Najdi forum

body pump

Zanima me,če ima kdo od vas izkušnje z body pumpom pri hujšanju.Naj povem,da jaz tečem 3 na teden po 1h in bi probala kot dodatno še body pump za si oblikovati telo.Ali je smiselno?

Lep dan! Lunci

pozdravljena!

ja, je zelo smiselno. če vključiš poleg teka še 2x tedensko body pump, si zmagala:)
malo popaziš na prehrano….črtaš cvrte jedi, zmanjšaš kruh in sladkarije ter gazirane pijače in si lahko že marsikomu zgled;)

lp

Body pump je super za hitro oblikovanje telesa! Kot je rekla že Tatjana, če malo popaziš pri prehrani in poskrbiš, da kuriš maščobo in ne mišične mase, potem se rezultati kar kmalu poznajo. Vsaj pri meni so se, ker kombiniram intenziven kardio trening s pumpom pa čeprav na prehrano ne pazi tako kot bi mogla (te sladkarije!). Če pa imaš že sedaj nekaj več ˝špehca˝, potem moraš res skurit maščobo, ker se mišice pod maščobo ne vidijo. Kljub temu pa je priporočljivo, da pridobiš mišično maso, saj več ko imaš mišic, več energije porabijo in lažje shujšaš. Je pa definitivno to super način za oblikovanje postave, tako da le pogumno. Good luck!

Hvala!
Izgubiti moram 6 kg.Cilj sem si zadala do naslednjega poletja.Torej zdravo in počasno hujšanje.Nabralo pa se mi je nekaj špeheca na stegnih in pa majhen “šlaufek” okoli trebuha.Imam hruškasto postavo in s trebuhom nisem imela nikoli težav,zdaj pa so se začele tudi tam,tako da je treba jit v akcijo.
Poiskala bom kje na obali izvajajo body pump in se vpisala.Hvala vam!

Lep dan! Lunci

Čav!

Sem zadnjič pozabila še dodat, da ti priporočam, da pred ali pa po prvem obisku prosiš inštruktorja, da ti pokaže kako se pravilno izvajajo vaje za posamezne mišične skupine (kako in kje držati palico pri posameznih sklopih, kakšni so pravilni gibi dvigovanja uteži npr. za triceps, biceps, prsi, hrbet, kakšen je položaj nog in kolena pri počepih in izpadnih korakih,…), če tega slučajno inštruktor ne govori vedno sproti pri posamezni vaji. Ponekod moraš pred prvim obiskom pumpa celo obvezno na takšne ˝učne ure˝, kar je zelo vredu, da te naučijo pravilne izvedbe, da potem res delajo mišice in ne sklepi. Če imaš hruškasto postavo, bodo zate super vaje počepi in izpadni koraki, kjer si je priporočljivo naložit več kg (razen če nimaš problemov s koleni-jaz imam običajno na vsaki strani 5-6 kg, ker imam probleme s koleni in hrbtom, nekatere ženske delajo tudi s 7-8 kg na vsaki strani), saj so mišice nog ( stegen) velike mišice in če res dobro delaš za noge (in ritko) potem kuriš kalorije tudi še kar nekaj časa po vadbi. Najbolje je da na začetku pri vseh vajah začneš z manj kilami (npr. 1kg za roke, 2 kg za noge), tako da se navadiš na pravilno izvedbo, da začutiš katere mišice res delajo, nato pa postopoma večaš, dokler ne ugotoviš kakšna kilaža ti najbolj ustreza pri posamezni mišični skupini (recimo 2,5 kg bicepsi, 3,5 kg tricepsi in prsi, 5 kg hrbet, 5-6 kg izpadni in počepi, 1-2,5 kg rame,…). Pa malo naokoli poškili, koliko kg si drugi dajo na palico, to je dobra orientacija. In zanimivo je da če pravilno delaš vaje za hrbet, prekleto dobro delajo tudi trebušne mišice. Od pumpa se ne moreš nikoli grdo nabildat, ampak lepo oblikuješ mišice, zato se ne boj večati kilaže. Pa še en koristen nasvet, ki ti mogoče ne bo všeč, vendar je zelo priporočljiv: TAKOJ (preden greš pod tuš) po vadbi pojej nekaj ogljikovih hidratov (NE sladkarije, banana je recimo super), kasneje (npr. ko prideš domov) pa še malo proteinov (puste skute-nekaj žličk recimo). Na tak način se ti bojo mišice regenerirale in ne skurile, to je pa tisto kar hočeš, a ne?

Zdaj sem se pa že preveč razpisala…ampak se mi je zdelo, da če te že prepričujemo, kako lepo si boš oblikovala postavo, da te tudi opozorimo na nekaj stvari, ki jih moraš upoštevat, da se bodo rezultati poznali. Vidim punce, ki že dolgo in kar redno hodijo na pump, toliko kot jaz, pa še vedno delajo s po 1 ali 2 kg in se verjetno tja hodijo bolj razgibavat, zato da ne sedijo doma.

Torej, če boš še naprej tekla 3x na teden po 1h (pozimi greš lahko tudi na body attack, da te nizke temperature ne bojo odvrnile od rednih kardio treningov) in 2-3x na teden na pump in boš imela zdravo in uravnoteženo prehrano, potem boš v enem letu z lahkoto shujšala 6 kg in boš naslednje poletje prava mačka v kopalkah.

Srečno!!!

Hvala fanatka!
Moram povedat,da mi je bil tvoj zadnji stavek,da bom prava mačka v kopalkah zelo všeč in sem se prav nasmejala.Pa naj me vrag če ne bom.Danes sem ful vesela,ker sem prepričala fanta,da se jeseni prijaviva na mini maraton v lj.Jaz tečem eno leto on pa 2 leti lenari,tako da zdaj se bo mogel pripravljati za maraton in jaz bom imela družbo pa še dodaten zagon.

Lep dan! Lunci

:)) Sem čisto resno mislila s tem zadnjim stavkom in tudi verjamem da boš :)).

To je pa super, da si ga prepričala, izgleda da se boš tako navdušila nad športanjem, da ti bo to postal način življenja, nujnost in ogromen užitek. Pa še to, da bosta imela skupen interes in cilj je pozitivno tudi za vajin odnos. Zelo sem vesela zate, da si tako zelo motivirana in prepričana v svoj uspeh! Več ko se ukvarjaš s športom, bolj ga potrebuješ in tudi več motivacije za vse ostale stvari v življenju imaš. Le tako vztrajno in navdušeno še naprej!

Še eliko pozitivne energije in dobre volje ti želim!

P.s. Mogoče se pa jeseni vidiva na maratonu ;))

Na tvojem mestu bi ga prijavila za krajsi tek, ker utegne izgubiti motivacijo. Ce je dve leti lenaril, mu bo 21 km vzelo vso zacetnisko navdusenje in bos spet tekla sama.

Ne,greva na 10 km maraton.Če pa obstaja še krajši bi bilo bolj idealno tudi zame,ker se nisem še nikoli udeležila maratona.Trenutno pa tečem po 12 km in to samo po ravni površini.

Lep dan! Lunci

New Report

Close