Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Bojim se za muce, saj je v soseski včasih spuščen pes, ki jih preganja

Bojim se za muce, saj je v soseski včasih spuščen pes, ki jih preganja

Včeraj sem bila priča prizoru, ko je skoraj-sosedov pes (pes v bližnji soseski) dirjal za mojo muco, ki je za las uspela pobegniti na drevo. Prepričana sem, da bi jo sicer pokončal, kljub temu, da je manjši.

Ti sosedi, s katerimi se dobro razumemo včasih spustijo psa iz prostora iza njihove lastniške ograje in po navadi ni s tem večjih problemov, saj jpes kljub vztrajnemu lajanju za človeka ni zares ogrožajoč, ni pa povsem nenevaren, saj nikoli ne veš, kako bo pes reagiral in mu jaz zagotovo ne zaupam. Soseda ga je hitro zaprla in izginila, še prej pa mi je zagotovila, da njihov pes moji muči ne bi nič hudega naredil. Vendar ji tega res ne morem verjeti.

Ali je rešitev enostavno v tem, da mora biti njihov pes vedno na povodcu, če je izven ograje? Danes jih namreč ni ubogal niti najmanj, ko so ga klicali domov, da ne bi napadel muce.

Rada bi res ohranila dobre odnose z meni dragimi sosedi, vendar me zdaj res zelo skrbi za preživetje mojih muc in tudi vseh muc v soseski, ki se jim lahko kaj osebnega zgodi s tem psom. Vedno zelo agresivno laja, zato se ga kljub majhnosti bojim.

Kako je to pravzaprav urejeno z zakonom? Ne morem drugače videti situacijo kot tako, da so moje muce ogrožene in da moram za njih urgentno poskrbeti.

New Report

Close