blog
E Robert!
Kaj blog. Je dosti bolj važnega kot da bi še tiste minute prostega časa, ki mi preostanejo bluzil po blogu.
Prosti čas raje porabim za informiranost.
Glej npr primer zdaj:
Če boš imel več kot pol pšromile alko v krvi in se boš doma spotaknil, urezal ali pa npr na planinskem izletu kjer zvrneš dva pira, boš plačal polovico zdravljenja eventuelne poškodbe!
Od enga podna do druzga gremo.
Pol promile je za vozit avto, za tako zadevo bi moralo biti nad enim ali pa nad 1,5 promile.
S KAKŠNIMI IDIOTI SEM JAZ SKUP V TI NACIJI?
In sesuli bodo vinogradnike.
Kot so sesuli pridelovalce pese!
Tako rečem.
Življenje tle ppostaja vedno bolj neprijetno.
Veselo9 kimajte dalje!
In blogirajte!
Kako si pomagati?
Spiti čimveč tekočine in počakati toliko časa da se strezneš!
In pol pa hajd v bolnico al ambulanto.
Če bo pa prepozno pa naj vas tolaži da ste prišparali 40% stroškov zdravljenja plus prostovoljni del, ki se ga bo tudi samo plačalo.
Upam da se bodo pojavile kakšne alternativne zavarovalnice. Moje članstvo že imajo.
Zgini ZZZS in vzajemna!
Robert,
si se mi zdi enkrat pisal da delaš v Muri.
Danes sem bil prijetno presenečen, ko mi je nek znanec pokazal svečano obleko na kateri je pisalo znotraj da je unikat in pod tem še izvezeno njegovo ime in priimek.
Ste pa res podjetni in iščete tržne niše v Muri.
A je to praksa v Muri ali ima tip le dobre veze?
Pozdravljeni Miha!!
Pravkar sem zdaj vzel čas za prečitanje tvojih postov!!
Prav danes sem bil pri lepi zdravnici zaradi kožnih obolenj,ki so se pojavila na moji desni nogi in sem v pičlih 30 minutah opazil 2 vinjeni osebi s poškodbami rok!!Žal ne vem kako so zdravniki ali zdravnice sprejeli te vinjene bolničarje!!Jaz bi ju vrgel ven z ordinacije!
Pod 2.točko napišem,da sem zaposlen v Muri!!Vaš znanec je dal naročiti šivanje oblek v Muri,ki pa je vsaj 20% cenejša kot po trgovinah(to velja za stranke)!!Jaz kot delavec Mure in sem tudi član sindikata Mure pa mogoče še dodatnih 10 ali 15% popusta!!Vplačaš lahko sam prek trajnika na 3 obroke ali mi pa odtegnejo prek OD!!Pravico do reklemacij imaš,čakalna doba pa je približno od 30-45 dni!!Priporočam ti,da ti zmerijo ročno in ne po dogovoru(recimo,da imaš 52 št. in ti naredijo)!!Toliko za informacije in lep pozdrav!!
Zelo zanimivo, to z obleko.
Pol izbereš kateri izmed njihovih modelov bi, in ti naredijo po meri.
Meni namreč običajno obleka stoji kot kravi sedlo.
Kar pa o alko:
Nedvomno je nekaj na alkoholu in poškodbi.
Ampak, Robert, pol promile je prenizka meja.
Če bi bilo npr 1,5 promile nič ne bi rekel.
In nadalje.
kako si lahko siguren, da se nesreča ne bi zgodila tudi če bi bil povsem trezen.
Doma proslavlaš npr s prijatli rojstni dan, spoješ par kozarcev ali pirov, zgodi se nesreča in si plačaš polovico sam.
Nikakor nisem za to.
Žal je dejstvo, da nam mezdnim delavcem nonstop znižujejo nivo pravic.
V končni fazi bomo tekmovali z indijci, kitajci in vietnamci za skodelico riža (kot plačilo za šiht).
Penzije pa nam bodo dajali filipinci in kitajci, ki se bodo tle naselili, ker bo tako upadlo število avtohtonih prebivalcev.
Če bi imel miheljnu denar ali veze bi odprl zdravstveno zavarovalnico. Za osnovno zdravljenje. In tisti ki bi hotel, bi plačal 10-15% več in ne bi vplivalo več a je pil ali ne. Če bi se ponesrečil.
Sam, če bom v rožah in se bom poškodoval bom počakal da se streznem in šele pol bom šel v bolnico.
Če bo prepozno bo pač prepozno.
Doma proslavlaš npr s prijatli rojstni dan, spoješ par kozarcev ali pirov, zgodi se nesreča in si plačaš polovico sam.
Nikakor nisem za to.-To je tvoja objava…..
Jaz pa sem za to!!
Zakaj??
A je zdravnik kriv,da mora zaradi alkohola dodatno še delati??
Primer pri tistih dveh “vinjenih” bolnikov,ki sem ju včeraj videl in da sta ila povrh še neurejena!!!Če sta bila kratke pameti,potem moraš nekaj “pameti” kupiti,da prideš k sebi!!
Tudi jaz sem 9.7.2001 po pogrebu sodelavkinega očeta še na eno pivo in sem jih do 23.ure spil 8 piv in še slabi 2 kavi!!Ustavili so me policaji in sem napihal 1,11 promila alkohola(po starem) in resnico na ljubo napišem,da sem lahko nadaljeval z vožnjo(brez izpita)!!Zakaj??Na videz sploh nisem bil v vinjenem stanju!!Takrat sem bil res kratke pameti,zdaj pa ne pijem več ko vozim!!Jezen sem bil prav 7.7.2002 ko mi je poslala sodnica za prekrške in vplačal namesto 90.000.- 35.000.- sit!!Pač nekoga moraš imeti poznanstva….
Sam, če bom v rožah in se bom poškodoval bom počakal da se streznem in šele pol bom šel v bolnico.(tvoja objava)
Sem siguren,da nisi tak nor kot so pri nas v Prekmurju!!
Vem pa le,da je pri vas na Obali več kriminala,nepoštenosti in kar je najvažneje da bi rada g.Breda Pečan bila še vedno županja Izole!!Kako je zdaj s tem??
Pri nas je pa več “ciganije”!!
Najnovejša informacija je ta,da naj bi v Muri spet prišlo do kraje in sicer ženskih oblek znamke HUGO BOSS!!Še malo pa bodo iz vse Slovenije prišli varnostniki….Bedarija!!
Lp
Robert.
Breda je sicer res komunajza in ima tak način. Megalomanski.
Ampak tudi drugi strani ne zaupam.
Najbolje bi bilo, če bi volitve ponovili. Najbolj pošteno.
Ampak se druga stran boji, da bi izgubili.
Bolje vrabec v roki kot nič (poraz).
Namreč, Robert, ljudje smo pasivni, ker nas fajn nategujejo.
Se ti zdi že nesmiselno vse skup.
In potem pride nekaj škvadristov, za fasado dajo nekega kirurga, in prevzamejo komando.
Piran je bilo podobno.
Pa sta mi šli obe županji na nekaj zaradi svoje napihnjenosti.
Ampak; ne moreta se primerjati s Fakinom, ki bo šef zavarovalnice in obračal bo miljarde eurov.
Pa je bil v LDS, pa nekaj švangla z eritropoetinom, pa bolestna sla bo oblasti in predvsem: še sedaj se spomnem kako je nizkotno in žaljivo govoril o podrejenih: da so paraziti, lenuhi, tatovi… Po je bilo pa še nekaj z grožnjami z nasiljem.
In fant bo direktor z bajno plačo in vplivom.
Oblast pokvari vsakogar, ampak če si že pred tem, bo joj da bol bit ne more.
Po drugi strani pa npr niso potrdili Gasparija in Ranta. Človeku se plune v obraz in ga v nič daje in to neki niko i ništa.
Problem ni to kdo in kakšen si, ampak kdo te predlaga.
In te ponižajo, kot kolateralna škoda. Da obračunajo s predlagateljem.
Sam bi kljub vsemu prisluhnil kandidatu, ne da apriori (zaradi drugih razlogov) pljunem vanj in ga nočem poslušat.
če bi jaz odločal, bi morali vsi kandidati za poslance prinesti potrdilo od psihologa, da so zmožni logičnega razmišljanja.
Razlika je namreč če rečeš: to je res ali pa: mislim da je to res.
In tega tu ni.
In, izobrazba pri nas je nula. Če pa je nekdo v ZDA nekaj naredil, to pa je nekaj (zakrajšek).
Če se sami ne bomo cenili, nas tudi drugi ne bodo.
Da ne rečem, da tak človek ne čuti nikakršne pripadnosti sloveniji.
Nima občutka domovine.
Ta človek ki je 30 let tu, pa bi 100% delal za slovenijo.
Pa bodi dost.
Aja o primorskem mafijaštvu in ostalem.
Nikakor se ne motiš.
Iz komunajzarskih rok so prišli v roke “koze nostre” (prevod naša stvar – tu se gre za mafijo). In zato geslo: koper je naš je isto ko koza nostra – naša stvar. Piran je naš, izola je naša.
Pa ne zagovarjam bredo pa dinota pucerja pa štularce. Bande.
Ampak zdaj je drug ekstrem.
Ne more biti neke normalne vmesne poti.
Pa je droga, pa je kriminal…
Ja obupno je tle.
In gre na slabše.
O alko pa malo kasneje.
Robert, Be fajn
Torej še enkrat ponavlam:
Ker sam ne morem, upam da bo pšrišla kaka tuja zavarovalnica, ki ji bom plačeval sicer malo več, bom pa zato lahko tudi proslavlal kakšen rojstni dan.
Pa ne mislit, da zagovarjam alkoholizem.
Zagovarjam zgolj svojo svobodo in kvaliteto svojega življenja.
Na vsakem koraku preži name, na malega človečka, žandar s pendrekom. Če pijem, če vozim malce prehitro, če plunem na tla, če ne plačam računa…..
A na drugi stran so največje barabije nekaznovane. Miljarda gor miljarda dol, miljoni v ta žep, miljoni v oni žep, provizije gor ali dol, pa nikomur nič.
Ljudje pa stradajo in so na cesti.
Po mihelnu pa kar s pendrekom in alkotestom.
Sam sem še dosti strožji kot naš sistem.
Kri za kri, zob za zob, smrt za smrt. Ampak, dokler nič ne povzročim (nesreča, kriminal)… naj me pustijo pri meru.
ZZZS vrže miljone skozi okno. Če bo pa mihel praznoval rojstni dan, si bo pa plačal eventuelno zdravljenje sam.
Z vami skupaj bit v španoviji, zdravstvenem zavarovanju, je tuga.
Bolje bi bilo,če bi dajal na posebaj račun, in ko bi bil bolan si bi iz tega sam plačal.
In da te potolažim, nikoli mi še niso vzeli dovolejna zaradi alko.
In tud osem pirov ne spravim vase.
Zdaj si karakter, ko bodo pa prave okoliščine, ga boš spet zvrnil.
Ampak;
ne sedaj v avto in ne poškoduj se.
Niti kot pešec ne pejdi domov, ker če te bo povozilo, si boš sam plačal zdravljenje. Če boš dubu pljučnico, ker bi čakal v jarku al kje drgje, si boš tudi sam plačal.
Nauk je:
Vzami dovolj denarja in najemi taksi.
Vendar se ne spotakni ko izstopaš in vstopaš v stanovajne.
Pa saj ne bo nikomur potegnilo, kaj sem hotel povedat.
:
Kvaliteta življenja se zmanjšuje!