bol u nogama
zašto se javlja bol u nogama? osjećaj umora u nogama i tezina kao da se provodila teška fizička aktivnost, a osoba zapravo miruje? radi se o mladoj osobi. pojavljuje se ujutro nakon buđenja i navećer kad se legne spavati i kad se osoba smiri.
moje dijete, ima 26 godina
Bolovi u nogama kod male djece često su posljedica rasta i dnevnih aktivnosti pa sam zato pitala.
Mogući razlozi: spuštena stopala, slabokrvnost, bolest štitne žlijezde, manjak vitamina D, slabost vena i arterija…
Savjetovala bih pregled nadležnog liječnika koji će vidjeti ima li potrebe za konzultacijom ortopeda i koji može napraviti rutinsku obradu krvi. Ukoliko nalazi budu uredni, a bolovi se nastave, obrada se može proširiti.
Ukoliko se radi o ženskoj osobi, ne nositi previsoke pete ( idealno oko 3 cm visine).
I možete eventulano pokušati s kombinacijom magnezija i vitamina B skupine.
lp
Hvala puno na objašnjenju! Mislim da ćemo se za početak odlučiti za ovu prirodnu varijantu. da li mi možete reči koju marku magnezija i vitamina da kupim? koji su provjereno dobri? nije mi toliko bitna cijena, nebi htjela kupiti nešto što ne valja. i koliko dugo bi to trebala piti? hvala.
Preferiram tablete( ne šumeće ): Magnezij kompleks tablete za žvakanje od Dietpharm ( uzima se 2×1) ili Magnezij forte + B kompleks od Virde ( uzima se 1×1).
Može uzimati kroz mjesec dana. Ukoliko se tegobe smire, može se prekinuti s uzimanjem ili nastaviti ako se tegobe ponovo jave.
Ukoliko ne bi bilo poboljšanja kroz mjesec dana, mislim da je bolje napraviti obradu.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.