Bolan zob, bela plomba in zadah
Pozdravljeni !
Pred petimi mesci, ko sem bila nazadnje na kontroli, sem omenila tudi, da me ob zaužitju sladke hrane ( čokolade) zaboli zob.
Dva taka zoba je v eni obravnavi brusila in plombirala z belo ( doplačljivo ) zalivko .
Problem je v bolanem zobu med dvema, kjer je manj dostopen in delno pod dlesnijo.
Ob ” popravilu” sem opazila povečan zadah, ki ga povzroča bolani zob.
Enako je ostalo po plombiranju in zdi se mi, da se stanje le še slabša.
Dodatno pa sem opazila, da se je plomba okrušila, postala ostra in se maje.
Naročena sem v naslednjem tednu in pričakujem popravilo zoba do te mere,
da se odpravi vzrok za zadah – zdravljene in naredi nova plomba –
upam, da brez doplačila, saj je verjetno še v garanciji.
Zanima me, zakaj pride do zadaha z vzrokom bolanega zoba, kako se zdravi in
ali je bil po vaše postopek korekten, glede na to , da je zadah ostal tudi po obravnavi in plombiranju ?
Mi pripada brezplačna bela zalivka ?
Bi bilo smiselno zahtevati rentgensko slikanje in ali sem do tega (brezplačno) upravičena ?
V upanju na odgovor, se v naprej zahvaljujem !
Pozdravljeni,
okrušeno in majavo plombo vam naj le zamenjajo in to brezplačno, bilo bi korektno tudi brez doplačila, vendar o slednjem odloči zobozdravnik. Od kod prihaja zadah je vprašljivo; če je vzrok karies oz. špranja plombe, potem je to možno zlahka odpraviti, če je vzrok gingivalen žep, kot mislim, da je v vašem primeru, je to nekoliko težje. Žal bi morala opraviti kliničen pregled, da bi vam lahko odgovorila, kaj se dogaja. Morda je vzrok le v načinu čiščenja oz. uprabi interdentalne ščetke; žal lahko le ugibam. Pogovorite se z vašim zobozdravnikom.
Tudi glede upravičenosti rtg slikanja se odloča zobozdravnik.
Srečno.