Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija boleč modrostni zob NA POMOČ

boleč modrostni zob NA POMOČ

Spoštovani,

Imam vprašanje.

Mene boli modrostni zob levo zgoraj. Ni cel zrastel ven. Bolečine so se prvič pojavile pred tremi tedni (takrat sem mislila, da me je nekje dobil prepih).

Toda bolečine so se stopnjevale in sem odšla do svoje osebne zobozdravnice. Ker pa je trenutno na dopustu, začne delati šele septembra, sem šla do zobozdravnika, ki jo nadomešča.

Ta zobozdravnik mi je odprl zobek, mi očistil kanal z iglami, ni mu uspelo celotnega živca ven potegniti (zelo slab dostop do zoba). Tako da mi je malo živca notri pustil, ker ga več ni mogel dobiti zaradi slabega dostopa spet. Tako da mi je zob zaprl nazaj z zdravilom.

Ta bolečina naj bi čez par dni ponehala. Res je ponehala šele tretji dan. Toda zvečer so se spet pojavile bolečine, in spet neprespana noč. Odšla sem do zobozdravnika, in mi je odprl zob. Rekel je, da on več ne more narediti, da bo bilo potrebno zob ven dati. Da ne govorim o tej bolečini. Me je tako bolelo, da nisem več želela živeti. Še porod je lažji kot pa ta boleč zob.

Bolečine si manjšam z nalgesin 550 toda ni nikakršnega učinka.

Rekel pa mi je tudi, da zaradi slabe dostopnosti do zoba (tudi vrtal mi je zelo težko) mi nihče ne bo želel dati ven zob, in da je to za stomatološko kliniko.

Rekel je tudi, da žal napotnice on ne more dati, ker je na kliniki naj ne bi upoštevali.

Sedaj me zanima, ali moram trpeti bolečine še dva tedna, preden se vrne moja zobozdravnica??????? Ali lahko napiše moj osebni zdravnik napotnico za kliniko, oziroma ali jo bodo upoštevali????? Ali mi lahko zdravnik predpiše kakšne druge tablete, ki bodo učinkovale?????

KAJ NAJ NAREDIM??????????

Iskreno povedano, sem tudi pomislila (ko sem se peljala h mami po otroka), od tako hudih bolečin, ko je mimo kamion pripeljal, evo nehu bi me če bi zapeljala pod njega (tako je huda bolečina, da sem na neumno stvar pomislila). SEVEDA NISEM.

Ampak vse bi naredila, samo da me neha boleti. RES VSE. Zanima pa me tudi, ali lahko to narediš v skrajni sili samoplačniško, kje bi se to dalo narediti, če se sploh da in koliko stane???????

V tem trenutku me zob ne boli. Samo to traja kakih pet minut nato zopet boleče ure pa spet pet minut odmora. NA POMOČ.

Zahvaljujem se vam za kakršnokoli informacijo. Hvala za vaš trud in veliko tako poslovnega kot osebnega uspeha vam želim.

Lep pozdrav,
PISKOGOGA

Pozdravljeni,

verjamem, da so bolečine modrostnika lahko prav neznosne. Napotnico za odstranitev modrostnika vam lahko napiše vaš osebni zobozdravnik, za urgentna stanja pa tudi zobozdravnik v ambulanti prve pomoči. Najverjetneje pa vas žal tudi z napotnico ne bodo sprejeli takoj, tako da vam priporočam obisk samoplačniškega kirurga; poseg stane ok. 200 eurov. Lahko obiščete ambulanto asist. Matije Gorjanca, mag. Boruta Sotoška idr.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close