Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo boleč gleženj – tek

boleč gleženj – tek

Spoštovani,
v zadnjem času se mi je dvakrat zgodilo, da me je praktično takoj po teku začel boleti gleženj. Boli me zunanja stran gležnja, in sicer le v določenem položaju noge (če na primer ne stopam na peto, me ne boli). Obakrat je bolečina trajala kakšen dan, dva dni kasneje pa sem povsem normalno nadaljevala s tekom, brez bolečin. Zanima me, kaj bi to lahko bilo oziroma kaj počnem narobe. Niti prvič niti drugič se ne spomnim, da bi med tekom nerodno stopila, sicer pa večinoma tečem po asfaltu.
Hvala.

V vašem primeru težko sklepam za kaj gre. Lahko, da ste s tekom pretiravali, lahko da ste spremenili tekaško podlago ali pa je bilo kaj narobe s tehniko teka. Potrebno je preveriti ali je bolečina kostnega ali mišičnega izvora. V prvem primeru bi lahko šlo tudi za stresni zlom mečnice, ker navajate da tečete po asfaltu, v drugem pa za preobremenitev kit zunanjih mišic gležnja. Skratka, v vašem primeru bi bil potreben pregled, samo z opisom težav težko rečem za kaj gre.

asist. Vedran Hadžič, dr. med. ------------------------------------ Fakulteta za šport Katedra za medicino športa Gortanova 22, 1000 Ljubljana telefon: 01/5207 828 ali 829 www.sportsrehabilitation.net Naročanje: 5207 726 (g. Janez Vodičar)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close