Blokada
Spostovani
opravil sem mri ledvene, imam 40 let delam fizično delo brez zaldiar tabletov delam zelo težko.. Vsako leto me tako vscipne v križu da hodim po inekcije
Delo v službi komaj opravljam, redno jemljem zaldiar
Izvid mnenje
Manjše diskus hernijev nivojo L3-L4, L4-L5 in L5-S2 levo dorzatelarno
Se največ zmerno zozen je foramen L5-S2 levo kjer je verjetno Dražen spinalni živec in nekoliko manj blago do zmerno zoženi foramni L4-L5 levo. Centralna diskus hernija v prikazanem nivoju th11-th12 zi zožuje spinalni kanal, schmorlova hernije torakoledvenega dela
Zaradi izvida zgoraj sem dobil 9.12 v valdoltri blokado
Moj ortoped je reku da za kako operacijo se ni… Imam visok prag bolečine pa vendar so težave ki ustrajajo že zelo moteče sploh v sluzbi
Pod ct kontrolo v IV foramen nivoja l5-S1 aplicira blokado
Dva dni sem imel nogo malo čudno sploh desno
Rečeno mi je bilo pocivanje.. Kdaj se lahko počasi vrnem na trenazer (kolo)
Iskrena hvala za pomoc
Pozdravljeni,
na MR izvidu opisujejo več degenerativnih sprememb, in utesnitev živca na nivoju med 5. ledvenim vretencem in križnico (L5/S1), kar vam lahko povzroča bolečine v križu, ki jih opisujete in tudi širjenje v noge. Seveda se zaradi težkega dela, dvigovanja, stanje lahko vsake toliko poslabša.
Glede na to, da stanje še ni zrelo za operacijo, vam svetujem predvsem redno (!) izvajanje vaj za krepitev mišic ledvene hrbtenice, ter skrb za telesno težo. Vaje boste morali izvajati več mesecev. Na kolo lahko greste takoj, ni omejitev. Vse vaje izvajajte z občutkom, da se ne boste preforsirali.
Lep pozdrav!
Iskrena hvala za pomoč
Imel bi še eno vprašanje glede na gornji izvid ki sem vam ga že poslal
Že pred blokado me je zadnje čase začel boleti levi kolk oziroma področje kjer je kolk oziroma stegno
Po blokadi ki sem jo dobil v hrbtenico oziroma križ 9.12.2024 sem imel najprej par dni čuden občutek v levi nogi. Prvi dan sploh nisem imel nobene moci da bi stopil nanjo.. Kot da ni moja… Sedaj po enem tednu pa me zelo boli levi kolk oziroma predel okoli kolka
Pred blokado me nikoli tak fajn me pa je občasno spominjala bolecina
Zanima me ali je to mogoče prenesena bolečina preko prizadetega živca v križu glede na izvid magneta ali je možno da bi kaj bilo z koliko ( 40 let)
Po blokadi sem 8 dni miroval
Nato sem odšel lepo počasi na trenazer ( kolo) doma cca 1 uro brez nekih vzponov lepo na izii
Je morda krivo da sem po blokadi šel prehitro na kolo res sem 8 dni miroval oziroma počival
Kaj mislite je lahko tudi kolk ali prenesena bolečina iz kriza pa vseeno Vrjetno če bi bilo od kriza bi po tej blokadi moralo biti bolje
Hvala In srečno 2025
Pozdravljeni,
težko sklepam na daljavo pa vseeno:
– kolk bi vas najverjeteneje bolel spredaj, v dimljah, občasno pa se pojavlja bolečina tudi na zunanji strani , na boku – na tej strani tudi težje ležite
– v kolikor vas boli bolj zadaj, v predelu ritnice – je to bolj povezano s hrbtenico in blokado živca – živec L5/S1 oživčuje namreč ravno predel ritnice (glutealno) in navzdol proti stopalu….
Predvidevam, da je to drugo, in je lahko povezano z blokado.
Upam, da stanje že nekoliko popušča! Lepe, mirne božične praznike vam želim!
Forum je zaprt za komentiranje.