Poskusila bom biti čim krajša. Rada bi shujsala. Ne veliko,okrog 4-5kg. Nočem hujsati po dietah,rada bi to storila zdravo in se predvsem znebila mascobe. Stara sem 16, velika 160cm in tehtam 52km. Nimam se za debelo,prej za malo pretežko. Na živce mi gre da sem vsa ‘mehka’ in da na nekaterih delih vse visi iz mene. Hocem imeti lepse telo. No, sedaj pa me zanima. Najmanj 5x ali najvec 6x na tedn tecem(pocasi) po 30min(v naravi ali orbitrek), zacela sem hoditi na aerobiko (1x/teden), začela pa bom tudi s plavanjem, 1x na teden. Tudi prehrano poskusam čim bolj spremeniti. Zjutraj jogurt, jabolka, hruške.. Na kosilo na žalost nimam vpliva, pojem kar mi pac skuhajo. Kruha ne jem več,prav tako ne nobenih čokolad in bonbonov. Večerjam spet jogurte ipd. ali pa sadje. Včasih zajtrk nadomestim z (dietičnim) čokolinom. Pijem samo in veliko vode.
To počnem že okrog 14 dni..vmes sem se približno 3x ‘prekršila’ Ponavadi se to zgodi takrat ko imam vsega dovolj..kilogrami in centimetri namreč ostajajo vedno enaki. Zanima me torej,ali delam prav,ali bi morala ‘miganje’ podaljsati, količno hrane zmanjšati? Vem da je tukaj kar nekaj strokovnjakov,prosim odgovorite mi.
P.S. Hrano obožujem. Katerokoli. Obstaja kaj kar ima nizek GI, pa se nizko vsebnost mascob in OH? Nekaj kar bi recimo lahko jedla in jedla..pa ne bi imelo posledic?
LP,Katja
Kumare, kislo zelje, kisla repa, zelenjava …..;-D
Pazi se tistih kosil – naj ne bodo prevelika. Si še v dobi rasti, zato previdno in počasi. Raje več miganja, kot manj hrane.
Daj še mišice malo treniraj, uteži pa to, če hočeš oblikovat postavo in ne samo aerobne aktivnosti.
Če si vse začela hkrati razmisli, da gre špeh dol – mišice gor. Vztrajaj, vse gre zelo počasi.
kiki
Vidim, da si kar pridna, če tečeš skoraj vsak dan. Kiki ti je prav povedal, da dodaj še vadbo z utežmi. Se pravi anaerobno vadbo. Pa kar vztrajaj, rezultati bodo tu čez čas. Sej ne pride vse čez noč. Pri kosilu pa res pazi. Poskusi pojesti pol manj (če je res obilno), pa si potem raje privošči še kakšno zdravo malico. Boljše je jesti večkrat na dan in manj.
Pa ko tečeš, če le imaš možnost teči zjutraj na tešče in potem šele po kakšni uri ko prenehaš s tekom pojej zajtrk. Popij veliko vode. Vsaj tri litre na dan.
Kar se tiče hrane z nizkim GL, malo maščobami, malo OH in veliko beljakovinami- jaz pojem veliko skute. Drugače pa še tuna, puranje prsi, morski sadeži ribe… Nobena stvar pa ni, da bi jo lahko jedel in jedel, ker ima vsaka stvar kalorije in če teh zaužiješ več kot porabiš se boš zredil. Pa da nebi sedaj samo tega jedla. Ne pozabit na OH, na zdrave OH, se pravi zelenjava, polnovredne žitarice… Pa na maščobe. Npr. olivno olje. Ali laneno.
Hvala za odgovore in vzpodbudo.
Sedaj pa, jasno mi je da moram porabiti več kalorij kot jih pojem če hočem shujsati.
Samo še tole vprašanje imam potem pa ne bom več težila.
Danes sem pojedla nekaj jabolk(recimo 3), eno mandarino, zdajle 1 sunnybisk ‘ploščico’ in pol skute obstgarten, za kosilo pa zelenjavni krožnik(gostilna) –>(pest riža,koruze,ohrovta,cvetače,graha,korenja,gob in krajček od kruha)
zjutraj sem tekla 30min orbitrek,zdajle grem se 30min.
sem v minusu ali ne?
bi bil mogoče lahko kdo tako prijazen in seštel?