Ti kar mene vpraši, sem pravi ekspert na področju anticelulitnih tretmajev. Moja kozmetičarka je namreč tudi moja osebna prijateljica, tako da sem sprobala vse kar ona premore.
-Body wrapping je meni strašno všeč. Namže te z cimetovim ali grenivkinim gelom, te tesno povije v prozorno folijo, te poleže na posteljo, pokrije s toplo električno blazino in jaz ponavadi kar lepo zaspim. Po cca 45 min te odvije, vmasira gel in naredi meritve. Pri meni je metoda kar učinkovita. Obsegi se lepo manjšajo in koža je gladka, napeta in nahranjena.
-Poslužujem se tudi strojne limfne drenaže. To je postopek, ko te obuje v take posebne škornje in priklopi na aparaturo. Potem se škornji napolnijo z zrakom in sledijo 3 različne vrste masaž. Ta postopek odvaja vodo in ponavadi me na koncu kar močno tišči lulat. Meni zelo odgovarja predvsem, če imam utrujene noge. Prav tako se tudi pri tem postopku obsegi manjšajo.
-Imala sem tudi terapijo z blatnimi oblogami, ki je najbolj učinkovita, vsaj pri meni. Edina slabost je en kup packarije. To je metoda kjer te najprej zdrgne s soljo zmešano z eteričnimi olji. Potem te namaže z blatom, zavije v folijo in tako počivaš 1 uro ali več. Ko te očisti, te namaže še z anticelulitno kremo, ki je v kompletu z soljo (Salina). Ta komplet imam tudi doma in 3x tedensko (spomladi) delam postopek. Na mokro kožu umasiram sol, pustim 15 min, splaknem in se potem namažem z omenjeno kremo.
To so postopki, ki sem jih preizkusila in pri meni so delovali. Nimajo pa trajnih učinkov. Vsaj enkrat letno je potrebno narediti kuro. Jaz se poslužujem vseh treh, kakor mi v tistem trenutku odgovarja. Čudežev pa seveda ne smeš pričakovati. Najnujnejše je seveda gibanje in zdrava prehrana. To so le postopki, ki opravljajo korekcije in se človek z njimi malo pocrta.
Živjo Aisha,
probala, veliiik plačala (masaže, limfna, bw, endermologija), kratki učinki. Kot je zapisala Lana, terapije so izredno prijetne pa za pocrklat, ampak brez muje…
Jaz (še nisem do konca uspela) in moja prijatlca, ki pa je v celoti (je pač bolj striktna v procesu) odpravila celulit, sva se zadeve lotili takole ( to je copy-paste mojega posta pod naslovom Celulitasta rit in stegna 26.-30.07.2004 – ne znam narediti linka na to temo):
Ko se tuširaš, noge na kratko zmasiraš z Afrodita anticelulitnim gelom za tuširanje (al pa drugim pilingom), tako da odstraniš odmrle delce kože. Potem pa ko gledaš tv, noge namažeš s kremo (moja kolegica je uporabljala Johnsons baby olje, jaz Vichy anticelulitno kremo), natakneš na vsako roko eno leseno krtačo z lesenimi čepki za masažo (kupiš v raznih natura shopih) in lepo masiraš od kolena proti riti pa po riti. Ali pa si posnemi na kaseto štiri najljubše pesmi pa si fino prepevaj pa veselo masiraj. In ko je kasete konec, je tudi masaže konec; gre ful hitro mimo. Od začetka boli ko hudič, vsaj naju je že rahel pritisk s krtačo bolel. Pol pa kar vedno bolj pritisneš in vedno lepši so rezultati. Seveda je vsaka aktivnost zaželjena, jaz prakticiram dviganje nog, trebušnjake in dvig medenice. Vse to ob gledanju tv. Trebušnjaki veš kaj so, dviganje nog zgleda tako da ležiš na hrbtu in izmenično (al pa 20x eno in 20x drugo) dviguješ stegnjeni nogi, pa probaš čim bolj zategnit, da čutiš zadnjo stegensko mišico. Dvig medenice pa isti položaj, pokrčiš kolena in dviguješ medenico. Manj so pokrčena kolena bolj zatežena je vaja. Pa ko že mal gre se probaš obdržat samo na petah, pa samo na eni nogi, ali pa stopala narazen, kolena skupaj, pa dviguješ medenico. Variacij teh vaj je seveda veliko. Ponavljam pa 20x 1. vaja, 20x 2. vaja, 20x 3. vaja in ponavljaš in ponavljaš kolikor serij pač gre. Uspeh zagotovljen. Moji kolegici je ratalo POPOLNOMA odstanit celulit na stegnih (pa ga je mela res velik) v treh mesecih. Meni se pa kot rečeno že pozna, koža je na otip gladka, izgled bolj napet. pa vse to med kakim filmom za katerega glede na naš program res ne rabiš biti skoncentrirana.
Pa ti rezultati so ostali in da ne bi mislila, da najin problem ni bil velik, obe sva bolj buški tko 165cm, 80 kg, pa velik (vidnega čez hlače) celulita.
Je že tako, da pomaga edino resno delo na to temo, GIBANJE sploh, in potem bodo tudi rezultati. Se pa preizkušeno da, res uspe in ne moreš verjet da so to res tvoje/moje noge.
celulit? Jaz sem ga marca meseca imela nenormalno veliko, res. Potem sem začela z dieto, pitjem vode, vsakodnevno telovadbo. Pred poletjem sem si kupila anticelulitno kremco in se z neko grobo rokavico vsak večer drgnila. Rezultat: ko danes gledam noge, se mi kar smeje. Vzadaj ga imam še malo, a minimalno.
In mislim da je vplivala dieta plus telovadba, to je to.
hvala da ste se tako odzvale na mojo temo:)
Naj povem kako se je začelo pri meni.Pred leti sem aktivno trenirala borilne veščine in bila čisto lepo fit…brez celulita brez odvečnih kilogramčkov.In potem je prišel tisti dan,ko sem se kar lepo poškodovala in na noge nisem mogla stopiti cel mesec,seveda pa je bilo z treningi konec-vsaj za nekaj časa.Seveda je bila največji šok,ko sem se najprej zredila za 10!!!kg,jedla pa sem še zmeraj isto kot med treningi-le da seveda nisem toliko porabila kot takrat-v bistvu nisem porabila nič,ker nisem smela športat.In postala sem zafrustrirana,oprijemala sem se hitrih diet in po vsaki pridobila nazaj,pojavil se je tudi celulit,ki pa ga je povečalo jemanje kontracepcijskih tabletk.
Pred parimi meseci sem se odločila da se končno spravim v red,začela sem spet z tekom,zdravo prehrano in uspelo mi je spravit tiste kile dol……ampak celulit je ostal,sedaj delam masažo z dvema sisalovima rokavicama in kolekcijo dove in upam da bo kaj učinka….bomo videli:)))2
Živjo Apis, oprosti ker je toliko trajalo, da boš dobila željeni odgovor:
Jaz sem anticelulitno kremo uporabljala med masažo. z njo sem se namazala in masirala, dokler se ni popolnoma vpila v kožo. Ker gre kar hitro v kožo, sem potem dodala še malo baby johnson’s olja in nadaljevala. Masaža je trajala običajno 15 minut za vsako nogo in sicer vsak dan. No kolegica se je res držala in vsak dan, jaz ne glih tko. Njej je uspelo v dveh mesecih POPOLNOMA odstanit celulit, od tega pa je zdaj cca 3-4 leta. in je gospodična ostala taka shujšana, jaz pa sem se res zelo potrudila in pridelala še za povrh. Pa da ne bo zmede: obe sva bili kar debeluški pri 165 cm sva imeli 74 in 78 kil.
Seveda pazi na prehrano, pa gibaj se. Če ne drugega naredi vsaj vaje za noge, redno vsak dan, Jaz sem delala zgoraj opisane po cca 100 ponovitev vsak večer pred tv. po 14 dneh me je mož pohvalil (tako se je pač takrat izrazil), da nimam več tako marogastih nog. Je bil čist zaprepaden: Kaj pa si ti naredila? In jaz ga gledam kaj mu je. On pa: ja noge maš tko drugačne, a si shujšala, pa niso tko marogaste. No, to je bil vsekakor največji poklon, vaje in masažo sem namreč izvajala zvečer, ko je šel v službo (takrat je imel ravno en teden nočno) tko mal na skrivaj. Zakaj tako? Ker je vedno tako vesel zame, da sem se končno odločila držat dieto in vadit, potem pa po treh dneh vse pade v vodo. In tako vsako leto 30x. In sem mislila da tudi tokrat ne bom vztrajala. Res sem se po tisti pohvali kar polenila, zdaj pa sem spet dobila tisti pravi zagon. Sem se ravn zmasirala ob Turnerci, zdaj grem še vaje narest, pa strije (na bedrcih so se mi naredile čez noč – ok v enem tednu pa res) namazat.
Ja a ma katera idejo proti strijam? so se mi naredile zaradi dveh kil. Kako sem jezna nase. Sem imela lep čas 80 kil, pa sem rekla med prazniki še jem, potem pa zares začnem. In sem se zredila 2 kili, na 82 kg in evo strije – resnično v enem tednu, ne pretiravam. In zdaj so temno rdeče, nekako vijoličaste.
Joj sem se razpisala. Kar grem. Čau in lepe sanje.
Ja, jaz sem enkrat že poskusila s tem, pa sem imela trenutni rezultat, ampak z nezdravo dieto, zdaj pa sem shujšala z zdravo hrano, pa še izgubila celulit, v večji meri. Malo, ga pa še bom. Bistvo je da piješ veliko vode, te metode pa so trenutno učinkovite, potem pa je kmalu isto, če se ne držiš naprej. LP
se strinjam. verjetno smo že tako navajeni suhih žensk na plakatih in nasploh povsod, da imamo vcepljene neke ideale. kdo je že imel tisto reklamo, kjer so bile na plakatih malce bolj obilne ženske? nažalost moram reči, da je bil prvi vtis ”glej, kakšna je”. saj potem vidiš sporočilo, a takrat je že prepozno. ne vem, a mogoče nas to samo spomni na to, kakšne smo me in zato nam je neprojetno. ker tudi same menimo, da moramo shujšati…
Vsake oči imajo svojega “malarja”, pravijo. Nihče ni grd. je pa vsak drugačen od drugega. Še sreča, sicer bi bilo dolgčas na svetu. Poznam moške, ki so jim všeč debele ženske in se jim ZDIJO grde suhe. Tudi takim je treba razložiti, da NIHČE ni grd.
Najvažnejša je notranja lepota. Ta sije iz oči in jo človek takoj opazi. Te ne moreš skriti z obleko in ličili.
Do 19. stoletja je bil ideal ženske povsem drugačen. Kar poglejte si malo Tiziana, Boticellija, Renoira in ostalih znanih mojstrov. Več je imela “špeha”, bolj je bila cenjena.
HUJŠATI????
Ja, OBVEZNO, vendar ne zaradi kajvemkakšne (umetno) idealne lepote, ampak zaradi in še enkrat, zaradi zdravja.
Ne obremenjujte se zaradi stvari, zaradi katerih se ni smiselno obremenjevati. Če imaš zdravje, imaš vse bogastvo tega sveta, a na žalost to večina spozna šele takrat, ko je že prepozno.
Radi se imejte in življenje bo lepo!
Lepo nedeljo vsem skupaj!