Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Boleč spodnji del trebuha

Boleč spodnji del trebuha

Pozdravljeni,

Prosila bi vas za pomoč. Že dalj časa se mi občasno pojavi bolečina v spodnjem delu trebuha pod popkom in sega od leve proti desni čez cel spodnji del trebuha. Ginekološko ni nič narobe, ker sem bila letos na pregledu, te bolečine se mi pojavljajo pa že več let. Večinoma je bolečina tako huda da se moram za uro ali dve uleči na hrbet popolnoma iztegnjena, da mine in na ta način vedno mine. Bolečina se ne pojavlja pred menstruacijami, oz. ni nobenega pravila kdaj. Včasih enkrat na mesec, včasih tudi 2 ali 3 mesece nič. Ta teden me je pa že dvakrat zgrabila tako da me je postalo strah kaj je narobe. Stara sem 32 let, načeloma sem zdrava.

Hvala za pomoč in nasvet kaj narediti.

Če se bolečine pojavljajo tako dolgo, zagotovo ne gre za neko novotvorbo, ker bi se prej pojavilo še kaj drugega. Ta predel boli predvsem ob boleznih tankega črevesa, ki so bolj slabo dostopne preiskavam. Kažejo se z driskami, hujšanjem, utrujenostjo. Poleg tega je treba pogledati slepič, izključiti vnetje sečil, ledvične vzroke. Če ne mine, le obiščite zdravnika.
LP Marija Štefančič Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Pozdravljeni,

Hvala za odgovor. Torej glede na to da imam vsako jutro tekoče/mehko blato (driske nimam, ker to bi pomenilo čez cel dan), ter da imam konstantno 49kg pri 165cm višine, ter da sem pogosto utrujena, kar sem dosedaj pripisovala drugim vzrokom, bi bilo smiselno iti na kakšen konkreten pregled. Mi lahko svetujete kakšni pregledi pridejo v poštev, glede na to da ste napisali da je tanko črevo težko dostopno preiskavam. Sprašujem vas zato ker je moja zdravnica na bolniški že par mesecev in ne morem do nje, rada bi pa ugotovila vzrok, ker je na trenutke zelo moteče.

Hvala in lep pozdrav

Spoštovani!

Tanko črevo je resnično težko dostopno preiskavam. V večini primerov diagnostiko izpelje specialist gastroenterolog (MRI enerografija, kapsulna endoskopija, enteroskopija), vaš zdravnik pa vas lahko napoti na jejunoileografijo (rentgenska preiskava s kontrastnim sredstvom).

Lp;Nataša Smrekar

New Report

Close