jih imela tudi prej, ko bolečin v vratu še ni bilo (a so bili drugačni). V juniju sem opravila fizioterapijo (elektroterapija + vaje), ki mi je začasno sicer olajšala bolečine, tudi vaje nekako izvajam, vendar me bolečina močno omejuje. Na pregledu nisem bila nikjer, niti pri svoji zdravnici, fizioterapijo mi je predpisala po predhodnem telefonskem pogovoru. Sem in tja vzamem kaj proti bolečinam, ne upam pa prepogosto. Leta 2015 sem imela zlomljeno levo nadlahtnico in bila operirana, v roki imam ploščico in 11 vijakov. Roko sem razgibala le do take mere, da lahko opravljam vsakodnevna opravila, moči pa v njej nimam prave, tudi mišic v ramenskem delu (na stiku med telesom in roko) manjka, pri raztezanju (če se obesim na drog) čutim, da je roka nekako krajša.

Je možno, da so bolečine v vratu povezane s to poškodbo? Lepo prosim za nasvet, kako naj se teh težav sploh lotim, saj me neprestani glavoboli in bolečine v vratu/zadnjem delu glave močno ovirajo in mi slabšajo kvaliteto življenja. Stara sem 58 let, sicer zdrava.

Vnaprej hvala za odgovor in lep pozdrav!

Spoštovani,

poškodba, ki jo navajate je lahko povezana z vašimi težavami z vratno hrbtenico. Svetujem, da v zvezi s poškodbo nadlahti opravite pregled pri travmatologu, ki vas je operiral ali pri zdravniku, ki se posebej ukvarja s takšnimi poškodbami. Lahko za mnenje vprašate dr. Piliha, ki prav tako odgovarja na tem forumu.

Lep pozdrav,

Renata Vauhnik

ARTHRON, Sklepne in športne poškodbe Ljubljana, Celje, Maribor, Nova Gorica 041 654 330, [email protected], http://www.arthron.si

New Report

Close