Blokada v rame
Tudi sama sem dobila blokado v ramo. Sploh ne cutis, nic se bat. Ucinek je bil takojsen in res mi je odleglo, saj me je prej tako zelo bolelo, da niti roke nisem mogla dvignit. Sekundo po blokadi je bilo vse normalno, edino malo sem morala polezat, ampak to se mi zgodi skoraj po vsaki injekciji, zato je po moje cisto dusevno in z blokado sploh nima veze, samo eni smo bolj reve, kaj hocmo …
Hujs kot ti je verjetno zdaj, ti pa garant ne bo. Gotovo te hudo boli, ce so ti jo predpisali. Kar pogumno.
Izkušen ortoped mi je dal blokado v ramo.Namesto, da bi bolečina popustila me je po 5minutah bolela cela roka tako, da sem švicala od bolečin. Nasledne dni roke še premakniti nisem mogla.Bolela me je ne samo rama, ampak cela roka, vsi prsti na roki…
Po nasvetu znanega fizioterapevta sem obikala upokojenega športnega zdravnika, ki me je pregledal in mi dal ponovno blokado – tista pa je pomagala.Skoraj takoj.
Živjo
Glede teh blokad
Moja mama je danes dobila blokado v desno ramo … vse povsod ko pogledam komentarje vidim da bi naj ponehala bolečina. Amapak ji ni … še bol jo boli ista bolečina (pekoča ostra ) občutla je tudi mravlince v levi nogi … pravi da roka jo boli pa do komolca kjer je mela že pred 20 leti tudi vneto ampak v komolcu ne v rami. Tako je boga da ne more ne sedet ne ležat ne more se oblečt sama ne nč … js nvm več kako ji naj pomagam …
Pozdravljeni,
blokada oz. aplikacija protibolečinskega in protivnetnega zdravila na mesto največje bolečine je poseg, ki prinese dokaj hitro olajšanje vsaj do neke mere. Anestetik, ki je sestavni del ti. blokade, prime hitro, protivnetno zdravilo pa počasi in dlje drži. Če vaši mami ni pomagalo pomeni, da je še kakšen predel, ki tako boli, v katerega zdravilo ni prodrlo. Zato se blokado po nekem času lahko ponovno aplicira. Ni pravila, koliko je treba najmanj čakati, lahko se jo da po par dneh.
Seveda ob vztrajanju močnih bolečin lahko vzame tudi zdravilo proti bolečinam v obliki tablet, kapljic ali svečk.
LP!