boleč srček in zbijanje
Malo menj bi rabila prosim.
Moj 4 letni namreč že dalj časa jamra da ga boli srček ko teče in da mu zbija. Puls ima v mirovanju od 110-120. Ko sem težavo omenila zdravniku je rekel da bo treba težavo raziskati vendar sin ni pustil posneti EKG-ja
v začetku novembra sva naročena pri DR. Bricelj-ju(upam da sem prav napisla) v LJ in če še on ne bo uspel posneti EKG bova šla na pediatrično da bodo tam pogledali kako je z to rečjo.
Pa me zanima a je imela kakšna podobne težave pri otroku in kaj se je pokazalo??
PA kako kaj zgleda to na pediatrični če je katera bila tam?
Pa hvala za odgovore in menja
LP Meta
Meta,
EKG zna biti za otroke malce neprijeten, že zato ker morajo običajno biti pri miru in zaradi številnih elektrod. Preiskava je enaka ne glede na to, kje se dela. Mogoče bi na pediatrični kliniki EKG naredili s pomočjo blažjega opoja (npr. »sirupa”) – vendar pa samo ugibam.
Bi pomagalo, da otroka prej pripravite na pregled ali pa mu obljubite kaj?
Z EKG lahko opazujemo delovanje srca in iz nenormalnih potekov sklepamo na različne nepravilnosti (ali obolenja) srca.
Ko boste imeli izvide EKG (mogoče se bodo odločili tudi za UZ srca), vprašanje postavite na
Lep pozdrav, Petra
Pošlji oblikovano (28-10-05 21:38)
Moj sin se zdravnikov – osebja v belih in modrih haljah – zelo boji in seveda je bil tudi EKG velik problem, vendar jim je na pediatrični kliniki v Ljubljani uspelo posneti tudi ultrazvok srca brez uspavanja. Tam sta dva zdravnika in oba (enkrat je imel pregled pri enem in enkrat pri drugem) sta znala malčka krasno ustaviti. Ponavadi že iz normalnega pregleda zaradi bolezni, pridem s sinom ven prepotena od njegovega joka in od tega ko se tako brani. Tudi igrače, razni predmeti niso nikoli zalegli. Tam pa je zdravnik enostavno rekel, ko se je začel pripravljati na vpitje in puljenje čepkov (imeli smo srečo, da je prišel ravno noter, ponavadii EKG snemajo sestre), “tega ne smeš, če bi to bolelo bi bila mamica prva, ki tega ne bi dovolila, jaz pa drugi!!”Čisto pri miru leži in se ne premikaj, da posnamemo!! Dvomim, da ga je moj mali kaj razumel, ampak nisem mogla verjeti, da je čisto pri miru ležal,ravno tako pri ultrazvoku. Do sedaj se nama tako še ni zgodilo na nobenem pregledu, razen na EKG – ju in ultrazvoku srca. Menim, da imata nekaj v sebi, da znata otroke pripraviti do tega, da so med pregledom mirni. Želim vama vso srečo!