Pozdravljeni
V ponedeljek sem bil na slikanju vratnega ožilja in ožilja glave s konstratom. Iz torka na sredo pa me je začel boleti trebuh na določenih mestih občutek pekoče bolečine . Bolečina se seli iz levega v desno stran prečno od vranice proti jetrom. Tam izgine in se pojavi levo spodaj ali desno spodaj. Popusti za nekaj časa in se spet pojavi. Imam občutek napetosti trebuha in vetrovi gredo občasno. Blato odvajam normalno mehko ( ponoči sem bil 3x na blatu – normalno mehko z občasno prisotnostjo sluzi ) Pred dvema letoma sem bil na koloskopiji in je bila b.p, kontrolno koloskopijo imam leta 2014, prav tako sem pred letom in pol opravil gastroskopijo in je bila b.p. Zanima me če je možno da je nastala reakcija zaradi kontrasta ki mi je bil vbrizgan v žilo? kaj bi lahko povedali simptomi. Sem star 42 let, se zdravim za pritisk in sladkorno.
Hvala za odgovor
Spoštovani!
Bolečino, ki se tako seli potrebuhu, ponavadi pripišemo debelemu črevesu krčevitemu bolečemu gibanju le-tega. Malo je verjetno, da bi kontrast to povzročil. Kontrast se namreč izloči skozi ledvice, ker je vodotopen. Redka, vendar možna je preobčutljivost na kontrast, ki pa se kaže z drugimi znaki, ne s trebušnimi krči. Do danes so verjetno težave že izzvenele!
Lep pozdrav! Marija Š. Gašperšič