bobtail
Breda,hehe novi tekmovalci so vsi videti bolj zmedeni ,kot ne je pa res,da bo tvoja verjetno edina birdika na tekmi;)
Moj mail je [email protected]
lp
breda,
kaksno krtaco ti uporabljas? Moja vzrediteljica nam je rekla, da se da super krtace kupit na razstavah, ker nimajo tistih bunkic na koncu. Pa sem res iskala po velik trgovinah ( v pasji v City Parku, pa v Lesnini na Vrhovcih pa tam za Bezigradom pri Zupancicevi jami) in nobena krtaca se ocitno ne odnese. Vse imajo bunkice in tudi cese se precej povrsinsko. Tako da ga najprej skrtacim, potem pa se z glavnikom vse vozle…. Kere so kej kvalitetne?
Uh, Elle, pri krtačah pa vsakdo prisega na kaj drugega! Tiste z bunkicami bi naj trgale dlako, v praksi ne vem, teoretično bi pa verjela. Jaz uporabljam tako z “navadnimi” ščetinami, kjer je sredi vsakega šopka še malo daljša plastična “bodička”. Se mi dobro obnese, krtačim jo pa po plasteh, nekako od noter navzven – v Domžalah ne bom nastopač, pridem pa firbcat, če boš tam in če hočeš, lahko prinesem krtačko s seboj in ti pokažem. Za zelo imenitne veljajo t.i. slicker krtačke, to so tiste z zakrivljenimi zobci, meni so se pa še pri Risi zamerile, ker ni šlo ne naprej, ne nazaj. Glavnika pa skoraj ne uporabljam, razen za tačke, smrček in po potrebi ušesa. Če se naredi kak nemaren vozel, ga najraje “raztrgam” kar s prsti in razkrtačim, če pa vseeno ne gre, pa samo z enim glavnikovim zobom; kovinski glavniček imam še od Rise, se pravi, da ga res ne obrabim kdo ve koliko. Ja, pa še to – tale moja slavnostna krtačka ni kako čudo tehnike, kupila sem jo v Obiju za manj kot jurja, deluje pa vseeno!
Lp, Breda
Elle:Najboljse so Pin Brush krtace,so pa to navadne krtace brez bunkic,katere opisujes.Te krtace se dobi na razstavah v tujini(Avstrija je posebno dobro zalozena),lahko pa se jih kupi tudi v Ljubljani.Jaz sem svojo recimo kupila v BTC-ju v tisti trgovini zraven trznice 😉
Slicker brush so uporabne samo za tace in brado in mogoce rep.Ta krtaca dlako zelo naelektri in je z njo nemogoce cesati dlake na hrbtu oz. daljse dlake.Pri teh krtacah je skoraj nujno potrebno uporabljati antistatik.
Poleg vsega zraven uporabljaj se kvaliteten balzam,da se konice ne poskudujejo pri cesanju 😉
lp,pia
Spomnila sem se na to, ker sem ga vceraj cesala in je imel pri vratu taksne vozle, da sej jih nekak “izrezala” in zdej je tm grd :(. Velik se praska tam in je vsak dan novo….ne dohajam jim…
Drugace pa prideva…ce ne on…vsaj jaz, ker me zanima kako to vse skupaj poteka, pa mi pokazi tisto krtaco 🙂 In Vivi 🙂
Drugace je bil pa ta glavnik ful drag ( tam okol 3 jurje ), ker naj bi bil kvaliteten. No sej, ce kej odstranim, odstranim z glavnikom…
Maja ( vzrediteljica) mi je rekla, da kar lahko naj z roko in glavniki, v skrajni sili pa izstrizem…in to sem mogla..:\
Balzam? Jaz mu dam balzam pac po kopanju ponavadi. Ali si imela kaj drugega v mislih?
Prepricana sem, da delam nekaj narobe:((. Ker ga cesem po precah, tacke tudi kot mi je Maja rekla, pa s sprejem pa vse, pa je Tim se zmeri en velik vozelj! Resnicno ne vem kaj naj. Ne pride v postev, da bi ga postrigla, ker ga cisto rada cesem in vse, sam…nekaj ocitno ne delam prav!
Hvala Pia, bom skocila v cetrtek potem v tisto trgovino..sej vem kje je…
Elle, zares razvozlala ga še vsaj kako leto ne boš. Precej dobro se obnese izkrtačiti čim več podlanke, če ne greš na kako razstavo (pri Vivi traja samo kake 4 tedne, da je zopet neznosen medvedek). Rekla si, da se praska – to je obup za razčesavat, pa še dlako si povsem potrga. Ali si pogruntala vzrok, zakaj se praska? Lahko gre tudi za kako alergijo, pa bi ji veljalo stopiti na rep!
Lp, Breda
Breda,
O razstavi zaenkrat se ne razmisljam, samo mislim, da bova enkrat poskusila. Sicer pa takega Vozlja lih ne moram tja peljat.
Glede praskanja…sem pogledala kozo in vse, ni nic drugacna, kot na drugi strani. Saj se ne praska pogosto, ampak ko se, se vsi primemo za glavo, ker vemo, kaj to pomeni:))) Vse se skupi spopa in s prsti niti slucajno ne moras resiti situacije..tako da s skarjami navpicno strizem…pa s tvojim sprejckom si pomagam…ne vem vec, res…
Praska se predvsem, ko prideva iz laufanja. Bolh pa klopa pa nima, glede na to, da smo mu dal tisto tekocino na vrat, pa se pregledala sem ga.
Elle:Ce se praska mu reci ne in ga ti popraskaj(narahlo),saj s praskanjem zavozla in zlomi dlako.Ponavadi se uporablja cloveski balzam razrecen z vodo,ki ga das v prsilec in vedno poskropis pramen in ga razceses.To preprecuje lomljenje konic in elektrenje dlake,pa se lazje se razcesava.Pri kopanju pa je najbolje,da balzam pustimo na dlako.
lp,pia