Najdi forum

Bo tako prav?

Ira, jaz bom glih zdaj hin. Ne vem, kaj sem narobe naredila. Bala sem se, da se bo krompir, če bo narezan na premajhne kocke, v vodi med mešanjem tako razkuhal, da bo iz njega nastal podmet. Zato sem ga narezala na cca. 2×2 cm velike kocke. Kuhala sem ga do nezavesti, nazadnje pa še na pol surovega jedla. Samo po kosilu mi nič ni bilo. Ko sem ga hotela pogreti za večerjo, sem ugotovila, da je jed še vedno skoraj vroča, ker sem pisker pustila kar na štedilniku. Zelje se mi je tako upiralo, bilo je kislo (drugič ga moram prej oprati), zato sem jedla le krompir. Po pol ure sem šla še v trgovino. V želodcu take muke, da ti ne morem povedati, groza. Ne vem, če ne bom bruhala.

Oj IRA,

ni ne vem kaj, malo pa si boš lahko pomagala, le linkov ne znam zaktivirat, so punce na forumu že razlagale, da uporabiš znake, žal meni ne uspe!

http://www.glycemicindex.com/

http://www.microgramm.si/montignac.htm

lp

vira kako ne najdeš ? ce gres malo dol od slikc so linki a ne vidiš ?

pisi mi na mail če ne vidiš , ti dam direkt link

lp

bay Medi _________________________________________________________ Naj vam znotraj vedno sije sonce, ne glede kakšno vreme je zunaj... Prijatelj je človek, ki ve vse o tebi, in te še vedno ima rad.” Elbert Hubbard

Se že malo boljše počutim, zato se kar smejim sama sebi, ker sem včeraj najmanj pet minut poskušala kam prit, da bi šla pa dol, pa mi ni padlo na pamet.))))))))))))))))

vira samo da ti je uspelo , me veseli 🙂

bay Medi _________________________________________________________ Naj vam znotraj vedno sije sonce, ne glede kakšno vreme je zunaj... Prijatelj je človek, ki ve vse o tebi, in te še vedno ima rad.” Elbert Hubbard

Vira!
Glede krompirja. Tudi meni se je že zgodilo, da je ostal trd. Ne vem sicer, kaj je vzrok (morda kislina), a se ne pustim več sprovocirati in ga vedno, kadar kuham s kislim zeljem ali repo, skuham posebaj in potem dodam zelju.

LP!

Naj aktiviram Ninine linke:

Tudi jaz krompir pri joti kuham posebej. Mogoče pa ima kislina v kislem zelju ali repi prste vmes!

Hojla…

Nina hvala 🙂

Glede krompirja in zelja je tako. Jaz 0,5kg zelja stresem v veliko posodo od solate in za zalijem z vročo vodo. Torej ga malo okopam.
Potem narezano čebulico, žlico pekočega ajvarja(rada imam pikantno) in začimbe popražim in nato dodam krompir, morda na malo manjše koščke narezan, a ne kaj dosti manjše, kot si jih narezala ti, vira!
Dam notri zelje in zalijem z vodo. Verjetno je fora v tem, da vi pustite bolj kislo zelje, jaz pa veliko sperem že s kopanjem.

Vseeno se mi kuha malo dlje, kot bi se posebaj, ampak se skuha – definitivno pa se ne razkuha tut, če ga še 3x pogreješ 🙂

Upam, da vam bo drugič kaj v pomoč… ali pa ga kar posebaj skuhaj, kot pravi babica 🙂

*CMOKA*
Lp sonček

Naključij ni, vse se zgodi z razlogom! :)

Dobra stran včerajšnjih muk je bila, da nisem bila lačna, kot en dan prej.)))))))))))))))

Lepo hujšajte!

Krompir se v kislem ne skuha. PIKA.
V slani vodi pa se kuha precej dlje.

New Report

Close