BOG
Ali bog res obstaja in je ustvaril zemljo, ali so to samo pravljice?
Mislim, da so vse to le pravljice.
Vidiš…. In zakaj potem sprašuješ, če je Bog? Verejtno obstaja neki dvom v tebi sami, ki ti ga vzbuja tvoja nadzavest. Domnevam tudi, da si še mlada. In jaz nisem tu niti, da bi sodil o tem, niti, da bi te prepričeval ( ča pa sama ne verjameš.. ). Vera, veš, je nekaj, v kar verjameš brez preverjanja….. Ko pride čas, pride tudi Učitelj!
Kakor človek o Bogu, tako človeške celice o Človeku….
Se pogovarjata dve možganski celici:
– Kaj misliš, a obstaja Človek?
– Obstaja. Saj je naš stvarnik. Ustvaril je tebe in mene in vso naše okolje.
– Ne morem verjet. Nobena celica še ni videla tako opevanega Človeka. Česar ne vidim, ne verjamem.
– Ko se ti skozi izkušnje prebudi vera, potem enostavno veš, da brez Človeka ne bi bilo ne tebe ne mene, niti našega okolja…..
…. in obratno, v tem primeru, zato je razlaga izredno pomanjkljiva in “ne pije vode” – o njej lahko rečem le, da je “farška”!
VSE JE POPOLNO IN TUDI TO JE POPOLNO. IZ POPOLNEGA SE ROJEVA SAMO POPOLNO IN ČE POPOLNEMU ODVZAMEMO PRAV VSE POPOLNO, OSTANE SAMO ŠE ….. ?? ( Logika, 3. gimnazija ).
Brez Človeka bi ne bilo celic in brez celic bi ne bilo Človeka?
Brez Sonca (Solarnega logosa) bi ne bilo sončnega sistema z vsem pripadajočim življenjem in brez Sončnega sistema bi ne bilo Sonca?
Brez Boga bi ne bilo Kozmosa in brez Kozmosa bi ne bilo Boga?
Človek je več kot njegove celice.
Solarni Logos je več kot sončni sistem.
Bog je več kot kozmos.
Vse samo je. Rojeno ali nerojeno, vse samo je.
Tele pravljice, tutjs, pa res ne pomagajo temu, da bi ljudje verjeli. Obstoječe krščanske sekte v tej deželi nastopaj do ljudi, kot, da bi bilo njihovo védenje še vedno na nivoju 10. stoletja. Pa ni več, zato tudi najanajaa pametno sprašuje. Če nimaš kaj pametnejšega zapisati, kot so populistične dogme v stilu RKC, potem ne piši več! Ali bolje, ne piši več semle….. ( Ker ne bo več objavljeno ).
En lep pozdrav, g. Igor!
Tole itak ni za objavo, ker je namenjeno osebno vam.
Resnično me zanima, kje v gornjem pisanju vidite dogmo RKC?
Kaj je poanta mojega posta 29.12.?
Tole:
Če nečesa ne vidimo, še ne pomeni, da tistega ni. Ko s pomočjo izkušenj skozi mnoge inkarnacije zorimo, se nam na neki stopnji zorenja prebudi vera (najprej radovednost, ki ji sledi zaupanje v lastna spoznaja!), ki pelje v vedenje (naglas na prvem e). Skozi izkušnje enostavno vemo, da smo sestavni del nečesa velikega, in to imenujemo Bog. Nič drugače, kot je celica na fizični ravni sestavni del človeškega fizičnega telesa.
In kar na mikro ravni pomeni Človek Celici, isto na makro ravni pomeni Solarni logos Človeku. Hočeš nočeš smo sestavni del našega Sončnega sistema, smo celice njegovega telesa!
Vaš odgovor 29.12.:
Ta pogled je farški, ker ne zajame tagale: “…in obratno.” V resnici je vse popolno.
Moj odgovor 2.1.:
Kakor zgoraj, tako spodaj. Zgoraj vidim vzrok, spodaj posledico. Višja frekvenčna območja so zgoraj, nižja spodaj. Višje frekvence zajemajo vse sfere, nižje tega ne zmorejo. Solarni logos deluje po osnovnem zakonu, zakonu vibracije.
V prvih treh stavkih postavim vprašanja, če je fizična raven vse, kar obstaja.
V naslednjih treh stavkih odgovarjam, da je človek kot celota veliko več od njegove fizične podobe. Tudi sončni sistem ni le fizični pojav. Kozmos prav tako ne.
To trditev utemeljujem na primeru človeka. Troedini duh se izraža skozi dušo, ki je trojstvo atme, budhija in manasa, ta pa se izraža skozi osebnost, ki jo sestavlja pogojeni um, čustva, etrsko in na koncu še fizično telo. Fizično telo je iz fizične materije, torej iz trde, tekoče in plinaste snovi. V pojavnem svetu vidimo le fizično materijo, ki je končna posledica volje Duha. Vseh ostalih 46 podravni bivanja in zavedanja s fizičnimi čutili ne dosežemo. Ko s pomočjo izkušenj v številnih inkarnacijah razvijamo notranja čutila, se prebijemo do vere, zaupanja in končno do vedenja, da je človek veliko več od njegovih celic, ki so samo sestavni del fizičnega telesa. Zato pravim, da je človek več kot njegove celice. Isto velja za Solarni logos, katerega telo je vidno na fizični ravni, ne pa tudi njegova energijska telesa.
Zgoraj zaključujem z mislijo: Vse samo je. Ne glede na to, je rojeno v pojavni svet ali ni, vedno je. Kaj ne vidite enačaja med izrekom, ki ste ga malo višje sami uporabili? Vse je popolno. Karkoli popolnemu odvzamemo, ostane vse popolno.
Za konec pa nekaj o moji verski izobrazbi s strani RKC. Za sabo nimam niti krsta, še manj obhajila ali birme. Kar pomeni, da ne vem, kaj se učijo pri verouku. Cerkve vidim od znotraj izključno iz kulturne pobude, ne iz potrebe po iskanju Boga.
Zdaj vas pa prosim, da odvržete vsa v naprej določujoča mnenja, predstave in predsodke, kaj naj bi moj prispevek pomenil. Šele potem boste razumeli, kaj v resnici pomeni.
Z lepimi pozdravi
tutjs
Vaš prispevek, čeprav je, kot pravite, namenjen le meni, vseeno objavljam. Ker je smiselen. Veliko bolj, kot vaši dosedanja dogmatična sporočila.
Za sporočila meni osebno pa vedno lahko uporabite link ” ZASEBNO SPOOROČILO” ali pa kliknete na moje ime in se vam prikaže moj uradni e-mail naslov.
Vidim in poslušam veliko ljudi, kateri verjamejo v Boga. Zato pri meni obstaja neki dvom, ali sem “drugačna”, ker v te pravljice ne verjamem? Prav tako nikakor ne morem razumeti spovedi pri duhovniku. Saj če nekomu storiš krivico, jo popravi, se mu opraviči, se pogovori z dotično osebo.
Mogoče pa so to ljudje, ki ne prevzemajo lastne odgovornosti in svoje breme preložijo na Boga ali duhovnika.
Opažam in beremi, da je bilo in je še prelite veliko krvi v imenu Boga. (pohlep po denarju)
Lep miren večer.
Nič ni narobe, če ne verjameš v pravljice. Nič ni narobe, če ne verjameš v Boga, bolje rečeno ŠE ne verjameš v Boga. Ko pride čas, pride tudi verovanje….
Glede spovedi duhovniku imam tudi sam pomisleke. Jaz opravljam odnose z Najvišjim sam in za to ne rabim posrednika v obliki vseobsegajoče cerkvene organizacije ( katera koli cerkev, da se ne bi samo eni zameril ) ali njenega duhovnega pastirja. Poprositi za odpuščanje
http://www.rtvslo.si/svet/haiti-toliko-lepot-in-potenciala-toliko-zapravljenih-priloznosti/221461
Veliko ljudi je pohlepnih, za svoj pohlep bi naredili prav vse, tudi prodali dušo HUDIČU, v hudiča ne verjamem, prav tako tudi ne v pekel, ker so vsi ti prebivalci tukaj na zemlji.
Prijeten večer in naj živi Ljubezen in Radost, tu se strinjam!
Kaj sedaj, draga najanajaa? Verjameš v hudiča ali ne. Nisi konsistentna. Če ne verjameš, kako potem veš, da ljudje “prodajajo dušo hudiču”?
Tudi jaz pravim, naj živo Ljubezen in Radost, ne vem pa, kaj te moti Svetloba? V primeru mojega pozdrava namreč Luč pomeni RAZSVETLJITEV!!! Torej….
xxxxxxxxxxxxx
Drga najanajaa,
tu nisem zato, da bi se kregal ali vidil zasebni dialog. Vedno pa mi lahko napišeš zasebno sporočilo.
Bog je.O tem ni dvoma.Bog je absolutni gospodar Stvarstva.Tako Nebes kot Zemlje.
Bog in cerkvena institucija sta dva različna pojma,ki ju ljudje v večini ne ločijo.Zato pa toliko zablode in se ljudje sprašujejo ali je Bog ali ga ni.Spomnejo se samo nečednih dogodkov cerkve in je že Bog nekaj kriv.Napačno,zelo napačno mnenje.Boga samo izkoriščajo v ta namen,da cerkev doseže svoj cilj.
Forum je zaprt za komentiranje.