Najdi forum

Odpiram novo temo, da ne bom tiste o starosti ljubljenčkov povsem zakosmatila in odlakala!
Bobtaili so idealna pasma za razvadit, pa še z drugimi živalmi se krasno “štekajo”. Pri meni je npr. mačka tepla psa – muca je skočila na stol in s tačko klofutala pasjo zadnjo plat, psička je pa čisto pri miru stala, dokler jih ni po mačji oceni dovolj dobila! “Maščevala” se je pa tako, da je muci dodobra oblizala ušesa!
Je pa res, da se je začela pri bobtailih (ah, rejci, rejci, ne vzreditelji!) pojavljati agresija, ki je ta pasma tudi slučajno ne sme imeti v značaju. Bolezni so pa sploh skakale od povsod, čeprav je (bila) to ena izmed bolj zdravih pasem.
Pa seveda še nekaj je zavajajočega je pri tej pasmi. Bobtail doma od vsega najbolje dela napoto in nepremično leži natanko tam, kamor hočeš stopiti, je pa kljub temu močan in dejaven pes, ki potrebuje veliko gibanja. Počasi so ljudje menda le ugotovili, da s pol urice na dan takemu psu nisi kos! Pa čeprav je z izjemo moje Vivice zame bobtail še vedno najlepša, najljubša in oh in sploh pasma, sem kar vesela, da so iz mode in jih ni veliko videti!
Lp, Breda

Ko sem bila se otrok so imeli nasi sosedje bobtailko Eko. Bila je taksna scufana kosmatinka za katero nisi vedel kje ima rit in kje glavo. :))) Vem, da sem dostikrat pred solo naredila se dva kroga okrog hise, da sem jo srecala in malo pocohljala. Krasen pes, dober karakter, le prevec dlake za moj okus! :)))) lp

Nee, dlaka mora bit! Je tako super pozimi, ko se ti kup volne zvali na noge in te greje!
Sicer je pa bobku tako ali tako treba ponuditi klobaso, da ugotoviš, kje je spredaj in kje zadaj!
Lp, Breda

Ja, sej si pametno nardila, da si odprla novo temo :))
Sej to, da so iz mode, je v redu…ampak men bi blo se vseeno vsec, ce bi bilo vsaj kaksno dobro leglo za tiste, ki smo resnicno nauduseni.
Pred kake pol leta sem pri nas vidla enga bobija ( tuja druzina). In jaz, velika ljubiteljica te pasme, sem ustavila avto ( zraven naredila se kaksen prekrsek) in ga sla cohat :)) Ja vem, ze kar malo obsedeno 🙂
Pol urice na dan pa se mojemu ni dovolj…ce se kdaj zgodi, da resnicno ni casa, pa potem cel dan skace okol in je prav tecen…sposoben je pa tudi nekaj minut skakati na mestu. kar tako malo…:) cesa takega prej se nism vidla…z vsemi stirimi 🙂

No, ce kdo ve za kaksnega fajn vzreditelja, naj sporoci.

Sam a niso zdaj nekaj govorili, da ne bodo vec “odstrigli” repkov mladicem?
In ja, tudi za nas..vec dlake kot je, bolj je fino :)))

Ja, tudi pri meni je “pol urice” ime za 2-3 ure sprehoda, saj si ubogi psiček prej niti ene tačke ne more pretegnit! Če je ta psiček bradica ali bobek, pa sploh ne igra nobene vloge.
Za repke se je pa res govorilo, da jih bodo pustili, če bodo – so pa lahko bobtaili že rojeni brez njih.
Elle, vzrediteljica od moje Vivi pozna (oz. so menda prijatelji – iz Zagreba) vzreditelje bobtailov, mislim, da je na njeni spletni strani tudi link. Poglej – Vatea’s beardies in na linke. Ali pa vprašaj Eriko Kovačič (Lj.), pri britanskih ovčarjih je njen naslov in mislim da tudi telefon (ga tudi jaz še imam, ampak kdo ve kje – če ga bom našla, ti pošljem mail). Z njo sem imela zares dobre izkušnje!
Lp, Breda

http://www.britanski-ovcari.hr/sherowoo/photos.php
No, zaradi te strani, se najbrz se kake 20 minut ne bom premaknila stran od racunalnika:) Matr so luskani :)))
Drugace pa hvala za informacije
Lp, Tjasa

Vedno pridem nazaj k collijem http://www.starsatsea.net/gallery_sally.htm
:))

Veš, kaj bi bilo najboljše? Na eni strani beardie, na drugi pa bobtail pa gremo na potep!

Zame bi bilo res ja:)))
Ceprav letos lazje govorim ( manj izpitov, vec casa)…
Ah ja, vseeno bi ga imela…si zmeri najdm cas 🙂

Prej se mi je še strašno klepetalo, pa je moj ne-bobtail imel agility. Ker je špricanje agilityja najhujša kršitev pasjih pravic in se sankcionira z zelo jeznimi pogledi in kuhanjem mule, si pač to predrznost upam storiti samo v najhujši sili!
Da se ti ne bi preveč cedile sline, ti pa povem, da lahko razčesavanje pri mladem bobtailu (tudi tako do dveh in pol, treh let) traja tudi 5 ali 6 ur!!!! Pa je videti kar v redu, dokler ne začneš! Pa še kake tri ali štiri urice sprehoda, razlika med delovnim dnem in vikendom mora bit (in tak česalni hec si lahko privoščiš samo za vikend), pa te kmalu vsi gledajo, kot da si znorel… No ja, tudi bobtail odrase …
Lp, Breda

:)))
Mene pa te stvari silno privlacijo 🙂 Cesanje, pa dolgi sprehodi, pa objemanje te kepce…
Midva bova sla tudi na agility, upam da zacetek naslednjega meseca ( ta mesec se ne morem)…me prav zanima kako mu bo vsec…
LP
T

Saj je tudi česanje po svoje hec. Kadar me je Risa zagledala s krtačo, se je zmeraj zavalila na hrbet in pomolila vse štiri v zrak, češ – no, pa me čohaj!
Eno prednost pa bobtaili imajo pred beardiji – ne smrdijo. Tudi mokri ne, imajo (ali je pa vsaj včasih bilo tako, če niso tudi tega zašuštrali) samo zelo zelo rahel vonj, skoraj kot po mokrem senu. Tale moj sedanji dihur pa pošteno smrdi, kadar je moker – poraba kjukic za perilo se mi je močno povečala …
Mislim, da bo agility Timiju všeč, je kot ustvarjen za te poskočne falote! Razen tega, a si lahko predstavljaš bradico, ki ne bi uživala, kadar se ukvarjaš z njo, samo z njo in s prav nikomer drugim?!!
Lp, Breda

:)))
Bradica ( vsaj nasa ), mora biti zmerom v srediscu pozornosti. Ce pa ni, pa nardi kaksno kozlarijo: skoci na mizo, ce naprimer lezim na kavcu, mi pride lajat direkt v faco itd…:))
Pri agility edino ne vem, kako bo, ko bo v druzbih drugih psov. Ceprav ga veliko “socializiram”, se jih se zmerom ni navadil. naredi se podrejenega takoj. kar vleze se.
Drugace sem pa nekje brala, da naj bi bradicam smrdelo iz ust. Pr Timiju tega se nisem opazila. On smrdi izkljucno samo takrat, ko je moker.
Zadnje case se naudusuje nad fuzbalom ( prav dober branilec je 🙂 ) in uziva v lovljenju frizbija. Takrat more met copek, ker drugace cisto nic ne vidi…ah ja, spet ga hvalim 🙂

Oh, bradicam smrdi iz ust tako kot drugim psom – če imajo zanemarjene zobe, sicer pa ne.
Pri agilitiju se pa psi ne grejo rokoborbe (pravzaprav tacoborbe, hi hi), pa tudi navadijo se drug na drugega, na to, kdaj se čaka, kdaj se dela, kdaj so pa vaje po prosti izbiri v parterju (pa ne parkurju, tam se vsaj teoretično ne nori).
Jupi, fuzbal! Dobro, da Vivi ne zna brati, sicer bi po mailu skočila k Timiju na en špil!
Pa še malo poglej na svoj mail, boš videla svojo agilitaško prihodnost!
Lp, Breda

Kar naj pride 🙂
Luskana slikca ( kot sem ze napisala ). Tko, zdaj sem odlocena, da greva poskusit. Ceprav dvomim, da bom forsirala in hodila na kaksna tekmovanja. Glavno, da se bo zabaval.
Zdej greva pa laufat in se zaletavat ( ja to je trenutno pri timiju “in”)
LP

Ja, zdaj je pri Timiju prišel čas za zaletavanje ali pa čopek. Saj ga bo moral pri agilitiju tudi imeti, sicer bo bum-ility!
Lp, Breda

Ne, ne…narobe si razumela…:)
Timija spustim na travniku, pri jezeru, kjerkoli pac…in sam od sebe nori okol, laufa pac. In zdej je nova igra, da se tece tocno proti meni in mimo mene tako, da se umes se nacrtno zaleti oziroma mal ugrizne 🙂
Drugace pa pr nogometu, frizbiju itd, mora imet copek…

Se pravi, da sta že tam, ko te je razglasil za ovco, pa te pase in ščiplje! Bi ga veljalo odvaditi, sicer boš vedno malo “prežvečena”. Nekateri pa tudi sami od sebe nehajo, najbrž zato, ker ugotovijo, da smo ljudje za ovce malček premalo volneni.
Lepo se zabavajta!
Lp, Breda

New Report

Close