Najdi forum

blodnje in halucinacije

Zdravo
soočam se s težavo, ki mi ne da miru. Občasno izgubljam stik z okolico, občutek imam, da nisem prisebna, saj tisti trenutek ne registriram s čutili. Pred tem imam pa prisilne misli, npr. vse je slabo, vse bo narobe, zmešalo se mi bo… Zdi se mi, da imam halucinacije pred spanjem in ko se zbudim. Zvečer so pretežno nejasne podobe ter zvonjenje v glavi, zjutraj pa predvsem zvonjenje v glavi. Poleg tega imam občutek, da me opazujejo s televizije ter slik in ob tem doživljam tesnobo. Bojim se, da je to psihoza, vendar sem večina dneva povsem prisebna, najslabše je zjutraj ter zvečer. Zdravim se sicer za bipolarno motnjo, jemljem lamictal, akineton ter risperdal, vse v najmanjših dozah, da lahko funkcioniram. Poleg tega si sama prilagajam risperdal glede na počutje, če sem preveč težke glave ter utrujena si ga za desetinko znižam. Bojim se, da je to psihoza in da bom morala v psihiatrično bolnico, tja pa si ne želim, ker bi se rada ambulatno zdravila, ne ogrožam nikogar, ne delam škode, drugače pa sem melanholik, le razpoloženje se mi spreminja večkrat dnevno, zato se pač zdravim… Prosim pomagajte z nasveti, kako prepoznati nerealnost in kako se soočiti z njo.

Pozdravljena bygi,

Glede na opisane občutke, ki jih doživljaš ti predlagam in vsekakor priporočam da jih opišeš svojemu zdravniku, psihiatru. Nima smisla da sama tuhtaš in razglabljaš ali je to psihoza ali ne, tesnoba,ki jo občutiš ni zanemarljiva in take občutke je potrebno vzeti resno. Priporočam ti tudi kakšno psihoterapijo, vsekakor pa pogovor s tvojim osebnim psihiatrom.

lep pozdrav

bygi…

Jaz imam podobne težave. Včasih se mi zdravstveno stanje zaradi duševne bolezni (Nediferencirana shizofrenija) tako poslabša, da takrat lahko samo počivam in počakam, da se zdravstveno stanje izboljša. Jemal sem Risperdal 4mg in mi ni pomagal. Odkar jemljem zdravila Zyprexa 10mg je bolje.

Od kod si?

iz okolice celja

Pa izgleda, kar hudo…se ne da nič narediti s svojo močjo, voljo? Preusmeriti svoje misli, zanimanja? Jaz bi poskušala čimveč prebrati o takšnih in podobnih težavah, se poiskati v vsem tem, si priznati in nato živeti s tem…vem, da vsaka taka težava vzbudi mnogo raznoraznih strahov..ti pa samo poslabšajo vsako situacijo.
Ko se soočiš s problemov, da spoznać in si priznaš, strah izgine in že si na poti k izboljšanju…mislim, da je v vsakem od nas največja moč

New Report

Close