Najdi forum

Lep pozdrav.V nekem drugem forumu sem opisala svojo zgodbo,ki se po alkoholu,pretepanjih,osamljenosti in še marsičemu končuje z ločitvijo. Morala sem nekako prekiniti to,že zaradi 3 otrok.Ampak stara bom 37 let,imam 3 otroke.Hči ima 17 let,tamaladva pa 11.Bojim se ostati sama.Včasih mi je tako hudo.Zvečer sama ležim v postelj,zbujam se sama,na sprehode grem sama…..Vem,da sem bila tudi prej kar naprej sama in v strahu,kdaj bo prišel iz gostilne.Ampak ne gre za to,da ga hočem nazaj,ne me narobe razumeti.Hočem povedati,da se bojim,da bo šlo življenje mimo mene,da me ne bo imel nihče več rad,jaz pa tako potrebujem objem,nežnost,nekoga,ki bo zame obstajal.Vem,da nisem še tako stara,ampak,ko pomislim koliko bom stara,ko bodo otroci samostojni,me je strah.Saj po naravi sem dobrovolček,polna smeha,rada sem med ljudmi,ampak danes najbrž ni moj dan.

Živjo, Aknella!

Tvoja želja je čisto človeška in čisto razumljiva. Vsak med nami si želi vsaj enega človeka, s katerim si je zelo blizu. Ob ločevanju postane ta želja skoraj neznosna, kar peče te nekje v prsih in želodcu.

Sem že dala to obdobje skozi. Pri meni so morala miniti tri leta, da se je ta želja po bližini nekako normalizirala, šele potem sem bila zrela za navezavo stikov z moškimi. Prej mi je ta želja gledala iz oči, iz vedenja in reakcija moških je bila: umik. Ne prenesejo prevelike želje po bližini.

Zato si zdaj vzemi čas zase. Uživaj z otroci kolikor se da. In omisli si kaj za svojo dušo in za telo: gibanje, duhovna rast,…Postani zadovoljna samska ženska. Tako boš zorela za nov odnos.

Da se ne ujameš v kakšno od pasti samskosti, preberi knjigo”Moški in ženske pred novim začetkom” J.Gray

Lp in uživaj v miru in dobrem razpoloženju!

Če se sama ne boš imela rada, potem obstaja verjetnost, da te (morda) res ne bo imel nihče, če pa imaš sebe rada, potem je že (najmanj) eden, ki te ima. 🙂

In jutri je lahko tvoj dan, če že danjašnji ni.

Take dneve pa mislim da poznamo vsi.

Vse tisto,kar si prej prestajala ni vredno človeka vredno življenje.
Verjamem,da ti osamljenost ne prija,je pač to eden od stadijev,ko se razhajaš in je v bistvu to normalno.

Kar čez noč se na nekoga ne moreš navezati,ker ne veš kaj kdo od koga pričakuje in kdo je ta druga oseba.Vsaka stvar rabi svoj čas.
Vse še bo prišlo,ampak najprej moreš počistiti za sabo s slabo preteklostjo in potem na novih temeljih,ki bodo slonili na boljšem odnosu graditi prihodnost.

Predelaj in ne delaj na istih vzorcih,da se stvar ne ponovi.Delaj na sebi in stoj otrokom ob strani,ker te sigurno rabijo.
Vse lepo ti želim!

Sedaj je čas, ko lahko dobro spoznaš svoje otroke in sebe brez strahu pred pijanim možem. Ne misli na to, da boš ostala sama, ker te bo strah poplnoma ohromil. Je pa res, da ločiti se zato, da bomo spoznali boljšega partnerja je lahko kaj klavrna zadeva. Po moje se je dobro ločiti, če vemo, da bomo sami bolje shajali kot s partnerjem.
Prepričaj se, da poplnioma dobro shajaš sama s sabo in z otroki. Predvsem pa ti polagam na dušo, da bodi naravna in to kar si. Delam namreč z osamljenimi ženskami, ki so se skozi razne priročnike “naučile” vse o moških in o raznih pravilih življenja in o tem kaj imajo “pravico” pričakovati od partnerja. In kaj so rezultati tega pouka – zafrustrirane ženske, ki iščejo sanjskega moškega, ki sploh ne obstaja. Živijo z izdelanimi pravili in načeli, ki odbijajo celo prijateljice, moški pa se na daleč izogibajo takšnih ozkosrčnic.
Bodi samozavestna, ponosna in širokosrčna. Želim ti, da bi ob pravem času spoznala pravega moškega zase.

Draga Aknella!

Veseli me, da ste zbrali dovolj notranje moči in preknili začaran krog alkohola, nasilja … In po takšni težki preizkušnji je povsem naravno, da vam je kdaj hudo in se počutite sami. A lahko zaupate vase in v življenje – verjemite, da ko bo pravi čas, boste spoznali nekoga, ki vas bo imel rad.

Do takrat pa se skušajte sprijazniti s svojo samoto, ki ni nujno osamljenost. Pravzaprav je dobro, da se prehitro po ločitvi ne spustite v nov partnerski odnos, raje si vzemite čas, da v sebi predelate vse, kar je bilo, da iz tega “posrkate” življenjsko modrost in tako počasi naredite v sebi prostor novim življenjskih dogodkom.

Kadar pa vam prija družba, pojdite skupaj ven s kakšno prijateljico, sodelavko … Lahko se vključite tudi v kakšno društvo, izobraževanje, dejavnost, kjer boste spoznali podobno misleče ljudi, s kateri boste lahko delili tudi svoje stiske.

Vse dobro vam želim!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

Najprej čestitke, da si uspela prekinit vezo.

Drugo, ne razmišljaj, da si sama, da boš ostala sama in ne išči veze za vsako ceno, samo zato, da te bo nekdo stisnil k sebi in potolažil, ker lahko zato plačaš veliko ceno.(takih ki izkoristijo nemočne ženske je veliko in verjami, kar vohajo, da si nesigurna sama vase….)Potem boš še enkrat razočarana.

Pojdi s prijateljicami na pijačo, v kino, na izlet,… začni z meditacijo, da najdeš notranji mir,..

Predvsem pa ne išči veze na silo, Šele ko se ne boš več obremenjevala s tem, ko boš notranje zažarela, se imela rada, bodo ljudje sami prišli k tebi, kot k kresnički 🙂

Torej najprej poskrbi zase, šele ko boš močna, srečna in boš ugotovila, da ne rabiš moškega, da ti bo dal srečo, boš zadovoljna. …in potem se lahko marsikaj zgodi.

Ko boš sama med množico ljudi, pogledala okrog sebe in ugotovila, da sploh nisi sama, da pa si srečna sama s sabo, bo to to!

Sem se zdaj razpisala, sam to je moj recept, ki je meni pomagal.

Srečno in bodi samozavestna in zberi toliko moči zase, kot si jo takrat, ko si se odločila, da greš z otroci na svoje.

New Report

Close