Boleč stebriček zoba
Spoštovana
Mene je pred nekaj meseci začel malo boleti zob, ampak sem komaj opazil. Zakaj? Zob ima ogromno zalivko, gre za sedmico in grizna ploskev me ni bolela na pritisk, le en od štirih “stebričkov” zoba me je bolel ko sem močno pritisnil z nohtom nanj. Nisem obračal pozornosti, mislil sem da je kriva stara amalgamska zalivka.
Pred tednom dni me je začelo bolj boleti, vendar spet ne samo od sebe, le na pritisk in to le in natančno tisti stebriček od štirih.
Zobozdravnik mi je zamenjal plombo, gnilobe ni opazil. Zdaj imam novo plombo a me še bolj boli, zdaj me boli že pritisk z jezikom in zobno ščetko. Drugače me ne boli in boli me točno ta stebriček, druge in grizno ploskev lahko pritiskam z vso silo, pa nič ne boli. Tudi kljuva mi ne.
Ali mi svetujete slikanje? Se tako lahko tudi manifestira vnetje zobne korenine? Dvakrat v življenju sem imel granolom in obakrat me je res bolelo na grizni ploskvi na ugriz ampak pulzirala mi je bolečina tudi brez ugriza kot bi mi hotelo razgnati zob. In to je prišlo v enem dnevu iz nič do take bolečine, tole pa traja že mesece, samo se slabša, od posega naprej je še slabše, kar pripisujem tudi razbolelemu zobu (plomba je res globoka). Ker me zelo skrbi me zanima vaše mnenje.
Hvala in lep pozdrav
Miha
Pozdravljeni,
žal brez kliničnega pregleda in rtg diagnostike ne morem podati mnenja, saj nimam dovolj podatkov. Vsekakor je potrebno odkriti vzrok bolečine.
Srečno.