Najdi forum

Bojne ribice

V akvariju smo imeli dve siamski bojni ribici, samca in samičko. Nekaj mesecev je bilo vse O.K., on jo je sicer malo preganjal, tudi delal gnezda, skratka, “imel je glavno besedo”. Nekega jutra pa je ždel v kotu, ona ga je napadala, on se je bal in niti se ni poskušal braniti. Potem pa vidim, da ima spodnjo plavut čisto scufano, požrto do telesa. Očitno ga je jedla pri živem telesu. Zakaj se ni branil? Takrat sem ju ločila, samcu je plavut spet zrastla. Kaj menite, ju lahko spet dam skupaj v akvarij? Zdaj je samec namreč v večji posodi za vlaganje…Hvala za odgovore in lep pozdrav.

Kako velik pa je akvarij? Mislim, da je veliko odvisno tudi od posameznega osebka-pri meni recimo, se je en par tepel v 100L, drugi pa je čist lepo živel v 30L.

Eh, akvarij je majhen – 10 litrski. Ampak zdi se mi, da je to vseeno, v vsakem primeru se srečata…

Hmm, mislim, da je premajhen za oba. Če že ne zaradi pretepanja pa zaradi kvalitete vode. V večjem se samica ali pa samec lahko umakne, skrije, v 10L pa res nima kam.

Je več možnosti zdaj:

-ali kupiš večji akvarij in poskusiš imeti oba skupaj (recimo 40L minimalno, rajši večjega, s filtrom seveda in grelcem in lučjo)
-ali pa enega od njiju neseš nazaj oz. poskusiš oddati.

Vsekakor ti priporočam nakup večjega akvarija. 10L je zelo zelo malo.

Jap, izgleda kot malo večji kozarec… 🙁

Saj vem, stvar je v tem, da nismo neki akvaristi, akvarij in ribici je privlekel domov sin ( 7.razred OŠ). Predvidevam, da bi mu v trgovini morali odsvetovati nakup, če je 10 litrov premalo za dve ribi. A oni so seveda rade volje prodali. Najbrž bom res nabavila večji akvarij in ju poskusila dati spet skupaj. Nisem noben načrtni mučitelj rib, ravno zato sem tukaj prosila za nasvet.Hvala za komentarje.

Absolutno bi morali odsvetovati nakup. Samo v trgovinah se jim gre samo za denar in izkoriščajo kupce in jih večinoma lepo okrog prinesejo. Kupci pa se seveda pred nakupom o živali ne pozanimajo in slepo verjamejo prodajalcu.

Sploh pa vašemu sinu nebi smeli prodajati ribic namreč star je 13 leta če se ne motim po zakonu pa mora biti star 16 let da bi lahko kupil katerokoli žival. Trgovcem se gre za denar ne za posledice in ne upoštevajo zakovov

Moj primer, da se gre res prodajalcem samo za denar. V ZOO trgovini sem kupila gupije in seveda opazila krasno bojno ribo – samčka, prodajalka mi je rekla, da gredo skupaj, lepo jih dam v akvarij in naslednje jutro me je dočakal ŠOK, saj je bojna ribica vsem gupijem – samčkom potrgala repe…tako, da sem mogla še en akvarij kupiti. Preden se odločite za nakup določeno vrsto rib je najbolje, da se prebere na netu, no zdaj jaz to počnem.

mene zanima sam če sta lahk samec in samica v 12l akvarju

preberi si opis na http://www.aquanubis.com/baza-organizmov/ribe/labirintovci/betta-splendens
l.p.uroš

New Report

Close