Bo kmalu M??
Sem kar malo žalostna danes,ker mi to šravfanje (PMS) jemlje kar precej upanja.Že nekaj dni pred pred transferjem se je začelo,pravzaprav že skoraj od punkcije…Vedno je bilo tako in potem je seveda tudi vedno prišla ta k….. M.Mogoče je danes samo tak dan.Obiskala me je prijateljica z dojenčkom,kar me je najprej razveselilo,ko je odšla in mi še povedala,da naša kolegica pričakuje dvojčke…..sem padla kar v depresijo,pa še slabo vreme je….in vse je en popi…..
To šravfanje in občutek,da ko bom šla na WC bo M,me spravlja ob pamet…..
Nevem koliko naj še čakam za naredit test.koliko bom še zdržala.??
HELP!!
katja
danes si 4 dan če se ne motim. Probaj še malo zdržat in se ne testirat. Vsaj še 3 ali 4 dni. Šravfa pa te verjetno od tega ker venomer misliš na pikici. Poskušaj se zrelaksirat, saj vem da ni lahko za mano sta 2 neuspela IVF. Preberi kakšno dobro knjigo, počivaj in uživaj. Tako ti bo čas hitreje minil. Jaz pa držim pesti zate. Sem prepričana, da ti bo uspelo, ker že lep cas nobeni ni in bi bil že čas, da nas katera razveseli.
Če ti bo pa dolgčas pa se javi, bova malo poklepetale.
Prav, drži se in lepo počivaj, in pusti se razvajat.
Eva*
Prav gotovo si že veliko pretrpela zato ne obupaj. Reci si, da je za vse krivo vreme,
slaba napoved vremena…. Skušaj misliti še na kaj drugega, čeprav vem kako je to težko!!! Prepričaj se, da vama bo sigurno uspelo. Glavno je, da ostanemo še naprej
zdravi, polni moči, upanja za naprej… Kadar se meni prikaže ta nezaželjena M,
si rečem, da moram biti vesela, da mi telo pač tako funkcionira, kajti npr. lahko
bi mi ta M. izginila za vedno…., vzrok bi bila lahko najhujša bolezen, katere se vsi bojimo…. Katja, glavo pokonci in napolni jo z lepimi mislimi in videla boš, USPELO TI BO!!!!!
Hvala Eva,veš veliko mi pomagate ve na tem forumu in s prebiranjem vaših postov in pisanjem mi čas kar hitreje gre.Pred transferjem sem šla v knjižnico in se oborožila s knjigami,ki bi me drugače zelo zanimale,vendar berem,berem…in se zalotim,da sploh nevem kaj berem…
Večkrat sem skušala potolažiti punce glede tega šravfanja,da je veliko primerov,ko so ravno tako zanosile,kljub šravfanju…sebe pa ne znam,zato sem se vam malo potožila.Upam,da bo jutri bolje.
katja
Hej Katja, kaj pa malo optimizma …. počivaj, preberi kakšno knjigo in nikar ne sprejemaj prijateljic z dojenčki. Ko sem bila na istem kot si ti, sem brala knjigo pravljic, pa mi je bilo tako hudo, da sem zraven jokala …obisk z dojenčkom je pa hujši kot sol na svežo rano.
Ne misli na M in pobožaj trebušček….
Pozdrav Jana
Katja tudi mene že šraufa nekako tako kot pred M pa bom imela punkcijo šele v soboto po vsej verjetnosti! Danes sem imela celo nekakšen rdeč majcen izcedek. Tako, da po vsej pravilih sploh ne morem dobiti M ali ni tako?
Vem, da takrat ko si po transferju nič ne pomaga niti dobra knjiga, ker se enostavno ne moreš skoncentrirat. Te čisto razumem in točno vem kakšen občutek je….. Nisi sama…..
Lep dan in čimveč prekrasnih misli, Bianca
Katja tudi mene že šraufa nekako tako kot pred M pa bom imela punkcijo šele v soboto po vsej verjetnosti! Danes sem imela celo nekakšen rdeč majcen izcedek. Tako, da po vsej pravilih sploh ne morem dobiti M ali ni tako?
Vem, da takrat ko si po transferju nič ne pomaga niti dobra knjiga, ker se enostavno ne moreš skoncentrirat. Te čisto razumem in točno vem kakšen občutek je….. Nisi sama…..
Lep dan in čimveč prekrasnih misli, Bianca
Hvala Bianca,končno si se oglasila,sem se ustrašlia,da si res zbolela!!
A si komu povedala za to krvavitev,morda je to samo od stimulacije…?
Če se dobro spomnim ,si rekla,da bo transfer v novembru-no pa le nebo trajalo tako dolgo…A so ti rekli ,da bo punkcija nekje v soboto,držim pestti,da bo veliko celic.?
katja
Živjo,
jaz sicer ne morem reči, da te razumem, kar se v zvezi s temi poskusi tiče in počutja po le-teh.
Vem pa kako GROZNO JE, ko te vse tišči, ščipa, šraufa in … še in še in ne veš, kam bi se dala, kaj bi počela. Samo, da bi lahko za minutko ubežala tem mislim.
Jaz se velikokrat zamotim s križankami, ki jih poskušam ‘temeljito’ reševati ( hja, koliko pač gre). Imam pa še eno idejo. Malce razmisli, kako bi danes razvajala sebe in možeka, v smislu kosila oz. večerje. Kaj bi dobrega jedla ?! Saj veš, kaj rad je , mogoče zrezki ali pa kakšna priloga ali pa sladica, katere se še posebej razveseli.
Tako bo minilo veliiiiiiko minutk in tudi kakšna ura. Pa še lepo se bosta imela in sigurna sem, da se bosta pogovarjala o vseh drugih rečeh, kot pa o dojenčku. Tako lahko postane večer za Vaju na koncu koncev zelo sproščujoč in se konča v dobrem, veselem razpoloženju.
Ne vem, ideja pač. Če pa bo pomagala, bom pa zelo vesela.
Jaz trenutno na veliko zbiram – delam spisek- podobnih idej, saj sva ravno v času ‘najboljših’ dni in M je potem še daleč, daleč, daleč. In že zdaj sem zelo neučakana. ?! Neverjetne smo, kaj ?! Hja, iz svoje kože pač ne moremo.
Lep dan vsem skupaj,
alenka
Draga Katja
Pa kako te še razumem in to predobro. Kot, da bi mi brala moje misli. Jaz isto, ko sem imela transfer sem si nabavila knjige in sem brala in nisem vedela kaj berem tako kot ti, se pač zgodi in si ne moreš pomagati, ker smo preveč psihično obremenjeni. Lahko te potolažim draga Katja, da je tudi mene šravfalo po transferju in kaj sem pač že 7-mi dan dobila M. Kljub M. sem bila noseča. Tako, da ne obupaj in verjemi mi, da ti bo sedaj uspelo. Če se ne motim to ti je že 5. IVF. Pa kaj saj bo sedaj uspelo samo ne biti živčna oz. psihično obremenjena. Vem, da je to enostavno napisati moraš pa to dati skozi kaj ne? Tudi čudeži se znajo zgoditi. Ne sekiraj se, če boš pa test delala pa ti zagotovo pokaže že 9-ti dan. Držim pesti zate in vedi, da te imam vedno v mislih in pričakujem od tebe dobro novico, da si noseča in to moraš tudi tako napisati velja?????
Ti samo lepo počivaj in čuvaj tvoje oz. vajine dragocene pikice……..
Lep dan ti želim pa čeprav je deževen
Doroteja
Draga Bianca
Točno tako sem jaz imela kot ti pred punkcijo rdeč iscedek. To je dober znak, da se ti bodo tvoje pikice primile boš videla, da BO!
Sedaj hormoni bolj delajo kot so ponavadi vsaj tako so meni razložili na kliniki,ki sem imela ta rjav iscedek pa še mleko v dojkah. A si pogledala ali imaš kaj v dojkah mleka?????? Malo si stisni dojke pa boš videla. Daj sporoči kako in kaj ali pa mi piši na moj mail. Jaz sem tudi mislila, da si že zbolela, ko te ni bilo za brati.
Držim ti pesti saj veš.
Lep dan še naprej pa čeprav deževen
Doroteja
Jaz pa odštevam dneve do M, ko se bom naročila na histero. operacijo septuma.
In pol pa bova po 3 mesecih začela delati na ….. sej vemo kaj in komej čakam.
Ful bi se vam rada pridružila v (NE)pričakovanju in upanju na to, da se bo prijelo.
Kot zaključek moram povedat, da so mi hormoni po teh tabletkah stediril-mu (ki jih kot veste moram jemati za stanjšanje sluznice pred op.) čist pop. … namreč redno si merim bazalno temp. in imam že 5 dni po M ful visoko temp., da sem že mislila, da sem noseča, pa sem naredila test in seveda NISEM.
Ampak se mi je zdelo ful čudno, ker nisem nikjer zasledila, da se pri jemanju teh tablet poveča B.T.. Ampak saj to so hormoni in mislim, da je to glavni vzrok.
Do nadalnjega pa upam, da bo res kateri od punc posijal sonček po tem dežku.
Pa pa Ema
A veš Katja, kolikokrat sem šla v kritičnih dnevih na stranišče gledat a bo pricurjalo ali ne? Ob najmanjšem premiku v trbušni votlini sem se pognala v dir na WC z mislijo -pa ja ni že spet!!! Po osmih letih sem bila tik pred IVF. in dvakrat noseča izvenmaternično. To je šele šok, ko ti povejo: Ja beta HCG je visok, vidi se pa nič ne. Pridite jutri. Potem pa na operacijo. Pa mi je kljub temu enkrat uspelo. In imam punčko. Pa si še želim in sem spet na začetku. In spet hodim kot zblojena na WC in čakam, da ne bi pricurjalo. Šraufa me pa od ovulacije naprej.
Vedi, da smo vse v mislih s teboj in ti želimo le najboljše. Upam, da vsem, ki se trudimo tudi kaj pomaga kolektivna zavest in pozitivno mišljenje. Vem pa, da v kritičnih trenutkih ne pomaga ne dobra knjiga, ne hrana, ampak samo ljubezen.
Saj vemo, zakaj trpimo?
Pozdrav, Eva
slučajno sem prisurfala tudi na ta forumu, pa moram reči, da so me vaši zapisi prav ganili! koliko prizadevanja in želja in hrepenenja, to verjetno lahko v celoti razume samo tista, ki je bila v takšni situaciji.
želela sem vam vsem skupaj samo napisati, da vam želim izpolnitev vaših želja, pa čimveč sproščenih in prijetnih trenutkov s tistimi, ki vas imajo radi!