Najdi forum

BODY PUMP ali FITNES?

Živjo!

Prosim, če mi pomagate pri izbiri vadbe. Držim se diete (shujšati moram 30 kg), 5x tedensko vozim 20 do 30 minut sobno kolo (enkrat zmerno, enkrat intervale), priporočili pa so mi tudi vadbo z utežmi. Glede na to, da je body pump vodena vadba, se mi nekako bolj dopade, vendar pa me zanima, katera bi bila zame bolj učinkovita? Ali je pri pumpu več vaj za zgornji del telesa- meni je bolj pomemben spodnji del in trebuh?

Hvala vam za odgovore.

Kaja

Ojla!

Jaz ti za začetek definitivno priporočam body-pump. dolgo že hodim na pump in rezultati so vidni. sploh če nimaš ne vem koliko časa, ampak bi rada v eni uri rada “obdelala” celo telo je pump boljši. boš že še prišla do fitnesa:)
glede na to, da imaš kar precej teže za izgubit, se definitivno posvetuj s trenerjem pumpa kako in kaj. osebno ti priporočam 3x/teden z 1-2dnevno pavzo.pa OBVEZNO PO VADBI JEST!!!!Tudi če je pozno zvečer. skuta, banana. ne se bat, od tega se ne boš zredila. le mišice je potrebno nahranit. pa ne pozabit vode pit med samo vadbo. vsaj 0,5l.

joj, super da si se odločila naredit nekaj zase in svoje zdravje.
če te še karkoli zanima kar vprašaj.

pa še to: NE BO LAHKO-SE PA SPLAČA:)

LP

Pri pumpu se obdela vse mišice telesa. Začne se z ogrevanjem, potem pa sledijo počepi, vaje za prsne mišice, hrbet, triceps, biceps, izpadni korak, ramena, trebušne mišice in na koncu raztezne vaje. Dela se ob glasbi, koreografija pa se menja mislim, da vsake tri mesece. Meni osebno se pump veliko bolj dopade, kot samo fitnes. Nikoli mi ni dolgčas in vedno sem motivirana za delo. Obiskujem ga 3x tedensko (zraven še 2x pace) in pridno večam težo uteži, ki jih naložim, v bistvu naložim toliko, da zadnje ponovitve še komajda naredim. Shujšala na tehtnici nisem nič, čeprav me vsi sprašujejo koliko kilogramov sem izgubila. Dobila sem nekaj mišic, verjetno na račun maščobe in izgubila nekaj centimetrov. Najbrž bom mogla zmanjšati kalorični vnos, da bom vseeno začela izgubljati kg, ker jih imam ravno toliko preveč kot ti. Ugotovila sem, da čeprav ne jem sladkarij, belega kruha, krompirja, mastnih stvari imam 5-6 obrokov dnevno, popijem veliko tekočine…še vedno vnesem v telo preveč kalorij……….ker drugače si ne znam razložiti zakaj kile ne grejo dol.

ojla moni!

ne skrbi glede tega, da kg na tehtnici ne kažejo manj. prav imaš…..pridobila si mišično maso. čeprav se ne vidi, se pa še bo:)
kot verjetno veš, so mišice težje kot špeh. sploh če so drugi opazili, je to že super merilo, da si na dobri poti. vztrajaj, vztrajaj, vztrajaj! držim pesti, da ti uspe.
tehtaj pa se le 1x tedensko, vedno ob isti uri( najbolje zjutraj na tešče).

veliko sreče, predvse pa volje, na tvoji poti.

lp

Hvala za nasvet in vzpodbudo. Tako kot je pri fitnesu priporočena po trenažerjih še kardio vadba, ali mi tudi po pumpu priporočate še 20 do 30 minut kardia?

Pozdrav,
Kaja

ojla!

ja, jaz ti ga. najbolj primerno se mi zdi kolo, da čim manj obremenjuješ sklepe.
za začetek bo 15-20min kar ok. potem pa recimo na vsake 7dni podaljšaš čas za 10%. počasi se daleč pride:)
če je pa lep dan, pa še bolje, da greš ven hitro hodit(tako hitro, da ti ni prijetno poleg hoje še klepetati:)).
moje skromno mnenje:)

lp in srečno

tatjana hvala za vzpodbudne besede! Vstrajati pri telovadbi mi ni težko, saj sem dobesedno zasvojena z njo, problem je hrana, kjer vem, da moram zmanjšati porcije, ker očitno se drugače ne bo nič zgodilo. Pa sem mislila, da če bom povečala porabo kalorij (z vadbo), da bo vseeno kilaža šla dol, kljub temu, da hrana ni na minimumu. Očitno se motim ali pa telo rabi čas in bo najprej nabralo mišice potem pa počasi začelo izgubljati na teži.

ojla moni!

točno to. več kot imaš mišične mase, hitrejša je poraba kalorij, ki jih zaužiješ.tvoj metabolizem je šele dobro prižgal “motorje” tako, da vztrajaj in rezultati bodo kmalu vidni tudi na tehtnici. lepo počasi do popolne postave. potem jo bolj ceniš:)

srečno

Draga Kaja

Res je zima…in trenutno je zelo hladno, a zakaj se zanimaš za gibanje le v zaprtih prostorih? Gibanje na zraku – še boljše pa je gibanje v naravi, kakršnokoli, redno, intenzivno ali tudi intervalno je bolše od vsakega fitnesa. Gibanje ti mora priti v kri, kot hrana, kot dihanje. V času, ko boš izgubljala 30 kg, kot je tvoj cilj…upam,da dolgoročni… se odloči za način prehranjevanja, ki bo moral ostati enak za vse življenje, da ne boš po končanem hujšanju vseh kg spet pridobila nazaj.
Res, vse je v glavi!

Nisem bral vseh odgovorov, vendar bi ti priporocal fitnes. Naj povem se Babici da ni vsem lepo zunaj pri temperaturah pod 0. Tudi fitnessa na prostem mislim da pri nas ni. Tek in ostale aktivnosti pa le ne nadomestijo vsega. Skratka priporocam fitnes….
Lp

Kaja.

Meni je uspelo to kar ti načrtuješ. Se nočem hvaliti. Samo svetovala bi ti rada. Pump ne poznam praktično, mislim pa da moraš ti začeti postopoma. Jaz hodim v fitness. Pozimi. Poleti druge aktivnosti. Naj ti trener naredi plan, ki ti ga naj postopoma veča. Na en do dva meseca. Misliti moraš na sklepe in to, da preobremenitev nima učinka, zato postopoma večati napore in v fitness 3x tedensko po uro in pol. Kardio prej, potem vaje, nato spet kardio. 20 minut. Takrat kuriš maščobe. Prej ne. Če rabiš več nasvetov kar piši. Pred teboj je dolga pot polna pasti.
Želim ti uspeh

New Report

Close