Najdi forum

Spoštovani!
danes sem dobila blokado v gleženj, nekako ob ahilovi t. V izvidu piše, da mi je zdravnik naredil blokado s Xylocainom. Meni je sicer rekel, da je to potrebno, da se izključijo drugi vzroki za bolečino; najprej mi je dal to injekcijo, potem pa sem morala počakati 20 min, in potem sta z drugim zdravnikom spet potipala gleženj.
Rekli so mi, da je to podobno tisti injekciji, ki jo dobiš pri zobarju, da ne boli. Me pa zanima, koliko časa to ne popusti; ker so mi drugi rekli, da ta blokada lahko drži tudi po več mesecev.

Torej: koliko časa bi to lahko ”držalo”? Ali ima ta blokada kake posledice oz. stranske učinke?

Hvala za odgovor.
Lp.

Spoštovana,

če je šlo za blokado le s Xylocainom, lahko pričakujete, da bo popustila v nekaj urah.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pozdravljeni!
Prosil bi vas za vaše mnenje glede injekcij synocrom forte, ki mi jih je ortoped predpisal za brizganje v koleno, kajti imam težave z levim kolenom, katerim vprid govori tudi MR izvid.Zanima me, če jih tudi vi prakticirate in kakšne izkušnje imate z njimi.

Spoštovani,

tudi sam jih občasno uporabljam. Dobra stran omenjenih injekcij je ta, da bi naj dosegel s tremi injekcijami učinek sicer petih (so pa te injekcije dražje). Gre za enega izmed pripravkov hialuronske kisline, ki so na voljo pri nas. Menim, da sicer med njimi ni bistvenih razlik.

Večina bolnikov navaja po prejetju tovrstnih injekcij večje ali manjše izboljšanje, vendar so objektivni učinki težko merljivi.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close