Najdi forum

Boleč desni kazalec

Pozdravljeni,
Več kot teden dni imam bolečine v desnem kazalcu in sicer v sklepih, pa tudi zatečen je. Bolečina pri iztegu in krčenju se dnevno stopnjuje in začelo je boleti tudi v mišici nadlahti. Če poskušam obrniti roke zadaj, mi to prepreči mišica na nadlahti. Poškodovala se nisem nič.
Zgodovina: pred 25 leti sem imela vnet živec C 6 in to težavo smo odpravili z 50 x OHB 12. Ker sem zrasla zelo velika, ima moja hrbtenica precej napak in v vratnem delu je pri 55letih nastala že skakalnica. Celo življenje se borim z hd vse v ledvenem delu 2x je bila potebna operacija, lani pa sem jo rešila z manualno. Torej vse skozi se čuvam, za *križ* vrat in ostalo pa ne. Večino časa preživim na jadrnici (jadranje in ribolov) in sicer skozi vse leto.
Vsi pametnjakoviči okoli mene, trdijo da sem staknila revmo. Zdaj me zanima kam naj se obrnem. Vem, da bi me morali pregledati in ker živim na obali, se ne morem sprehajati non stop v Ljubljano. Svetujte mi prosim iz napisanega, kaj potrebujem za pregled, če izvirajo težave iz vratnega dela, ali pa moram iti revmatologu. Nikakor pa si ne morem privoščiti tako velik strošek kot je bil lani za HD L5-L6. Imam MRI-verjetno samo ledveni del več kot leto star in Rtg hrbtenice 15 let star.
Lep pozdrav,

Vaše indikacije so tipične tako za začetno fazo revmatoidnega artritisa kot tudi za probleme v vratnem delu hrbtenice, lahko je ena od naštetih bolezni, lahko kombinacija obeh. Najboljše bi bilo narediti teste pri revmatologu in s tem eventuelno izključiti revmatoidni artritis, za vratni del pa se lahko oglasite v naši ordinaciji.

Lep pozdrav,

Najlepša hvala za odgovor.
Lep pozdrav,
Miša

New Report

Close