Najdi forum

:)) Sej se mi je zdelo, da sem ovcka trenutno. Poskusam s strogim glasom:”Timi NE, FUJ!”
Vcasih se celo vsede, ga pohvalim, dam priboljsek, me navihano pogleda ( k zdej ma copek ) in cez 2 sekunde spet uscipne 🙂 Prav hecen je in se moram smejat 🙂 Po moje bom prav pogresala te bedarije, ko bo ven iz teh let 🙂

Ali te pa uščipne na eni strani, zapoješ tisti vzgojni neeee!, pa te gre hitro uščipnit na drugo stran – mogoče se pa tam pustiš, kdo ve? Modric sicer ne boš pogrešala, te bedarije pa zagotovo!
Lp, Breda

Ne ne, se ne..mu tudi zakricim: neeeeee. ampak mi gre blazno na smeh :))
ce je pa tako luskan 🙂 sej vem, da sm bebava glede njega, ampak je res!!! 🙂
Drugace ma pa mesto na meni za ščipanje – boke 🙂

Priznam, da je beardije (pa velja isto za bobtaile) zelooooo težko vzgajat, ko se moraš na vse pretege delat resnega, pa se komaj premagaš, da se ne režiš na ves glas.
Ja, prava ovčka si, ni kaj. Le lepo reci beeeee! (ups, neeeee!).
Lp, Breda

Jaz sem poznala bobtaila Rikija in priznam,da je bil prav simpaticen 😉 Je pa gospa porabila dobro uro vsak dan za precesavanje dlake 😛 Vem pa,da je bil vsako leto problem morje,saj mu je bilo grozno vroce na morju in zato so se odpovedali dopustu.

Je pa res,da lahko bobtaila tudi postrzies in je tako veliko lazje glede nege.Sicer pes izgubi svojo tipicnost in tudi razstave odpadejo vendar se tako izognes cesanju in problemov v vrocini 😉

Sem pa videla na razstavi,mislim da v Gradzu tudi bobtaila z repom,sicer se ga niti ne opazi,so mi pa veliko bolj vsec bobki z repom 😉

lp

V naravi ni ne kazni in ne nagrad so samo posledice...

Moja je vročino precej dobro prenašala, je sicer preklopila na “slow motion”, hujšega pa ni bilo. Morja se sicer nisva lotevali (zaradi moje alergije, ne zaradi psa), ampak zame ni lepšega dopusta kot falotiranje s psom – pa kar po bližnjem Rožniku, nikjer daleč.
Česanje pa spada k bobtailu – dobiš oboje v istem paketu; najlepše je, če je priložen še rep! Dokler nimaš psa s spodobnim repom, sploh ne veš, kakšno odločno in samostojno bitjece je repek in kaj vse zna povedati!
Lp, Breda

Joj, moj je prav “ponosen” na svoj rep. Tako ponosno ga nosi in cuva nanj 🙂

Samo vseeno se mi zdi, da so tako bobike kot birdiji dolgodlaki psi in ni to to, ce so postrizeni 🙂

Ti dam popolnoma prav, Elle! Dolgodlak pes ima pač dolgo dlako če je ne misliš česat, se pa odloči za kartkodlakega! Proti vročini pa mnogo bolje deluje, če mu izčešeš čim več podlanke, kot če ga ostrižeš.
Rep pa tudi Vivi prenaša po svetu kot posebno dragocenost!
Lp, Breda

Sem lih brala v eni drugi temi…Vivi ne bo imela mladickov?

Ne, mislim, da jih ne bo. Zamišljeno je bilo malo drugače, da pa mogoče bi, če bi … Ampak po materini bolezni in smrti nisem v taki finančni situaciji, da bi si lahko privoščila leglo, ko se bom spet spravila na noge, bo pa Vivi verjetno že prestara za prve mladiče. No, nič hudega, saj luštnih bradic ne bo zmanjkalo!
Lp, Breda

caki, kok je Vivi pravzaprav stara?
Skoda drugac, ampak razumljivo 🙁

Vivi bo zdajle poleti tri in pol. Ima svoje muhe, ampak je prav fejst punca!
Lp, Breda

bradacka:Saj psica pri stirih ni prestara za leglo….

Ja meni se tudi zdi,da dolgodlaki psi brez dlake izgubijo tipicnost vendar je bolje,da je pes postrizen kot cel v vozlih(govorim za lastnike,ki si nabavijo takega psa ceprav ne znajo skrbeti za njegovo dlako….)

lp

Moj se vozla, pa ga skos cesem 🙁

pia in co, za leglo nasploh gotovo ne, za prvo leglo sem pa slišala vse mogoče, sama pa nisem nikoli vzrejala, tako da rajši verjamem vse slabo in obdržim svojo damo pri zdravju in veselju, kot pa da bi kaj zašuštrala.
Elle, vdaj se v usodo! Majčken boljše bo, ampak se bo skoz vozlal in ga boš skoz česala. So pač taki – jih imajo za ušesi, tudi vozle!
Lp, Breda

Mamica moje bagice je bila pri prvem in zadnjem leglu stara 7 let. Slo je vse gladko! Samo za informacijo…lp

Uuuu, Tanja!, tole pa je informacija! Potem pa ne bom še čisto dokončno naredila križa čez pasjo mularijo, si bom pustila še malo časa za premislek.
Če ima še kdo kako Informacijo/izkušnjo/mnenje o starosti psičke pri prvem leglu, je bom pa vesela.
Lp, Breda

Jaz tudi poznam psicko,ki je imela prvo leglo pri 6 letih in je slo vse brez problemov.V bistvu se mi zdi,da je tam nekje 7,8 let zgornja meja ko ima psica lahko se normalno mladicke 😉

bradacka:Ni greh,da te ne bodo male bradice zamikale in bos imela kaksno leglo 😉 Je pa trenutno leglo malih bradic tudi v psarni Stars at Sea,enega pa se pricakujejo 😉

>http://www.starsatsea.net>

Ok linki,so moja sibka tocka :))))) 😛

New Report

Close