Najdi forum

Dragi geograf!

Rad bi bil vljuden s teboj, odpuščajoč, kot me uči moja vera, strpen in razumevajoč, kot to zahteva od mene tudi naš urednik. Ampak pti takole ignorantskem vprašanju, kot je tvoje, se zavem, da še nisem premagal svojega ega v celoti. Prav v tale forum, k je po obsegu najobsežnejši, po mojem trudu, da bi osvetlil vse vidike in predstvavil vse dvome, vse pro in kontras, kamor so posamezniki tudi vložili svoja globoka razmišljanja mi priletiš s socrealističnim – ateističnim izzivanjem, ki bi ga prisodil kakšnemu Leninemu vajencu. Bodi bolj prijazen, kot si do svojih učiteljev in si najprej preberi, kar je tu zapisanega. Če boš potem še imel kakšno vprašanje, se pa ponovno oglasi.

In s tem ne pričenjam nobene polemike s tabo, samo prosim preberi, kar je ŽE zapisano, ker zaradi tvojega ignorantskega odnosa res ne bomo vsega še enkrat ponavljali!!! Za odpiranje novih aspektov pa smo seveda vedno zainteresirani.

...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...Igor T. - LOSANG TASHI

Se opravičujem, nočem biti ignoranten, ampak dejstva so dejstva. Kot piše v 1 mojzesovi knjigi, kako je Bog ustvaril Zemljo itd. In piše Bog je rekel: bodi svetloba in nastala je svetloba/…/ Bog je ločil svetlobo od teme.
Dejstvo je, da je Sonce, naša najbližja zvezda, nastala več tisoč let prej kot pa Zemlja. To pomeni, da je bila Zemlja takoj obsevana od Sonca in tudi Zemlja se je takoj začela vrteti okoli svoje osi, na kar kaže sploščenost Zemlje ob obeh polih. Torej, takoj ko je nastal Zemlja, sta se izmenjevala dan in noč.
To so dejstva. Se opravičujem. Nočem biti sarkastičen. Naj mi bo odpuščeno, če sem kogarkoli prizadel s tem, kar sem napisal.

Čeprav praviš, da si še študent geografije, si zastavljaš preveč preprosta vprašanja in dolgo sem razmišljal, če to sploh spada na tale forum, ki izhaja iz predpostavke ali prepirčanja, da Bog je. Preveč poenostavljeno gledanje ali premalo poglobljeno branje svetih spisov pa seveda lahko privede do dvomov, kot je tvoj.

Tabi verjetno dobro znani Albert Einstein je postavil in potrdil relativnostno teorijo, po kateri je tudi čas relativen – ergo kdaj je nastalo Sonce in kdaj Zemlja, je časovno opredeljivo samo v naši percepciji dojemanja časa. Bog je ustvaril to “neskončno” vesolje, ki ima meje samo v naši glavah. Če bi si pazljivo prebral moj traktat o martinčku, bi videl, da je tudi vesolje “okroglo” ( za našo percepcijo ), torej brezkončno – konča se torej tam, kjer se začne… In nastalo je s t.zv. “velikim bumom”, ki so ga nedavno potrdili tudi v Cernu ( atomski pospeševalnik ), kjer je bilo dokazano, da je obraten postopek mogoč – iz energije lahko nastane materija ( spet za našo percepcijo – beri M. Kojca ). Toliko milijard EUR so zapravili za ta projekt, da bi lahko celo Afriko za ta denar opremili z bolnišnicami in usposobili kadre zanje – vse zaradi nekega drugaga “nejevernega Tomaža”. Obstajajo pač “postulati”, ki so neovrgljivi in je vanje mogoče le verjeti oz. verovati mesijam, prerokom ali kako jih že ti imenuješ, ki so prišli pričat na Zemljo ta sporočila – med njimi tudi Mojzes. Najprej je bila popolna tema in popolna tišina – potem se je razlegel neskončni OM po vsem in zvezde so se razsule v vesolje. Potem je prišla Luč, ki nas je rezsvetlila in Božanski načrt se je pričel odvijati…….

Lezi kdaj, kakšne temne avgustvoske luči brez meseca, v travo in razmišljaj o zvezdah, katerih je takrat nebo res polno. In ko jih gledaš, pomisli, koliko od njih, ki jih gledaš, že tisočletja več ne obstaja…………geograf!

...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...Igor T. - LOSANG TASHI

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close