boleč vrat
Pozdravljeni! Do sedaj sem dobila že vse odgovore. Sami super forumovci!
Problem: mož ima pogosto težave z vratom-spodnji del-tam kjer se začne hrbtenica. Občutek je pekoč, pravi da “kot bi mu kdo čik ugašal na vratu”. Res je da veliko sedi, se prevozi z avtom kar sigurno poslabša oz. povzroča to stanje. Služba pač. Zanima me če ima kdo kakšne pozitivne izkušnje z odpravljanjem takih bolečin (masaža-kakšna?, kiropraktik, mazilo,…???)
Informacije iz prve roke…
Imel sem isti problem oz. se mal slabsi ker so si mi zaradi tega stisnile misice oz krc (heksen sus). Fant bo na zalost moral prevej telovaditi tako za vratne, ramenske in hrbtne misice. Podpiram tudi nabavo zoge za sedet oz posebno anatomsko oblikovanega stola kjer nisi naslonjen na naslonjalo temvec napol klecec polozaj. Veliko plavanja, intenzivnega da se vratna vretenca razmigavajo, naj se oglasi pri kaksni fizioterapevtki in zaprosi za vaje za vrat in hrbtenico. Vsakih 45 minut vstati in razgibavati te dele. Zadeva morebiti ni zaenkrat toliko moteca bo pa nastala, ce ne ne vzpostavi pravilno ravnotezje in fizicna kondicija. Takrat bo pa seveda precej hudo!
LP