Najdi forum

Boleč sredinec na D roki

Pozdravljeni,

prosim za nasvet. Že približno mesec dni me boli sredinec na desni roki. Sem desničarka. Prst ne boli stalno, ob določenih gibih, ob obremenitvah in na dotik (na dotik boli stranski del med obema sklepoma, na strani kjer je kazalec). Bolečina se spreminja, enkrat je bolj, enkrat manj prisotna, tudi izgine, sploh če ni obremenitev. Imam delo, kjer veliko uporabljam računalnik in telefon. Opazila sem, da na tipkovnico v večini tipkam ravno s sredincem. Se mi pa ta bolečina tudi nekoliko vleče navzgor v roko. Najbolj pa to povezavo z roko čutim, če roko iztegnem naprej z dlanjo proti tlem, dlan zategnem nazaj (prsti navzgor), glavo pa nagnem v levo – ob tem gibu (ki mi paše) imam občutek, kot da me nekaj zategne iz vratu in dol po roki prav do tega sredinca. Ali je to lahko kaj povezano? Kakšno težavo sumite in kaj predlagate?

Aja, otekline in rdečine ni, sklep ne boli, drugače sem mlada, zdrava in športna.

HVala vam za vsak nasvet, lep pozdrav,

Pika

Spoštovani,

bolečina lahko izvira tako v samem prstu kakor tudi v vratni hrbtenici. Za začetke priporočam klinični pregled, nato pa slikanja na osnovi ugotovitev pri pregledu.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Hvala za hiter odgovor. Ali bo potrebno k ortopedu ali kdo bi bil pravi naslov?

HVala, lp

Pika

Spoštovani,

kirurg ali ortoped.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Lep pozdrav!

Mene pa že dlje časa boli sredinski prst in posledično zraven še zapestje bila pa slikanju in so mi rekli da je obrabljenost. Naj povem da mi zdravila nikakor ne pomagajo olajšati bolečine. Zato se obračam na vas kako naj si na zdrav način olajšam bolečine vsaj to je zelo boleče in sem skoraj odvisna od drugih za pomoč v gospodinstvu. Hvala vam za odgovor.

Lep pozdrav,

lahko poskusimo s prejetjem 1 do 3 injekcij plazme bogate s trombociti pod ultrazvočno kontrolo in/ali injekcije hialuronske kisline. Injekcije vam lahko ublažijo težave za več kot 3 leta.

Pozdravljeni.

Pisem vam ker imam ze vec kot pol leta bolečine na desni roki sredinec ( bolj natančno členek oz. Med členkom). Boli me ko prste iztegnem. Bila sem na rtg dlani, kjer ni znakov zloma. Sedaj čutim podobne bolečine tudi na levi roki, členek sredinca. Kaj bi lahko bil vzrok in kakšne preiskave priporočate, da se ugotovi vzrok bolečine?

Hvala in lp Mateja

Pozdravljeni,

najpogostejši vzrok za takšne bolečine je obraba sklepa. Če bo bolečina vztrajala, priporočam slikanje boleče(ih) rok(e) s prsti z magnetno resonanco (MR).

New Report

Close