Najdi forum

Pozdravljeni,

z možem sva stara malo čez 50 let.Najin sex je v mladosti bil zelo pogost,sedaj pa zelo, zelo redek, vendar se razumeva in imava rada. Sedaj pa imava odnose zelo redko, predvsem zaradi tega, ker jaz ne čutim nobenega poželenja in tudi ko pride do odnosa, je moja nožnica čisto suha, zato me boli in peče in se pogostejšim odnosom izogibam.Ali obstaja kakšno naravno sredstvo, ki bi ublažilo bolečino in navlažilo sluznico? Farmacevtskih preparatov in raznih drugih lubrikantov iz sex shopov ne maram.

Glede poželenja – libida je bilo v tem forumu že govora.
Glede suhe nožnice pa vas to gotovo ovira in se verjetno da pomagati in je to tudi smiselno.
Ste se o tem pogovorili s svojim ginekologom? Ste že v menopavzi?
Lubrikantov je več vrst (geli, tekočina, slina…) in so bolj “nedolžni” od drugih možnosti.
Estrogensko nadomestno zdravljenje ni nujno sistemsko, v obliki tablet ali obližev, temveč je lahko tudi lokalno. To pomeni, da si v nožnico vstavite tabletko ali kremo enkrat na nekaj dni ali tudi redkeje. Predlagam, da se o tem pogovorite z ginekologom.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Pozdravljena Kalas.
Sem kar nekaj čez 50 let in ti moram povedati, da sem si kar dobro rešila problem kot ga opisuješ ti. Suha nožnica, boleče in brez poželenja to je res škoda za nas ženske, ki smo v res lepih letih. Ampak, pojdi v lekarno, kupi si Multy gin gel in si ga boš vbrizgala v nožnico in namazala okrog spolovila. Takoj boš občutila olajšanje. Najnovejše kar sem sprobala, pa ni ravno tako kot piše, pa sem kupila v Sex shopu Durex play O, to je gel za pospešitev orgazma. Ko se namažen se boš res fino počutila. No ne morem reči, da ni v redu, ampak, ker sem se jaz namazala doma, in dokler sem prišla do ljubimca je poteklo 30. minut, v tem času pa je že nekaj moči izgubilo. Mislim, da ti teh problemov ne boš imela. Daj Kalas upoštevaj moj nasvet in uživajta z možem, sploh pa če se imata reda. Naredi to kar sem ti svetovala. Vso srečo ti želim.

New Report

Close