Najdi forum

Spostovani

opravil sem mri ledvene, imam 40 let delam fizično delo brez zaldiar tabletov delam zelo težko.. Vsako leto me tako vscipne v križu da hodim po inekcije

Delo v službi komaj opravljam, redno jemljem zaldiar

Izvid mnenje

Manjše diskus hernijev nivojo L3-L4, L4-L5 in L5-S2 levo dorzatelarno

Se največ zmerno zozen je foramen L5-S2 levo kjer je verjetno Dražen spinalni živec in nekoliko manj blago do zmerno zoženi foramni L4-L5 levo. Centralna diskus hernija v prikazanem nivoju th11-th12 zi zožuje spinalni kanal, schmorlova hernije torakoledvenega dela

Zaradi izvida zgoraj  sem dobil 9.12 v valdoltri blokado

Moj ortoped je reku da za kako operacijo se ni… Imam visok prag bolečine pa vendar so težave ki ustrajajo že zelo moteče sploh v sluzbi

Pod ct kontrolo v IV foramen nivoja l5-S1 aplicira blokado

Dva dni sem imel nogo malo čudno sploh desno

Rečeno mi je bilo pocivanje.. Kdaj se lahko počasi vrnem na trenazer (kolo)

Iskrena hvala za pomoc

Pozdravljeni,

na MR izvidu opisujejo več degenerativnih sprememb, in utesnitev živca na nivoju med 5. ledvenim vretencem in križnico (L5/S1), kar vam lahko povzroča bolečine v križu, ki jih opisujete in tudi širjenje v noge. Seveda se zaradi težkega dela, dvigovanja, stanje lahko vsake toliko poslabša.

Glede na to, da stanje še ni zrelo za operacijo, vam svetujem predvsem redno (!) izvajanje vaj za krepitev mišic ledvene hrbtenice, ter skrb za telesno težo. Vaje boste morali izvajati več mesecev. Na kolo lahko greste takoj, ni omejitev. Vse vaje izvajajte z občutkom, da se ne boste preforsirali.

Lep pozdrav!

dr. Mateja Sirše, dr. med., spec. ortopedske kirurgije, *** www.ortovital.si *** Kontakt: Ambulanta Zdravje, 030 704 429, [email protected], *** ASANTIS, kirurški in laserski center, 031 876 104, [email protected] ***
Objava čaka odobritev

New Report

Close