Najdi forum

Lep pozdrav gospod Fedorov

Naj prvo povem, da sva se pred kratkim slišala po telefonu, zaradi moje stanja po eni manualni terapiji vratu ( seveda manualne terapije niste izvajali vi niti kdo od vaših kolegov). Kot sem vam povedala je rtg vratu pokazal izravnano lordozo. Rekli ste, da je to posledica draženja živca, sedaj pa me zanima v kolikšni meri se to, da odpraviti, ker je stanje nevzdržno. Imam pa še eno vprašanje, junija sem bila operirana na hrbtenici L5-S1, po sami operaciji oziroma naslednji dan, ko so učinki anastezije izveneli so se pojavile fascikulacije. Trza mi celo telo, enkrat premakne glavo, drugič roko, tretjič noge eno ali obe hkrati. Sedaj po eni terapiji vratu pa so te fascikulacije še močnejše….vrže mi celo telo in sicer takrat, ko so mišice najbolj sproščene….ko tonem v spanec, vidne so tudi v mirovanju, vendar blage in občasne. Kaj bi lahko bilo to, ker nevrologi ne odkrijejo vzroka. Za vrat nameravam opraviti še magnetno resonanca in me zanima, če bi me sprejeli na terapijo pri vas?

Hvala za odgovor

Pozdravljeni,

težko je ugotoviti vzrok tovrstne fascikulacije, kjer gre za celo telo. Morda gre za posledice anastezije, ki ponavadi izvenijo same od sebe. Splošnega zdravnika lahko vprašate o zdravilih za uravnavanje živčnega sistema, priporočljivi so tudi vitamini skupine B.
Glede RTG izvida in diagnize izravnane vratne lordoze: dejstvo je, da gre za bolečinske občutke kot posledice draženja živčne korenine v predelu bratu. Lordoza je posledica, kot znak napetosti mišic, ki jo človek razvije v primeru t.i. protibolečinske drže.
Za natančen nasvet glede nadaljnjega zdravljenja in možnosti pomoči s tehnikami manualne medicine priporočam, da se naročite na pregled v eno od naših ordinacij.

Posredujem vam povezavo do kontaktnih podatkov za naročilo: http://mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Lep pozdrav,

Pišem vam še enkrat zaradi težav z vratom, boli me predvsem levo v vratu zgoraj, nekje okoli prvega vretenca, pri obračanju glave se pojavlja tudi glavobol, neprijetni občutki so v predelu tilnika, boli pa tudi ramenski obroč. Sicer bolečine niso zelo močne, so pa neprijetne. Rtg vratne hrbtenice je pokazal samo iizravnano lordozo, prav tako tudi mri vratu in še začetne degenerativne spremembe vretenca C5, drugače v vratu ni posebnosti. K vam sem tudi naročena na pregled pa me zanima kakšne so možnosti za izboljšanje stanja. Vem, da težko ocenite brez kliničnega pregleda, pa me vseeno…?

Lp

Pozdravljeni,

ker zaradi zasednosti z delom v ordinaciji nisem dnevno aktiven na forumu in čakalne dobe v naših ordinacij niso pretirane, predvidevam, da ste pregled že opravili.

V vsakem primeru na vaše dodatno vprašanje težko odgovorim brez klinične slike, ostalo razlago pa sem vam podal že v prejšnjem odgovoru.

lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close