Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija boleč penis

boleč penis

Pozdravljeni!

Pred parimi dnevi se mi je kar naenkrat pojavila rahla bolečina nekje v notranjosti, nekje pod kožico penisa. Bolečina ni stalna, pojavi se samo ko se recimo penis premakne (recimo ko ga dam ven iz hlač ali pa nazaj not v hlače) in sicer je bolečina takšna, kot bi me nekaj urezalo, vendar ne vem točno kje. Voda me ne peče ko grem urinirat. Poskušal sem najti kakšno rano, zarezo, vendar z mojimi očmi nisem našel nič takega.

Kaj bi to lahko bilo?

Lp, Gašper

Spoštovani!

“Pod kožico” – ali je to torej “na glansu”? Lahko se kaj dogaja s kožico (kožo) – kožica pogosto zboli in se zoži. Tudi glavica je pokrita s kožo. Kožo zdravijo dermatologi. Obisk dermatologa je smiseln tudi s stališča izključitve morebitnih spolno prenosljivih bolezni. V kolikor bo dermatolog mnenja, da je potreben obisk urologa, vam bo gotovo tako svetoval.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Tudi pri meni se je začela pojavlati bolečina v samem korenu penisa. Bolečina traja že usaj dva tedna. Obiskal sem osebnega zdravnika in povedal za ta problem. Imam tudi vneto kožico zaradi katere sem bil poslan k dermatovenerologu in tudi tam povedal problem o bolečem spolnem udu vendar noben ni dajal kako posebno pozornost na to mene pa še vedno občasno boli. Dermatovenerolog niti ni opravil testov za spolno prenosljive bolezni ali me poslal k urologu. Da bi šlo za poškodbo med samim seksom zelo dvomim saj sem zaradi vnetja kožice že štiri tedne v mirovanju na tak ali drugačen način. Najbolj me penis boli med delom. Opravljam fizično delo (mogoče je to krivo). Je pa tudi to da imam občutek kot da se mi penis krči kar je tudi po napornem delavniku opazno vendar se kasneje stanje umiri in tudi bolečina izgine. Uriniranje ni pekoče niti me sam ud ne srbi.Povsod po internetu sem že prebrska kaj bi lahko bilo samo piše le o zlomljenem penisu ki se kaže kot močna bolečina.

Kaj bi lahko bilo narobe, ker res nikjer ne najdem odgovorou na to zadevo? Ali zadeva lahko preide v kako resno stvar ?

LP !

Spoštovani!

Omenjate, da je prisotno tudi vnetje kožice – če gre za vnetje kožice penisa, potem je najbrž smiselno najprej to pozdraviti. Če gre za vnetje same glavice, je drugače, če pa gre za kožico, potem pa je vprašanje, ali je kožica potrebna – če se bodo vnetja ponavljala, je potrebno razmisliti o obrezanju.

Drugače so vnetja glavice (balanitisi) lahko povezani tako s spolno prenosljivimi boleznimi ali pa naprimer s sladkorno boleznijo.
Občutek, da se penis “krči”, je lahko povezan z “rastjo” trebuha. Ali imate idealno telesno težo in niste predebeli? Je vaš obseg trebuha primeren?

Penis se dejansko lahko skrajša, na primer po operaciji, ki prizadene živce (in posledično prekrvljenost) penisa, na primer po radikalni prostatektomiji – vendar to verjetno nima povezave z vašim primerom.

Če je dvom, je smiselno, da vas pregleda urolog, čeprav najverjetneje ne bo našel ničesar, vendarle ne morete biti prepričani, dokler se ne date pregledati. Vsekakor je pomembno, da uredite zadevo s kožico.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Hvala za hiter odgovor !

Zaradi kožice sem že odšel k dermatovenerologu ki je to zadevo pregledal in mi predpisal kremo Lotiderm z katero sem se mazal 1 teden sedaj pa se še vnadalne mažem z mazilom Bepanthen . Pekoč občutek na kožici je na srečo že izginil samo rdečica je še vedno prisotna samo ne v tako veliki obliki in sem čez en mesec pa pou ponovno naročen pri dermatovenerologu. Ker govorimo o bolečini naj omenim da ko se otipam po becilu ( upam da je to pravi izraz za”mišico” na spodnji strani uda ) začutim po spodnji strani rahlo skelenje (drugače neznam opisati ) in to čez čas mine.

Čisto informativno pa me tudi zanima kako poteka operativni poseg pri odstranitvi ciste v modih, kajti to me je začelo motiti ker levo modo (kjer je cista) ne leži vedno v mošnji in je učasih dvignjeno čisto pri dimljah in je tako malo neprijeten občutek . Kako poseg poteka ? Koliko časa traja okrevanje po posegu ? Ali so možni večji zapleti po operaciji ?

LP !

Spoštovani!

“Cista” na modih je splošen izraz, ki ne pove natančno, za kaj gre – ultrazvok to načeloma bolje opiše (vsaj jasno je, da ne gre za kilo ali varikokelo…), ampak natančno pa to ugotovimo pri operaciji, ki jo lahko opravimo v lokalni anesteziji (kar pa je relativno boleče za bolnika) ali s pomočjo anastezista (v splošni ali spinalni anesteziji). Prerežemo kožo nad modom in njegove ovojnice in si prikažemo “cisto”. Nato ugotovimo, za kaj gre (hidrokela, spermatokela, cista tunike albuginee, funikulokela) in glede na to, za kaj gre, ustrezno ukrepamo (izpraznimo, odstranimo, prešijemo…). Nato kožo zašijemo. Okrevanje (lahko doma ali pa v bolnišnici) traja vsaj nekaj dni, saj lahko pride po operaciji do večje ali manjše otekline mod, ki mora počasi splahneti. Svetujemo lokalno hlajenje, podložen skrotum.

Zaplet, ki se ga bojimo (razen seveda zapletov v zvezi z anastezijo) je lahko krvavitev, ki podaljša okrevanje (na primer tudi za nekaj tednov) ali vnetje. V primeru nastanka vnetja z ognojkom, abscesom bi bilo treba ponovno operirati in ga izprazniti in v skrajnem primeru bi to lahko pripeljalo do uničenja testisa na strani operacije (v zadnjih 11 letih se spominjam enega takšenga primera).

“Ciste” v skrotumu navadno opazujemo (če seveda UZ potrdi, da ni bojazni za raka) in če ne gre na primer za komunikantno hidrokelo – torej neke vrste kilo. Šele, ko so tako velike, da izgleda kot bi imeli “tri” jajčka ali celo kot manjša žoga – da ne morete hoditi, ker je med nogami “toliko v napoto”, jih izpraznimo. Ampak o vsem tem se seveda pogovorite z vašim urologom, ki spremembe na vašem modu spremlja in ima občutek, kako velike so in iz rednih srečanj z vami – pregledov (na primer na leto dni) oceni, koliko vas to (vse bolj) moti.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Najlepša hvala za Vaš odgovor !

Zanima pa me čisto tako nasplošno. Kakšna je razlika med Cisto in Hidrokelo . Kako ubistvu nastanejo, iz česa so sestavljene, kako sploh pride do teh zadev, kake probleme lahko povzročajo v samem postopku rasti, ali lahko pride do večjih zapletov in ali se jih da že na kak drugačen način preprečiti pred nastankom ?

LP !

Spoštovani!

Če mislite razliko med cisto obmodka (= spermatokelo) in hidrokelo je takole:

Hidrokela je tekočina, ki se nabere ob testisu (obdaja testis) – med tuniko albugineo (čvrsto ovojnico testisa) in tuniko vaginalis je navidezen prostor, v katerem “plava” testis (tako kot je prostor med pljuči in rebrno mreno, med srcem in perikardom – osrčnikom). Vmes je nekaj malega tekočine – če pa se tekočina, ki jih serozne opne – ovojnice sicer izločajo, ne absorbira, je rezultat več tekočine v tem prostoru – hidrokela. Navadno vzroka ne poznamo, izjemno redko je hidrokela lahko posledica na primer zajedalca (po obisku Azije ali Afrike) ali po operaciji varikokele (ko prekinemo razširjene vene (varice), prekinemo tudi limfna pota, ki odvajajo medcelično tekočino in tako zmanjšamo sposobnost absorbcije tekočine). Hidrokela predstavlja torej medcelično tekočino, ki se nabere okrog testisa, med njegovima ovojnicama.

Spermatokela je cista, ki nastane kot šibkost stene semenske cevke. Tekočina v njej je semenska tekočina s spermiji. Ker je cevk veliko in na vsaki lahko nastane spermatokela, so le-te lahko številne in se lahko ponavljajo po operaciji.

Ti dve vrsti “cističnih sprememb” v skrotumu povzročata težave predvsem s svojo velikostjo – če spermatokela zraste dovolj velika izgleda, kot da ima moški tri testise, hidrokela pa izgleda, kot da se en testis močno poveča. To lahko moti (na primer pri hoji, če imate med nogami npr. kot nogometna žoga veliko “jajce”). Če imate hidrokelo – torej tekočino okoli testisa, potem si testisa ne morete otipati in lahko spregledate trdo bulico na testisu samem (saj ga obdaja hidrokelna tekočina) – nastanek raka – zamudite.

Načeloma mi ni poznan postopek preprečevanja nastajanja hidrokele ali spermatokele (razen seveda preprečevanje tistih hidrokel, ki nastanejo kot zaplet operacije varikokele ali posledice parazita).

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Pozdravljeni !

Ponovno se obračam na vas ker opažam da me noben zdravnik ne jemlje resno, čeprav sem jim že večkrat omenil en in isti problem, ki pa se stopnjuje. Kot sem že imenil me boli spodnja mišica na samem korenu penisa in bolečina prešla tudi na del med modi in anusom (žal nevem kako se temu delu reče). Problem je sedaj nastal tudi pri erekciji . Zanima me ali je možno, da se v moj penis pretaka preveč krvi kot je potrebno ? kajti v erekciji se mi mišice v korenu tako naprnejo da je že rahlo boleče in tudi sama glavica penisa je veliko bolj trda kot je bila pred dobrimi tremi meseci ko vseh teh težav nisem imel. Ko sem te probleme omenil pri dermatovenerologu me ni napotil naprei k urologu in tut težavice z samo kožico se nismo umirile čeprav je dermatovenerolog smatral da ni nič narobe in v vsakem vprašanju mi je arogantno odgovoril/a.

Kaj mi predlagate da naj še naredim kajti težave se kar nekako stopnjujejo na slabše čeprav mi vsi govorijo da je use uredu ?

Lep Pozdrav !

Spoštovani!

Glede kožice – prepucija – če so z njo težave jo je mogoče odstraniti – napraviti obrezanje – cirkumcizijo. Seveda pa ni nobene garancije, da bo potem bolje – vendar če kožice ne bo, potem težav s samo kožico ne bo.

Glede prekrvljenosti penisa je tako – dobra prekrvljenost je pogoj za nastanek erekcije – nabiranje krvi v penisu je mehanizem s katerim “se vam dvigne”. Ko “uplahne”, pa je “presežek” krvi spet odtekel iz penisa. Prekrvljenost penisa se ugotavlja z ultrazvočno doplersko preiskavo ali pa z angiografijo – slikanjem žilja. Običajno to delamo takrat, kadar erekcije ni mogoče doseči ali ni zadostna (torej se ljudje ne pritožujejo, če imajo trdega, pritožujejo se, če nimajo trdega ali nimajo dovlj trdega) in v primeru, ko erekcija vstraja več kot 1 uro – torej ko pride do tako imenovanega priapizma – torej da penis ves čas bolj ali manj stoji. To je lahko boleče, odvisno od vrste priapizma je lahko tudi zelo nevarno in zahteva takojšnje posredovanje (če zastaja venska kri). Če vam torej ves čas stoji (je v erekciji), je potrebno obiskati zdravnika takoj – urgenco, da se izključi priapizem, če pa to ni problem, potem razmislite o posvetu z urologom. Na strani http://www.urologija.si piše, da je cena UZ preiskave z doplerjem (meritvijo pretoka krvi z UZ signalom) penisa 150 eur, tam so tudi podatki kdaj in kako se naročite. Za angiografijo penisa – to bi v redkem primeru napravil invazivni radiolog v kliničnem centru v sodelovanju z urologom – bi vsekakor prej potrebovali izvid doplerskega UZ penisa.

Druga možnost za težave bi lahko bil tako imenovani “groin pain syndrome” – težave z bolečinami v predelih narastišč mišic na kosti medenice. Tu so pristojni ortopedi, seveda pa bi bilo potrebno poiskati takega, ki se s tem posebej ukvarja.

Glede dogajanja v prseredku – bolečine med anusom in modi – to pa je stvar proktologa in morda magnetne resonance tega predela po poprejšnjem pregledu pri proktologu (zdravniku, ki se ukvarja z anusom).

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Pozdravljeni!

Pred mesecem in pol se mi je pojavila bolečina v penisu – kluvajoča in ob uriniranju se je pojavljal pekoč občutek. Na glavici so se pojavli tudi majhni rdeči izpuščaji, ki pa so po dveh izginili in jim nisem posvečal večje pozornosti. Ob jemanju kapljic za ledvice in mehur se mi je stanje izboljšalo. Po nekaj dneh se je bolečina v penisu zopet pojavila. Pekočega občutka ni bilo ampak samo bolečina podobna kljuvanju. Šel sem k zdravniku, kjer sem v laboratoriju oddal urin. Rezultati niso pokazali nobenega vnetja ali pristnosti bakterij.

Kljuvanje se je še kar nadaljevalo, zato sem spet odšel k zdravniku, v laboratoriju dal kri in vodo, kjer je bilo vse v mejah normale. Napotili so me na ultrazvok, kjer je pregled pokazal vse v mejah normale, razen povečanih in zamaščenih jeter, kar pa naj ne bi bilo povezano.

Ker kljuvanje še kar ni ponehalo, sem spet začel piti že zgoraj omenjen kapljice in stanje je bilo boljše, ni pa izginilo. Sedaj pa sem spet opazil majhne rdeče izpuščaje na robu glavice.

Poleg tega, da sem zaskrbljen zaradi zdravstvenega stanja me bolečina, ki sicer ni tako huda moti pri delu, saj se ne morem skoncentrirati.

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav

Spoštovani!

Predlagam obisk dermatovenerologa, da se izključi morebitne spolno prenosljive bolezni, ki so lahko vzrok uretritisa – vnetja sečnice.
Če ne bo nič najti, bo urološki pregled ugotovil, ali je kaj objektivnega v sečnici (cistoskopija in uroflow – meritev pretoka urina). Če ne bo nič najti, bo verjetno priporočeno simptomatsko zdravljenje (alfa blokator v nizkem odmerku, spazmolitik).

Lepo pozdravljeni! Center UROL

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Pozdravljeni
Obracam se na vas, ker nikjer ne najdem odgovora na mojo tezavo.
Pred kaksnim tednom, se je pojavil bolec obcutek v penisu(v deblu), bolecina je bila prisotna v stanju erekcike, kot tudi v normalnem stanju, ter med kaksnim prepogibanjem.
Sedaj se bolecina le pojavlja v stanju erekcije (samo v kroni glavice penisa , kjer se pa ta tudi mocno odebeli).
Hbala za vaso pomoc in nasvet

Spoštovani!

Če je težava še prisotna, predlagam pregled pri urologu, ki bo penis pretipal in ocenil, ali so smiselne kakšne dodatne preiskave ali pa (precej verjetno) ne. Lahko pride do poškodb ali krvnih strdkov, kjer samo opazujemo ali predlagamo blažilna sredstva, kot so protivnetna zdravila ali zdravila za zmanjšanje krvnih strdkov. Če pa pride do poškodbe glavne ovojnice brecil – tunike albuginee – do tako imenovanega zloma penisa – pa je potrebna takojšnja kirurška oskrba – vendar v tem primeru načeloma pride do hude modrice in erekcije ni več. Skratka takole na pamet ni moč reči ničesar, če je težava še prisotna obiščite zdravnika, ki se bo odličil, ali je potrebna napotitev k urologu ali ne.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Spoštovani!

Obračam se na vas,ker nikjer na forumu nisem našel odgovora na sledečo težavo.

Pred približno 6. meseci se mi je pojavila bolečina pri urjenju,ki pa ni izginila. Odšel sem do osebnega zdravnika, ta mi je dav 1 škatlo antibiotikov. Po končani škatlici se je pekoča bolečina zmanšala ni pa izginila. približno teden dni kasneje sem odšel nazaj do zdravnika, ta pa me je poslov v laboratori na pregled vode. Izvidi so bili vredu, zdravnik pa je rekel, da bo bolečina čes čas izginila. k Zdravniku sem se vrnil približno mesec dni kasneje,ker bolečina še kr ni izginila. Spet me je poslal v laboratori na pregled vode. Ta je bila spet vredu,on pa mi je tokrat pripisal 2 škatli antibiotikov. Po končani škatlici, se je bolečina še bolj zmanšala, a ni pa izginila. Zdaj je bila bolečina pri urjenju bolj majhna, zato se nisem preveč obremenjeval in si mislil da bo izginila.
približno teden dni nazaj pa se je bolečina spet vrnila.Pri oddajanju vode je rahlo peče v glavici penisa, po končanem urjenju mam pa včasih bolečine v steblu penisa, ki pa niso majhne,ampak izginejo po določenem času. Bolečine se tudi začutijo ko zaužijem alkohol,ampak kmalu zatem izginejo. Začutim jih tud pri športnih aktivnostih.
Na penisu nisem imel nobenih izpuščajev ali kaj podobnega.Erekcija je normalna in brez bolečin.Str sem 24 let.
Za odgovor se že v naprej iskreno zahvaljujem!
LP

Spoštovani!

Urolog sicer lahko opravi različne preiskave (npr. meritev pretoka urina), vzame se lahko tudi bris sečnice, lahko se razmišlja tudi o preneseni bolečini (kamenček, kaj drugega – ultrazvok). Ampak – ali se bo kaj našlo ali ne, tega pa ni moč predvideti.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Spoštovani !
Prosim, če mi lahko pomagate objasniti neko zadevo. Jaz sem se danes pregledal in sem opazil nekaj sumljivega. Tik pod glavico penisa pod kožico ki je pritrjena na glavico sem opazil kot nekakšen mozolj(skoraj neopazen), ko sem stisnil to reč se je izcedilo verjetno nekaj, po vonju sodeč je bilo neprijetno (gnilega), neka bela snov. Ali je to okužba, zajedalec? ker se mi je zdelo da to ni vse. spolno prenosljive okužbe niso možne, ker nisem še nikoli nisem imel spolnih odnosov. Nikoli nisem imel nikakršnih težav. Čudno se mi je zdelo vedno zakaj ima penis tak neprijeten vonj, čeprav se redno umivam, danes sem verjetno prišel do razloga. Naj obiščem urologa? Hvala za odgovor

Spoštovani!

Takole brez pregleda ni moč reči nič pametnega. Medicina pač ne deluje preko interneta! “Zajedalec” najbrž ni. Lahko je smega, lahko kakšna žleza, lahko pa celo še nikoli niste tam dol potegnili kožice in glavice v celoti dobro umili. Skratka, takole na pament nima smisla ugibati. Prvi naslov je osebni zdravnik – ta presodi, ali gre za normalno stanje ali pa je smiseln pregled pri urologu.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Pozdravljeni!

Tudi mene je pred kratkim začelo nekaj pečt v penisu. Nevem ali je to zato, ker je tako mali da sploh nevem če je penis ali dlaka. ps. ko gledam fantke mi včasih migne

Dober dan star sem 15 let po drkanju penisa me je začel boleti nekje pri glavici penisa kaj je to normalno ali bom moral obiskati zdravnika?

New Report

Close