Najdi forum

bolčine v levem delu vratu in glava

dober dan

prosiim če mi kdo lahko razloži tale izvid in kako se naj zdravim.imam namreč težave z bolj levo stranjo kjer mi leva roka dreveni in ustnica pa tudi z očesom imam včsih probleme ,da ga zjutraj odprem,ane vedno.največja težava pa je da me zanaša in nisem stabilen omotičen kot da bi se mi nekaj zadaj v glavi premikalo,tećti sploh ne morem.pravijo da naj dela vaje za vrat ,a ko jih delam se mi spet vrti(kot en začaran korg se mi zdi vse skupaj že).
dobri izvid ct-ja je tak:

nekoliko izravnana cervikalna lordoza-antalgična drža
znižan intervert.prostro med korpusi vretenc c5-c6 zaradi degenerativne okvare intervert.diska na tem nivoju.
sekundarna spondolioza na segmentih c5-c6.posledično je vidna osalna zožitev nevroforamena c5-c6 obojestransko,izraziteje na levi strani(dorzalni spondilofiti promirajo v smeri nevroforamena c5-c6 obojestransko)
normalna širina preostalih nevroforamenov.

ja trenutno jemljem betaserc tablete in apaurin 1,5 mg.(a naj na tem ostanem ali se naj drugače zdravim,terapije ali operacija)

Peter

Določene spremembe so verjetno posledica sprememb v segmentu vratne hrbtenice C6-C6, omotica in težave z očesom pa so verjetno povezane z draženjem živčnega spleta vegetativnega živčnega sistema, ki leži ob hrbtenici.
Priporočam pregled s slikami in izvidi v naši ordinaciji.[/url]

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close