Najdi forum

bol u uhu

Poštovanje, zanima me vaše mišljenje da li je dobro kod uhobolje kapati u uho sok od čuvarkuće?? malo sam istraživala po internetu i pišu svakakva mišljenja. svako malo me uhvati propuh i osjecam bolove u ušima i glava me boli. ponekad imam osjećaj da mi neka tekućina iscuri van. često sam zbog toga odlazila kod doktora, no s tim imam stvarno često problema i nebi tolko pila lijekove. i zanima me što je s čuvarkućom kod djece?Hvala puno. Lijep pozdav!

Poštovana,
u vrijeme kad sam ja studirala, a i za vrijeme specijalizacije, malo se pažnje u edukaciji posvećivalo prirodnim/alternativnim načinima liječenja. Stoga i ja više posežem za kasičnim načinima liječenja.

Što se tiče čuvarkuće, pripisuju joj se protuupalna i diuretska svojstva.
Po nekima je najbolji prirodni lijek za uhobolju. Znaju mi se javiti pacijenti koji su prije dolaska kapali u uho i kojima se bol smanjila.
Ukoliko bi pronašla upalu, dalje sam propisivala kapi ili tablete/sirup.

Moje je mišljenje da ne možete pogriješiti ili nešto pogoršati ako krenete s kapanjem kod početka bolnosti uha. Ukoliko bi se bol nastavila nakon dan- dva kapanja ili se pojavi temepratura, savjetovala bih ipak pregled kod liječnika.
Kapati možete i djeci.

Ja vec par dana imam neku tupu bol između uha i vilice s desne strane i bas razmisljam da si probam pomoci s necem prirodnim. Budem probala kapati s tom biljkom, zanima me koliko dugo da kapam i kad da odem kod doktorice ako mi ne pomogne?
hvala, Jana

Poštovana,
Ukoliko se kapanjem bolnost ne smanji kroz 2-3 dana, posjetite liječnicu.

Uz kapanje bih savjetovala i inhaliranje ili proštrcavanje nosnica fiziološkom otopinom.

Možda eventualno posjetiti i stomatologa.

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close