Najdi forum

boleč palec roke

Spoštovani!

Ker so čakalne dobe precej dolge, stanje pa ni tako hudo, se še nisem odpravila k zdravniku, rada bi namreč sama poskusila, če lahko še sama kaj storim.
Že nekaj let me namreč boli sklep pod desnim palcem (na dlani). Še najbolj, če dlje časa pišem (včasih sem s palci odpirala steklenice domačega kisa s plutovinastimi zamaški), sicer niti ne. Celo zdi se mi, kot da bi bil rahlo otečen glede na levega, ni pa topel ali rdeč in v mirovanju ne boli, tudi premikam ga lahko. Včasih je bolje, če kaj takega delam (imam precej vrta), pa slabše. Ker traja že toliko časa (tudi pozimi), me zanima, ali je to kaj resnega, ali pa lahko sama še kaj poskusim. Mažem z Naklofenom 2x na dan in razgibavam prste v topli vodi. Po razgibavanju je super, a kaj ko ta občutek ne traja. Sicer sem šele začela, a vas sprašujem, ali ima to smisel in koliko časa naj to počnem preden obupam in grem k specialistu. Dobila sem eno mnenje, da gre verjetno za obrabo sklepa. Tudi če je to res, kaj se v takih primerih priporoča? Skrbi me, ker gre za desno roko. Če to operirajo, koliko časa potem roke ne moreš uporabljati?

Za odgovor se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam,

Romana

Pozdravlejna, Romana!

Če si predstavljem ta pravi sklep, potem ta sklep na začetku obrabe boli zaradi nesabilnosti in obstajajo posebne mehke opornice, narejene prav za ta sklep, da mu nudijo dodatno oporo. Izogibajte se delom, ki vam povzročajo težave oziroma razdelite delo na več setov z vmesnimi pavzami.

Mazanje z Naklofenom vam žal ne bo pomagalo.

Razgibavanje mora biti nežno, ne na silo. Svetovala bi vam 30 ponovitev v vsako smer in kroženje večkrat dnevno – po možnosti vsako uro.

Spoštovana ga. Purkart!

Najlepša hvala za odgovor, bom poskusila oboje opornico in razgibavanje. Kaj pa kakšno mazilo z glukozaminom, menda pomaga pri obrabah? Sprašujem zato, da ne naredim več škode kot koristi.

Veliko uspehov pri delu vam želim še naprej,

Romana

Nobeno mazilo žal ne pomaga pri obrabah, saj so sklepi sterilni in nič nesterilnega ne sme priti v sklep. Ne zapravljajte denarja…

New Report

Close