boleč hrbet
Pozdravljeni!
Že kak mesec imam močne bolečina v hrbtu in sicer nekje na sredini hrbta. Sem aktivna športnica in igram rokomet. Bolečine so se pojavile po nekem turnirju, kjer so bili napori res veliki. Potem se je stanje izboljšalo, pa spet poslabšalo. Bolečine so večje pri sedenju, manjše pri gibanju in ležanju. Ko globoko vdihnem, me zaboli. Fizioterapevt mi pravi, da gre za rebro (?) in da je zadevo potrebno sanirati, sicer lahko ostanejo posledice. Ker sem še mlada (17 let) res ne bi rada, da gre kaj narobe. Zanima me, kakšno je vaše mnenje glede na opisane težave in ali mi svetujete obisk pri ortopedu ali pa naj še nadaljujem s fizio? Povem naj še, da sem k fizioterapevtu, ki se ukvarja s športnimi poškodbami odšla šele pred nekaj dnevi, poškodba pa je nastala nekje kak mesec nazaj, a sem vseskozi mislila, da se bo stanje umirilo.
Lepo prosim za vaše mnenje!
pozdrav!
Tina
Vsekakor vam svetujem, da opravite tudi pregled pri ortopedu. Možno je, da gre za poškodbo v predelu rebra, potrebno pa je izključiti tudi da bolečine izvirajo iz hrbtenice. Sicer vam svetujem, da do umiritve bolečin za vsaj nekaj tednov prekinete s treningi saj je pogosto že to dovolj, da se sanira takšne poškodbe.