Zanima me ali se je katera lotila vadbe preko npr. bodyrock tv ali Zuzane light?
sama se bom verjerno lotila tega, nisem še kaj dosti tega pregledala. Nekaj kondicije imam, občasno tečem po 5km, nimam pa veliko telesne moči. Rada bi pridobila na moči, izoblikovala telo, izgubila okoli 10 kg.
A katera pozna te vadbe? Na hitro sem pregledala ina imajo dnevne vaje gor. Kje potem začeti, pri dnevni vaji ali iskati začetne? SE mi zdi, da so stare vadbe tako nesestimatično vržene gor…
Zuzka je zelo v redu – le malo preveč poudarka mogoče na burpeejih. Njene vadbe so zelo sistematično dodane, tako da vsekakor začni z ZWOW 1 (no od začetka so se imenovali še ZWOD). Pri njej mi je všeč, da so vadbe kratke a zelo intenzivne. Moraš pa sama na začetku poskrbeti za ogrevanju in na koncu za ohlajanje (razen v maloštevilnih ZWOW-ih, kjer je že dodano). Je pa Zuzka letos izdala tudi ZCUT, ki je trimesečni program. Za Insanity imaš pa tako ali tako odprto temo.
Poznam bodyrock in je fajn. Zdej je bil en izziv in je sestavljen program za cel mesec, vadbe ima posnete (sicer ona naredi samo en cikel, ti ponoviš še 2x, 3x). Res pa uporablja pripomočke in nisem sigurna če vmes pove kako vajo prilagoditi, torej si moraš sama pregledati posnetke in poiskati prilagoditve… Vse HIIT vadbe so primerne za vsakega, ker vsak dela po svojih zmožnostih in si vsako vajo olajša ali oteži 😉
Pa se bom ponovila in spet propagirala Jillian Michaels – njene vadbe lahko najdeš na youtube, začneš s kratkimi 20 minutnimi – 30 days shred. Na začetku ne rabiš nič, za uteži imaš lahko kar plastenke 😉 Spoznaš vaje, prilagoditve in pravilno izvajanje, potem greš lahko na karkoli, ker bo osnova stala!
pa kar pogumno, sej bo šlo!