Bodimo ponosni, da so nasi otroci posvojeni
Pozdravljeni.
veselim se mamicami, ki so ze pred nekaj casa ali pred kratkim dosegli svoj cilj. Malo pa me skrbi, ker kaze, da v Sloveniji vlada prepricanje, da je posvojitev nekaj sramotnega ali nekaj kar je treba skrivati. Pa kaj potem, ce ima otrok dva ali tri priimke in se pise drugace kot mati ali oce?
Bodimo ponosni na to, da smo posvojitelji! Tega ne skrivajmo in se ne sramujmo, o tem govorimo, kot da je to nekaj cisto normalnega. Ce bomo ravnali tako, bomo tudi svojim otrokom olajsali sprejemanje dejstva, da so posvojeni.
Jaz tega, da je moja hcerka posvojena, vsekakor ne morem in ne zelim skriti. Ceprav mi je bolj podobna kot rojena hcerka, je le druge rase. Vsakomur, ki ga zanima, sem to pripravljena razloziti. Ce me vprasajo,ce je moja, je odgovor vedno da. Neprimerne komentarje, ki navadno izvirajo iz nevednosti, vedno prijazno popravim, saj vem, da me hcerka poslusa.
LP, MDP
Hoj!
Lepo te pozdravljam in ugotavljam,da bi bilo morda luštno ,če bi se s svojimi deklicami uspele srečati.Vem,da si ti nekaj takega pred časom že predlagala.
Jaz imam dve deklici prvo saem rodila in je stara 13,5 druga pa je posvojena in je stara 3,5 leta.
Prosim odgovori ,če želiš kako lahko prideva v stik.
Pozdrav Tanja
se strinjam s teboj.mislim,da ste posvojitelji res lahko ponosni na to in da se otroci lahko kasneje res lažje prilagodijo na dejstvo,da so posvojeni.v bistvu bi morali začeti “vzgajati” astale ljudi -starše in otroke,da je to nekaj lepega in normalnega!!in čez nekaj let to ne bo več za :psssst,veš oni je posvojen .želim vam vsem dosti mesebojne ljubezni in razumevanja!!!!